Andulky vlnkované

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím k prodeji letošní dvou měsíční andulky...
200 Kč
Dobrý večer,
dnes jsem zažil chovatelský den jako na houpačce. Prvně jsem se dočkal svých prvních vylítnutých mláďat z budky. Velkou radost bohužel vystřídal smutek z úmrtí samičky, kterou usmrtil nějaký predátor. Osud ji vychovat své mláďata bohužel nepřál.
Ale k věci..
Mláďata jsou první den z budky, zvládne je sameček sám krmit, než začnou být zcela samostatná? Nebo je mám ještě pár dní přikrmovat já? Případně jak se v tomhle případě chovat?
Druhá otázka směřuje k nahrazení partnerky. Jaké máte zkušenosti s pořízením nového kusu do páru? Mám nechat samečka nějaký čas samotného, nebo mu mám co nejdříve pořídit novou samičku?
Děkuji za případné odpovědi.
euw
napsal(a):
Dokrmovať nemusíte, samček to zvládne a druhú samičku mu dajte za cca. 10 - 14 dní, aby ho nerozptylovala teraz, keď bude ešte kŕmiť nesamostatné mláďatá.
a jako první - zabezpečit ch.zařízení před predátory...
Osud ji vychovat své mláďata bohužel nepřál.
to nebyl osud, ale vaše nedbalost
Mohy
napsal(a):
Děkuji za názor. Samec sice zatím moc nekrmí, ale mladí se snaží zobat sami, tak snad to zvládnou :)
To sa mi moc nezdá, že by takto veľké andulky samec nekrmil. Práveže vyletené andulky krmia takmer výhradne len samci a samice sa buď pripravujú na ďalšiu znášku, alebo už sedia. Jedine, že by mal samček nejaký zdravotný problém a vtedy by o mladé nejavil záujem.
Veľmi by ma ale zaujímalo, ako tú Vašu samičku zabil nejaký dravec.
Mohy
napsal(a):
Děkuji za názor. Samec sice zatím moc nekrmí, ale mladí se snaží zobat sami, tak snad to zvládnou :)
Vy toho samca kontrolujete celý deň? Moje keď vysli z budky krmil ich hlavne samček ( to som si všimol ). Samička sa sustreďovala hlavne na druhú znášku s druhým samčekom😃. Ale tie moje malé andulky jedli samé už dosť skoro. Oni to odpozorujú od ostatných.