Korely chocholaté

Prodám Korelu chocholatou - Prodám cca 20x loňské korely, převážně žluté vi...
250 KčObr
XXX.XXX.205.230
Dobrý den,
s manželem jsme si pro radost na zahradě postavili voliéru, máme v ní dvě korely, které mají vše na co si vzpomenou, ovšem velkou část dne jsou opravdu nesmírně hlučné. Lítají po voliéře a křičí a křičí, věděli jsme že při rozbřesku a navečer si zakřičí třeba půl hodiny nebo hodinu, ale toto obtěžuje všechny kolem a jsme spíše nešťastní než, že by nám voliéra dělala radost. Ptáci jsou 2 měsíce od vylétnutí.
Nevíte jestli se ztiší nebo co by pomohlo? Andulky by byly tišší? Nebo jaký druh papouška není hlučný a tím myslím že nekřičí velkou část dne tak že to obtěžuje nás v domě a sousedy kolem.
Obr
napsal(a):
Dobrý den,
s manželem jsme si pro radost na zahradě postavili voliéru, máme v ní dvě korely, které mají vše na co si vzpomenou, ovšem velkou část dne jsou opravdu nesmírně hlučné. Lítají po voliéře a křičí a křičí, věděli jsme že při rozbřesku a navečer si zakřičí třeba půl hodiny nebo hodinu, ale toto obtěžuje všechny kolem a jsme spíše nešťastní než, že by nám voliéra dělala radost. Ptáci jsou 2 měsíce od vylétnutí.
Nevíte jestli se ztiší nebo co by pomohlo? Andulky by byly tišší? Nebo jaký druh papouška není hlučný a tím myslím že nekřičí velkou část dne tak že to obtěžuje nás v domě a sousedy kolem.
kupte si neofémy o těch nebudete ani vědět
Obr
XXX.XXX.205.230
Mohou být celoročně venku?
Z vlastnej skúsenosti viem že korely niesu nejak extra hlucné. Aspoň nie tie moje. Podľa mňa ich nieco plaší. Oni ked sa vystrašia tak vedia riadne spustiť. Andulky určite tichšie niesú. Korely sú väčšinou ticho a čo sa mi na nich veľmi ľúbi že vedia spievať pekné melódie a samčekovia aj napodobňojú zvuky.
tak podle mne jsou koreli velmi hluční papoušci ani ne tak v počtu decibelů ale v nepříjemném monotóním hvizdu. Doporučuji, zvolte si jiný druh papouška. Nevím jestli je chcete mít celoročně ve voliéře nebo jen sezóně. I třeba taková rozela pestrá dokáže být hlučná ale jen třeba v době toku nebo krátce v ranních či večerních hodinách. Neoféma tyrkysová v různých mutacích je celkem otužilá a není tak choulostivá. Výhoda je, že o ni ani nevíte. Kakarici jsou někdy také hluční a jejich monotóní mečení není zrovna libozvučné. U jiných papoušků je také hlučnost relativní. Někomu vadí někomu ne. Počítejte ale s tím, že většina má svůj specifický hlas. Nedoporučuji ovšem žádné alexandry nebo mnichy o amazoňanech ani nemluvě.
Latam 21
napsal(a):
tak podle mne jsou koreli velmi hluční papoušci ani ne tak v počtu decibelů ale v nepříjemném monotóním hvizdu. Doporučuji, zvolte si jiný druh papouška. Nevím jestli je chcete mít celoročně ve voliéře nebo jen sezóně. I třeba taková rozela pestrá dokáže být hlučná ale jen třeba v době toku nebo krátce v ranních či večerních hodinách. Neoféma tyrkysová v různých mutacích je celkem otužilá a není tak choulostivá. Výhoda je, že o ni ani nevíte. Kakarici jsou někdy také hluční a jejich monotóní mečení není zrovna libozvučné. U jiných papoušků je také hlučnost relativní. Někomu vadí někomu ne. Počítejte ale s tím, že většina má svůj specifický hlas. Nedoporučuji ovšem žádné alexandry nebo mnichy o amazoňanech ani nemluvě.
Tak ja mam asi jedinečné korely😅. Nehovorím že sú furt ticho to nie ale skoro celý deň o nich neviem. Záleží to podľa toho co sa cloveku páči. Mne tie ich zvuky prídu v pohode. Urcite lepšie ako keď sa rozškriekajú andulky.
ooo
XXX.XXX.181.179
Máme korelku téměř rok. Z počátku jsme z ní byli zoufalý. Křičel nejvíc v dopoledních hodinách. Ale postupem čssu jak jsme si na sebe zvykali se utišil a opravdu bych ho nenazval hlučným. Občas přījemně pohvizduje, nebo se pokusí něco vtipně napodobit a u toho jeho hlasové projevy konnčí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Obr
napsal(a):
Dobrý den,
Nic ve zlém, ale hlasově se projevuje skoro každé zvíře. Samozřejmě, že se najdou hlučnější a tišší druhy, ale zrovna korelu bych jako nějak hodně hlučnou nenazvala. Máme hejno nyní o 14 kusech + mladí a slyšet je akorát žebrání mladých o krmení. Jinak klasika rán a v podvečer, což se trochu více ozývají snad všichni papoušci (u nás máme momentálně 11 druhů a kecají takto ráno a podvečer všichni).
Andulky jsou ještě ukecanější, ty opravdu kecají celý den.
Tiché jsou třeba aymary, ale ty si zas moc neumím představit v té voliéře. To jsou spíš lezci, takže se chovají spíš v bednových klecích.
Co kouknout na nějaké holoubky, apod.?
Řvou, protože jsou jen 2, pokud jsou od chovatele, který měl hejno, tak volají své "kamarády" z hejna. Korely když se ztratí z dohledu od hejna, tak se navzájem volají. Párkrát se mi stalo, že mi přilétla na voliéru korela, která asi někomu uletěla, jelikož slyšela moje korely. Volierku máte pěknou,ale pro více korel už nevhodnou, trochu je problém, že tam chcete mít ptáky celoročně, to hodně omezuje výběr. Pokud by jste byli ochotni ptáky na zimu ubytovat někde, kde je v zimě aspoň 10 st. tak by Vám to výběr značně rozšířilo.