Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2020 11:40
Mohy

XXX.XXX.246.222

Dobrý den / Ahoj,

možná se zeptám na banální dotazy, avšak je to můj první odchov a v knížkách ani na internetu jsem na mé otázky odpověď nenašel..

Otázka 1) Mláďata mám staré 21 dní. Je normální, že v tomhle stáří s nimi samička tráví už jen cca 10% svého času a že je nechává přes noc v budce samotné?

Otázka 2) Budky mám umístěny v cca dvou metrové výšce. Někde jsem se dočetl, že se může stát, že se mláďata mohou z budky omylem vystrkat. Ptám se tedy, jak velké jim hrozí nebezpečí, jak často se takové vypadávání stává, případně jak moc to pro andulku může být fatální? Druhá část otázky tedy je, jestli mám dát budku z bezpečnostních důvodů níže, nebo jí tak mám nechat?

Otázka 3) Kdy necháváte v roce andulky naposledy zahnízdit? Někteří tvrdí že je nechávají hnízdit celoročně, což je dle mého názoru blbost, kor když je mají ve venkovní voliéře. Proto se ptám, kdy je u vás ten hraniční termín, kdy andulka dokáže ještě bez problému vyvést mladé a ještě si stihnout dostatečně odpočinout před zimou?

Předem děkuji za odpovědi :-)

3.8.2020 12:59
Valentko

XXX.XXX.49.169

Odpovedám na otázku c. 1. Z vášho dotazu dom pochopil že mláďatá sú ešte v búdke. Hádam to chápem správne. No podľa mňa to normálne je lebo aj tie moje keď už boli väčšie tak samička s nimi travila menej času. Oni ked sú operene aspoň z väčšej časti ona ich už nezahrieva a chodí ich maximálne kŕmiť. To že ich v tomto veku na noc necháva v búdke samé mi tiež nepríde ako problém. Aj u tých mojich to tak bolo.

Ja mám búdky nižšie takže s druhou otázkou a ani z treťou vám poradiť neviem. Ale hádam sa ozvú povolanejsí.😁

3.8.2020 13:55
eli22

XXX.XXX.58.41

Mohy napsal(a):
Dobrý den / Ahoj,

možná se zeptám na banální dotazy, avšak je to můj první odchov a v knížkách ani na internetu jsem na mé otázky odpověď nenašel..

Otázka 1) Mláďata mám staré 21 dní. Je normální, že v tomhle stáří s nimi samička tráví už jen cca 10% svého času a že je nechává přes noc v budce samotné?

Otázka 2) Budky mám umístěny v cca dvou metrové výšce. Někde jsem se dočetl, že se může stát, že se mláďata mohou z budky omylem vystrkat. Ptám se tedy, jak velké jim hrozí nebezpečí, jak často se takové vypadávání stává, případně jak moc to pro andulku může být fatální? Druhá část otázky tedy je, jestli mám dát budku z bezpečnostních důvodů níže, nebo jí tak mám nechat?

Otázka 3) Kdy necháváte v roce andulky naposledy zahnízdit? Někteří tvrdí že je nechávají hnízdit celoročně, což je dle mého názoru blbost, kor když je mají ve venkovní voliéře. Proto se ptám, kdy je u vás ten hraniční termín, kdy andulka dokáže ještě bez problému vyvést mladé a ještě si stihnout dostatečně odpočinout před zimou?

Předem děkuji za odpovědi :-)

1. Je to normální pokud je vedro jako tento týden.
2. Záleží na tom, jak máte hlubokou budku a jestli naležato nebo nastojato. Zdravá mláďata by neměla mít problém, pokud budka není tak, aby sama "vypadla". Osobně bych budku momentálně nepřemísťovala.
3.Teď by ještě jednu snůšku určitě zvládly, na zimu bych budku odebrala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík