Prosím o radu – drobná vada nad zobáčikom

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2020 09:59
Lili2020@

XXX.XXX.174.9

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť. Máme asi 3 dni andulku. Včera som si všimla drobnú vadu nad zobáčikom. Neviete náhodou o čo by mohlo ísť?

Ďakujem

Vedeli by ste prosím odhadnúť aj jeho približný vek? Máme ho zo zverimexu.

8.8.2020 00:36
Archie213

XXX.XXX.207.62

Tady je právě ten problém, že je ze zverimexu. Nikdy nevíte, co se tam dělo. Tohle je už dospělý sameček, moc krásný

8.8.2020 21:56
bb-k

XXX.XXX.13.144

snad se to ztratí,andulka je mladá,asi sameček,ale aby to pohlaví ještě nepřekvapilo

8.8.2020 22:31
Archie213

XXX.XXX.207.62

bb-k napsal(a):
snad se to ztratí,andulka je mladá,asi sameček,ale aby to pohlaví ještě nepřekvapilo

Podle čeho soudíte? Mladé andulky nemají takhle vybarvené ozobí. Tohle už je jasný samec .

9.8.2020 05:45
mirous

XXX.XXX.9.125

Dobrý den přesně jak píše archie 213 a taky už nemá vlnkování na čele takže už přepeřil.

9.8.2020 09:43
bb-k

XXX.XXX.13.144

nemá vlnkování na čele? samec to asi je,ale v určitém věku mohou mít podobné ozobí i samice,trošku mě děsí poloha a velikost nosních dírek,samci je mívají výš a menší než samice,ale to je nejlepší porovnávat sourozence-čím déle to chovám,tím méně tomu rozumím(40 let) a tím častěji bývám různě překvapen

9.8.2020 10:54
euw

XXX.XXX.185.79

bb-k napsal(a):
nemá vlnkování na čele? samec to asi je,ale v určitém věku mohou mít podobné ozobí i samice,trošku mě děsí poloha a velikost nosních dírek,samci je mívají výš a menší než samice,ale to je nejlepší porovnávat sourozence-čím déle to chovám,tím méně tomu rozumím(40 let) a tím častěji bývám různě překvapen

Tak to ste teba slabý chovateľ, keď za 40 rokov chovu anduliek, nedokážete u preperených kusov rozoznať pohlavie.

9.8.2020 13:46
bb-k

XXX.XXX.13.144

jsem,ale neřeším,znám mnoho suverénu,kteří ví všechno přesně,nepřiznají svou chybu,umí to okecat a ve skutečnosti jsou na tom stejně jako já

9.8.2020 21:00
Valentko

XXX.XXX.48.32

Archie213 napsal(a):
Tady je právě ten problém, že je ze zverimexu. Nikdy nevíte, co se tam dělo. Tohle je už dospělý sameček, moc krásný

Dospelý je určite. Na vasom mieste by som ho dal vyšetriť veterinárom lebo vo zverimexoch sa často predávajú choré zvieratá ( vlastná skúsenosť ). Nikdy neviete že čo tej andulke ešte môže byť. Mozno by som dal vyšetriť aj trus. Je otrasné aké zvieratá sa v týchto chovákoch predávajú. Radšej kupovať na burzách a úplne najlepsie u chovateľov. Samozrejme riziko je tam vždy ale menšie ako vo zverimexoch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík