PAPOUŠEK NÁDHERNÝ

Prodám Papouška nádherného - Prodám tři loňská mláďata Papouška Nádherného...
Dobrý den,
dnes mi bohužel uletěl sameček papouška nádherného. Měl jsem pár, oba byli * 2016, pořídil jsem je letos, prý měli letos poprvé vajíčka, ale bez odchování. K samičce samozřejmě budu shánět samečka a chci se zeptat, zda je dobrý nápad využít nyní nabídky letošních samečků, když mám čtyřletou samici nebo je to blbost.
Moc děkuji za rady, jsem začátečník.
Nádherní dospívají až v druhém roce života a po této době začínají také hnízdit. Takže, když ke čtyřleté samičce přidáte letošního samečka, tak mohou zahnízdit až v roce 2022. Já bych přidal samečka tříletého nebo staršího. Stane se, že zahnízdí i roční pár, ale vždy jsou vajíčka čisté, nic z toho není. Mám tři páry různého stáří a také jsem musel čekat až dospějí. Chovatelství je o trpělivosti a pak příjde odměna ve formě plné budky. Vždy je lépe začínat s mladými ptáky, protože za prodejem ,,chovných párů" se skrývá vždy nějaký problém. Chápu, že čekat dva roky pro vás, když teprve začínáte je dlouhá doba, tak hledejte tříletého nebo staršího a nejlépe kroužkovaného ať máte jistotu o stáří papouška.
Jimu
napsal(a):
Nádherní dospívají až v druhém roce života a po této době začínají také hnízdit. Takže, když ke čtyřleté samičce přidáte letošního samečka, tak mohou zahnízdit až v roce 2022. Já bych přidal samečka tříletého nebo staršího. Stane se, že zahnízdí i roční pár, ale vždy jsou vajíčka čisté, nic z toho není. Mám tři páry různého stáří a také jsem musel čekat až dospějí. Chovatelství je o trpělivosti a pak příjde odměna ve formě plné budky. Vždy je lépe začínat s mladými ptáky, protože za prodejem ,,chovných párů" se skrývá vždy nějaký problém. Chápu, že čekat dva roky pro vás, když teprve začínáte je dlouhá doba, tak hledejte tříletého nebo staršího a nejlépe kroužkovaného ať máte jistotu o stáří papouška.
Moc děkuji za radu. Mě o čas vůbec nejde. Samozřejmě budu rád, když se mi podaří odchovat mladé, ale rozhodně mi nejde o prodej mladých. To jestli se mi někdy podaří odchovat mladé, budu brát jako důkaz toho, že jsou u mě spokojení a o to mi jde v prvé řadě. Takže můj dotaz směřoval spíš k tomu, zda čtyřletá samička, kterou mám, nebude mít nějaký obecný problém s mladým samečkem. Dva tři i více let na odchov si milerád počkám.
Jimu
napsal(a):
Děkuji za krásnou fotku! Je to radost, nádherní a horáci spolu, tak to mám také. Mohu se zeptat, jakou travinu máte ve voliéře? To se mi moc líbí a rád bych taky něco zasadil. Zatím jsem se obával, že to všechno zlikvidují.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já osobně bych spíš sháněla aspoň už 2 letého samce. Mladého by mohla na jaře samice v době toku dost otravovat.
Jinak ke koupi chovného páru - my koupili červenokřídlé, ti nám nesedli. Ani o budku moc zájem neměli. Už byli v době koupě 7 letí. Pak jsme koupili právě pap.nádherné, 3 letý pár. Hned nám sedli, ale vejce nebyla odplodněná. Poté vylíhli 3 mladé, postupně o ně bohužel přišli. Přestali krmit. Letos jako 4 letí sedli znovu. První vejce opět čistá, teď mají v budce cca 3 týdenní 2 mláďata. Takže on to bude vždy risk, zda to bude ok či ne.
Jednou jsem také zkoušel přidat ročního samce ( půjčil jsem si ho od kamaráda na zkoušku) k tříleté samičce, ale asi si nějak nesedli, samička o něj nejevila zájem a sameček se o nic nesnažil. Ale jinak v tom nevidím žádný problém, jen s tím odchovem jak jsem psal výše, budete muset počkat, zda si vůbec k sobě najdou cestu.
Ta tráva co mám uvnitř voliéry je Ozdobnice čínská ,, zebrinus" dorůstá do 1,5 m a je dostupná v prodejnách, nebo u zahradníků. Ptáci mi ji také různě oštipují, ale je hustá, takže se to není ani moc znát. Na podzim ji svážu a na jaře u země uřežu. Roste celkem rychle, ale nemá ráda moc mokro. Ať se vám daří.
Jimu
napsal(a):
Jednou jsem také zkoušel přidat ročního samce ( půjčil jsem si ho od kamaráda na zkoušku) k tříleté samičce, ale asi si nějak nesedli, samička o něj nejevila zájem a sameček se o nic nesnažil. Ale jinak v tom nevidím žádný problém, jen s tím odchovem jak jsem psal výše, budete muset počkat, zda si vůbec k sobě najdou cestu.
Ta tráva co mám uvnitř voliéry je Ozdobnice čínská ,, zebrinus" dorůstá do 1,5 m a je dostupná v prodejnách, nebo u zahradníků. Ptáci mi ji také různě oštipují, ale je hustá, takže se to není ani moc znát. Na podzim ji svážu a na jaře u země uřežu. Roste celkem rychle, ale nemá ráda moc mokro. Ať se vám daří.
Děkuji, trávu pořídím, moc se mi líbí. Stejně tak vaše prostorná voliéra vypadá dle fotek velmi inspirativně. V neděli si jedu pro mladého samečka, tak uvidím, jak se snese s dospělou samičkou.