Dobrý den, Ahoj.
Prosím o radu, nebo Vaše zkušenosti s chovem aymary pruhové celoročně venku. Již mám několik druhů austálie + zebry ,kanáry, holoubky a křepelky a vše bez problémů venku. Ve všech viliérách mám navíc instalované keramické žárovky na ohřívání, ale v těchto letních zimách jsem je moc nevyužila.
Moc článků jsem o chovu nenašla, a nebo bylo vždy psáno,, zimování doma,,ale vzhledem ke stáří článků mohla nastat změna. U aymar šedoprsých jsem našla venkovní odchov.
Aymary pruhované bych chtěla chovat v hejnu ve voliéře v/š/h 2/2,5/1 max 3 páry. To je moje představa.
Samozřejmě moje představy se mohou lišit od reality, a proto Vás prosím o zkušenosti z vašich chovů, než si bezhlavě budu pořizovat chovné páry. Moc děkuji za Vaše rady. Jana
laudas

XXX.XXX.227.49
Dobrý den. Aymary jsem měl v chovu pouze 1 sezónu. Kupoval jsem je ale od chovatele, který je měl řadu let. Co se týče teploty, tak prý každopádně zimovat ve vytápěné místnosti.
Neni to ani tak dávno co som si nad toto otázkou lámal hlavu aj ja. Ked som ešte nemal moje andule a korely tak som rozmýšlal nad viacerými druhmi a veľmi sa mi v tedy ľúbili aymary. A tiež som nevedel že ci našu zimu zvládnu. Na ifaune som našiel jednu diskusiu. Posúďte sami. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1771130/aymara-pruhovany-zima&ved=2ahUKEwirl4eKpLbrAhWyQhUIHQ2hBXEQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw3tXhG8FfBGmcy1e9JdGryd
alfonzo

XXX.XXX.0.243
jana1150
Zdravím,vůbec jste neuvedla jak máte voliéry řešené,to je základ při dotazu.
Dobrý den, tak že by ještě malá naděje
Voliéra bez záletu,v podstatě 3 pevné stěny a předek pletivo. ale přes zimu kompletně zadělaná průhlednou silnou plachtou, takže průvan nemají. Instalovaná lampa s keramickou přitápěcí žárovkou. Budky by měli celoročně, jak jsem již vyčetla, tak v nich nocují. Přes zimu krmím tučnější směsí zrnin, veškeré druhy co mám. Omrzáním drápků netrpí a na pletivo nesedají, Přiložím foto, v podstatě to bude kopie stejné voliéry,
Tak jsem zvědavá na reakce. Jana
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aymary pruhované máme 3.rokem a venku určitě nee. Je to jihoamerický papoušek, ten naší zimu venku nedá. My je máme v bednových klecích po páru v zahradním domku. V mrazech se tam dá přitopit.
Navíc jsou to spíš pěšáci a lezci. Voliéry max. v době mimo hnízdění, jinak je ideální je mít po páru - mají tendenci se v době hnízdění rušit.
Být vámi mrknu po nějaké menší austrálii, ta je otužilá. ;) Mmch. přimlouvám se za uzavření jedné stěny té voliéry, co máte na fotce. Takhle jsou papoušci v průvanu, to jim vůbec nebude dělat dobře.

jana1150
napsal(a):
Děkuji, na podzim když začne foukat tak jde voliera kompletně pod plachtu, takže když svítí slunce mají tam pěkně teploučko, průvan určitě nemají. Od Aymar jsem už kompletně upustil. Přesto všem děkuji za reakce.
Staci mít plné 2 boky, to už se schovají. Ale takhle je to opravdu špatně - fouká celoročně.
Zdarvím, voliéra je za domem v závětří, takže průvan nemají. Pro klid duše přikládám foto

jana1150
napsal(a):
Zdarvím, voliéra je za domem v závětří, takže průvan nemají. Pro klid duše přikládám foto
Aha, tak z téhle fotky to vypadá úplně jinak.