Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2020 20:56
branofly

XXX.XXX.48.57

Dobry den,

chel by som poprosit o radu.
Chem si vziat Amazonana teraz ma 7 tyzdnov , je krmeny rodičmi, je lespie pockat kym sa bude uz krmit sam a potom si ho vziat, alebo ho zobrat teraz a dokrmovat ho kym nebude jest sam.

Dakujem za rady.

21.8.2020 21:12
kubanec

XXX.XXX.103.239

No a co ti poradil chovatel ? Ten se ho chce zbavit a je mu to jedno co ......

22.8.2020 12:47
misimisi

XXX.XXX.243.14

Pokud by to mělo být poprvé, co dokrmujete, tak určitě si vemte až samostatné mládě. Chovatelé by měli prodávat již samostatná mláďata.

alfonzo

22.8.2020 14:27
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Branofly
Dobrý den,
nejsme zde jasnovidci,neznáme vás.Umíte dokrmovat,máte s dokrmováním větší zkušenost?To je prvotní základ ke zdárnému výsledku,jinak vám mládě může velice snadno uhynout.Samozřejmě,že problém nastane i zkušenému,ale pravděpodobnost se snižuje zkušenostmi a fintami,vše má své.Pokud to neumíte,posečkejte na samostatné mládě.Nic na jeho vztahu k vám se nezmění,oranžovokřídlých jsem dokrmil desítky od vajíčka,většina jich je perfektně přítulných a nestresujících,hlavně umějí mluvit dříve než lítat a žrát.Odchovnu mám doma v jídelně,tak rychle pochytějí různá slova,pozor na sprosťačiny,ty u mě nehrozí jsou opravdu učenliví.Lepší na mluvení než Žaci,kterých máme několik taky,ale oproti oranžovokřídlým slovní zásoba vázne,včetně čistoty výslovnosti.Oranžovokřídlí povětšinou snášejí všechny členy rodiny stejně,krásní a nadaní často opomíjení papoušci.

22.8.2020 16:53
lada 4

XXX.XXX.30.23

branofly napsal(a):
Dobry den,

chel by som poprosit o radu.
Chem si vziat Amazonana teraz ma 7 tyzdnov , je krmeny rodičmi, je lespie pockat kym sa bude uz krmit sam a potom si ho vziat, alebo ho zobrat teraz a dokrmovat ho kym nebude jest sam.

Dakujem za rady.

Jen si počkejte až ho rodiče dokrmí a bude samostatný . Vyplatí se vám to počkat , co mu rodiče dají to mu dokrmovači nemůžou nikdy dát. A bude Te mít z něho radost...

22.8.2020 17:09
branofly

XXX.XXX.72.36

Dobry den.

Papuch je darek, takze chovatel se ho nepotrebuje rychlo zbavit.
Chovatel nema problem pockat a nechat si ho , dokedy budem chciet .
Nemam takmer este ziadne osobne skusenosti s dokrmovanim.
Byvame kusok od seba , tak keby sa mi zdalo ze papuch nezere ,a mam problem s dokrmovanim mozem ho zaviezt spat aby sme ho dali spat ku rodicom. Mlada ma dnes 52 dni.
Jedna sa mi len o to aby sme si naseba co najviac zvikli, .......

Velka vdaka za rady

22.8.2020 17:18
branofly

XXX.XXX.72.36

misimisi napsal(a):
Pokud by to mělo být poprvé, co dokrmujete, tak určitě si vemte až samostatné mládě. Chovatelé by měli prodávat již samostatná mláďata.

ano malo by to byt nase prve dokrmovanie, ja som schvalne cakal na cas tesne pred uplnym osamostatnenim od rodicov , a tak vo veku cca 60 dni si ho vziat a par dni dokrmovat....

Kamos co mi ho dava byva par km odomna, takze by nebol problem mu zaviezt naspat keby sa mi nedarilo.

Islo mi len aby si na nas co najviac zvikol a mal som ho este moznost par dni dokrmovat....

Ale dam si poradit.....

DIK

22.8.2020 17:19
branofly

XXX.XXX.72.36

kubanec napsal(a):
No a co ti poradil chovatel ? Ten se ho chce zbavit a je mu to jedno co ......

Papuch je darcek, ziadna snaha chovatela sa ho zbavit...

22.8.2020 17:30
eli22

XXX.XXX.58.41

branofly napsal(a):
Dobry den.

Byvame kusok od seba , tak keby sa mi zdalo ze papuch nezere ,a mam problem s dokrmovanim mozem ho zaviezt spat aby sme ho dali spat ku rodicom. Mlada ma dnes 52 dni.

Velka vdaka za rady

Ne, zpět k rodičům ne, v žádném případě. Už že se ptáte na toto značí, že tomu nerozumíte /bez toho, aniž bych chtěla urazit/. Počkejte, až bude zcela odstaven, to znamená sám zobat.

22.8.2020 17:52
lavice

XXX.XXX.90.150

branofly napsal(a):
Dobry den.

Velka vdaka za rady

Ten papuch si na vás zvi -ykne i po osamostatnění u rodičů.To co tu píšete o vožení spět jsou nesmysly..... Nechat u rodičů a dát na rady chovatelů co zda píšou....

22.8.2020 18:51
misimisi

XXX.XXX.243.14

No v 50 dnech už mi přijde starý na dokrmovani, celkem by měl asi už problém vzít si od vás kaši. Musel by jste ho nutit, to není moc dobře. Jinak odebrané mládě už rodiče obvykle zpět nevezmou.

alfonzo

22.8.2020 19:10
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Tazateli,nepokoušejte osud papouška,až nastane problém může být pozdě i pro zkušeného.Vy nepoznáte kdy se schyluje k problému.Nechte mládě osamostatnit u rodičů,pak už záleží jen na vás,jaký máte dar a trpělivost.Ani dokrmený a odstavený pták doma od líhně,pokud se dostane do špatných rukou nebude krotký,ani přítulný,zvíře vycítí lidskou mentalitu.Kdysi jsem prodal překrásnou samičku modročelou jedné pani,neměl jsem to dělat.Od prvního pohledu byla pani narcistická,sebevědomé jednání a po dvou měsících volala,že je samička neochočitelná a zlá,naprosto se stala obrazem majitelky.
Jinak máme doma odchytového žaka naprosto ochočeného miláčka.Hodně krve teklo z rukou než pochopil,že nehrozí žádné nebezpečí.Jde všechno,ale musí na to být nervy a vytrvalost.Buďte sebekritičtí případně si předem přiznejte,že na to nemáte,ušetříte zvířata stresu a nežádoucímu turizmu po dalších majitelích.

22.8.2020 21:18
branofly

XXX.XXX.72.36

Dakujem vsetkym za rady.
Uz je rozhodnute.
Budeme ho brat od rodicov az ked bude sam zrat.
Radsej pockame a budeme trpezlivy, zatial ho radsej pojdeme pozriet par dni v tyzdni pozriet aby si trochu na nas zvikol

Este raz dakujem vsetkym za dobre rady

22.8.2020 22:19
misimisi

XXX.XXX.243.14

branofly napsal(a):
Dakujem vsetkym za rady.
Uz je rozhodnute.
Radsej pockame a budeme trpezlivy, zatial ho radsej pojdeme pozriet par dni v tyzdni pozriet aby si trochu na nas zvikol

Bartos

23.8.2020 11:25
Bartos

XXX.XXX.181.79

branofly napsal(a):
Dakujem vsetkym za rady.
Uz je rozhodnute.

Jste rozumný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík