Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2020 12:01
strnecka

XXX.XXX.80.40

Dobrý den.
Budu mít andulku doma, tedy ne do chovu nebo do voliéry s nestálou teplotou. Vím, jak ji krmit, koupím směs Versele Laga nebo Vitakraft, k tomu zeleninu, ovoce, semo tamo senegalske proso jako pamlsek, občas vajíčko. Koupim sepiovou kost a mineralni kamen, zatím mám s calciem a fosforem. V obchodě jsem ale viděla různé vitamínové kapky, jodove perlicky, pak nějaký Acidomid.
Chtěla bych, aby měla moje andulka všechno, co potřebuje, ale myslím si, že jako se člověk může některými vitamíny předávkovat, může se to stát i andulce.
Prosím tedy o radu co koupit a přidávat, abych to zase nepřehnala.
Děkuji.

8.9.2020 12:10
miladas

XXX.XXX.185.25

strnecka napsal(a):
Dobrý den.
Budu mít andulku doma, tedy ne do chovu nebo do voliéry s nestálou teplotou. Vím, jak ji krmit, koupím směs Versele Laga nebo Vitakraft, k tomu zeleninu, ovoce, semo tamo senegalske proso jako pamlsek, občas vajíčko. Koupim sepiovou kost a mineralni kamen, zatím mám s calciem a fosforem. V obchodě jsem ale viděla různé vitamínové kapky, jodove perlicky, pak nějaký Acidomid.
Chtěla bych, aby měla moje andulka všechno, co potřebuje, ale myslím si, že jako se člověk může některými vitamíny předávkovat, může se to stát i andulce.
Prosím tedy o radu co koupit a přidávat, abych to zase nepřehnala.
Děkuji.

Grit s mušlemi a uhlím. Dát samostatně do misky.

8.9.2020 23:49
zd50

XXX.XXX.100.214

To co máte stačí, všeho moc škodí. Hlavně jí dopřejte sluníčko (přiměřeně), ani s tím to nepřehánět.

21.9.2020 19:45
Karl Von banhof

XXX.XXX.215.4

Pokud bude přepeřovat,kupte jí perličky na přepeřování.

21.9.2020 20:02
eli22

XXX.XXX.58.42

Karl Von banhof napsal(a):
Pokud bude přepeřovat,kupte jí perličky na přepeřování.

Vyhozené peníze, komerční tah.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2020 20:03

To, co jste napsala, je úplně dostačující strava plná vitamínů. Acidomid je vlastně ocet s vitamíny, což je fajn u venkovních chovů, kde je voda vystavená výkyvům počasí a má tendenci se rychleji kazit. U bytových papoušků mi to přijde zbytečné. Navíc nejmenší je 500ml balení, což při množství, které se dává by měla andulka do konce života... leda najít chovatele v okolí, který by vám trochu odlil. Ale opravdu to neni nutnost.

Jinak v době přepeřování případně přidat sypké vitamíny (např. Roboran) nebo tekuté, ale opět - dá se to doplnit čerstvou ovo-zel, což u jedné andulky určitě nebude problém doplnit přírodní formou. ;)

PS: Ty perličky jsou vyhozené peníze. Nic tak úžasného v nich není, když si přečtete složení.

21.9.2020 20:11
Karl Von banhof

XXX.XXX.215.4

No já nevím.Řekla bych že jsou míň nervózní .Ty perličky nejsou zase až tak drahé.

22.9.2020 11:16

Karl Von banhof napsal(a):
No já nevím.Řekla bych že jsou míň nervózní .Ty perličky nejsou zase až tak drahé.

Jako méně nervózní po perličkách? A co tak zázračného obsahují?

22.9.2020 11:27
eli22

XXX.XXX.58.42

Já jednou našla potravní doplněk, po kterém se papoušek naučí dříve mluvit.

22.9.2020 11:30

eli22 napsal(a):
Já jednou našla potravní doplněk, po kterém se papoušek naučí dříve mluvit.

jo jo, já taky. taky to byly nějaké perličky.

22.9.2020 11:36
Froli-1

XXX.XXX.70.59

Co slovo...to perla 😂😂

22.9.2020 11:42
eli22

XXX.XXX.58.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jo jo, já taky. taky to byly nějaké perličky.

Byly vlastně. To je pravda.

22.9.2020 12:09
strnecka

XXX.XXX.80.41

eli22 napsal(a):
Byly vlastně. To je pravda.

Pořád jsou https://krmivo-pro-ptaky.heureka.cz/vitakraft-sprech-perls-sittich-20g/
Posilují vnitřní a krční orgány malých papoušků. Ptáci jsou veselí, hraví, snadno se učí mluvit.
Tak asi tak. Ja jsem měla na mysli spíš třeba jód nebo něco co je dobré dávat při přepeřování, na sprech perle taky moc neverim. Ale nejspis neuskodi

22.9.2020 12:13
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Podávejte pestrou stravu,hodně různého ovoce a zeleniny,nápaditosti se meze nekladou,to plně postačí!K.

22.9.2020 12:38
eli22

XXX.XXX.58.42

strnecka napsal(a):
Pořád jsou https://krmivo-pro-ptaky.heureka.cz/vitakraft-sprech-perls-sittich-20g/
Posilují vnitřní a krční orgány malých papoušků. Ptáci jsou veselí, hraví, snadno se učí mluvit.
Tak asi tak. Ja jsem měla na mysli spíš třeba jód nebo něco co je dobré dávat při přepeřování, na sprech perle taky moc neverim. Ale nejspis neuskodi

Já si taky myslím, že stačí pestrá strava, protože spousta bylin i ten jód, mimo jiné, obsahují. Zkuste si to najít, teď konkrétně nevím, ale určitě jitrocel, pampeliška, pak brokolice a spousta dalších. Takže pak není třeba nic přidávat.

22.9.2020 14:49

strnecka napsal(a):

Např. Jód najdete v sezamovém semínku. Z ovoce je dobré mango. Z ořechů např. cedrové. U andulek je fajn ho doplnit vitaminovou kostkou obsahující jód.

Ty perličky jdou zbytečně předražené.

Jinak doporučuji knížku Výživa papoušků a drobného exotického ptactva - autorka Rosemary Low.

Přidejte reakci

Přidat smajlík