Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Loňské samičky různých barev, voliérový chov. K...
150 Kč
Prosím o názor.
Mutace fialová perlová, stáří cca 37 dní, kluk nebo holka?
Děkuji.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý večer,dle mého názoru samice.
O pět dní později, ještě to prosím není určitelné? Věk nyní 1 měsíc, 1 týden a 5 dní, může to být den dva plus minus. Mám dát foto ještě později?
A mimochodem, na dospělé se ozobí barví asi ve 4 měsících po přepeření, nemýlím se?
Děkuji
strnecka
napsal(a):
O pět dní později, ještě to prosím není určitelné? Věk nyní 1 měsíc, 1 týden a 5 dní, může to být den dva plus minus. Mám dát foto ještě později?
A mimochodem, na dospělé se ozobí barví asi ve 4 měsících po přepeření, nemýlím se?
Děkuji
Já bych řekl, že je to samec.
Uživatel s deaktivovaným účtem
strnecka
napsal(a):
Děkuji
na těchto fotkách to vypadá spíš na kluka. Mmch. v tomhle věku mělo být mládě ještě u rodičů. Rozumný chovatel dbá i na socializaci a dá mládě pryč až v 7-8 týdnech.
Jinak ano, kolem 4-5 měsíců bude mít ozobí plně vybarvené a bude to 100% jasné, zda je to kluk či holka.
strnecka
napsal(a):
Prosím ještě jednou v 7 týdnech, kluk nebo holka?
Kluk jak buk. 😉
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Kluk jak buk. 😉
Připadám si v tomto vlákně jak na návštěvě porodnice.
Já se zařekl, že na témata rozpoznání pohlaví u andulek už reagovat nebudu, ale tak ještě jednou a naposled. Od začátku je to jasný samec. Já nevím, ale v dětství, to už je sice hodně dávno, nás byla parta chovatelů a každý dokázal rozeznat pohlaví u andulek hned po jejich opeření nebo opuštění budky. Spory mohly nastat jen u ino mutací nebo recesivních strak, ale ani s tím nebyl většinou problém. Mám pocit, že nakonec bude třeba dělávat DNA i u andulek, brzy budou dotazy na pohlaví i u eklektů.
atobajus
napsal(a):
Já se zařekl, že na témata rozpoznání pohlaví u andulek už reagovat nebudu, ale tak ještě jednou a naposled. Od začátku je to jasný samec. Já nevím, ale v dětství, to už je sice hodně dávno, nás byla parta chovatelů a každý dokázal rozeznat pohlaví u andulek hned po jejich opeření nebo opuštění budky. Spory mohly nastat jen u ino mutací nebo recesivních strak, ale ani s tím nebyl většinou problém. Mám pocit, že nakonec bude třeba dělávat DNA i u andulek, brzy budou dotazy na pohlaví i u eklektů.
Naprosto s vami souhlasim,je to blbakov,nepoznaji bez internetu nic.
petajz
napsal(a):
Samec jak poleno jak už vám psalo více lidí.Fotku pro klid duše dejte klidně za měsíc a sama už budete mít jistotu.Nechápu proč až za půl roku.
Miladas chce za pul roku, tak jsem souhlasila. Sama jsem si rikala, ze ji sem dam jen pro zajimavost, protoze v te dobe uz i ja poznam, zda jde o samce nebo o samici.
strnecka
napsal(a):
Miladas chce za pul roku, tak jsem souhlasila. Sama jsem si rikala, ze ji sem dam jen pro zajimavost, protoze v te dobe uz i ja poznam, zda jde o samce nebo o samici.
Tak v tom případě by mládě teď mělo být úředně označeno a ověřeno, pro pořádek Samozřejmě legrace, tady není co řešit a jak píše petajz "samec jak poleno" .
Prosím pěkně, už se to dá poznat? První přepeřování, 4 měsíce, fialová perlová. Je to samec nebo samice? Snad už se to ted dá poznat. Jsem vážně na vahách, nevím. Vím, že samice mají taky modré ozobí, ale jen pudrově, na hnědou se jim barvi v rozmnožovací kondici. A tady nevím, jestli je dost modré na to, aby to byl samec nebo zda je to opravdu samice. A taky jsou tu ty světlé kroužky kolem nozder. Sice to ještě není půl roku, ale 4 měsíce už jsou snad na určení dost, nebo ještě ne? Děkuji, omlouvám se, ale kde se zeptám, tak říká každý něco jiného a zde jsou nejzkušenější.
strnecka
napsal(a):
Prosím pěkně, už se to dá poznat? První přepeřování, 4 měsíce, fialová perlová. Je to samec nebo samice? Snad už se to ted dá poznat. Jsem vážně na vahách, nevím. Vím, že samice mají taky modré ozobí, ale jen pudrově, na hnědou se jim barvi v rozmnožovací kondici. A tady nevím, jestli je dost modré na to, aby to byl samec nebo zda je to opravdu samice. A taky jsou tu ty světlé kroužky kolem nozder. Sice to ještě není půl roku, ale 4 měsíce už jsou snad na určení dost, nebo ještě ne? Děkuji, omlouvám se, ale kde se zeptám, tak říká každý něco jiného a zde jsou nejzkušenější.
Samec.
strnecka
napsal(a):
100% SAMICE !!!
alfonzo
XXX.XXX.0.243
KarolínaAnna
Zdravím vás,máte harlekýnu-recesivní modrobílou straku,samičku,stejně jako Strnečka,modrou perlovou,přes to vlak nejede.Ať se daří.
stejně jako Strnečka,modrou perlovou
zvětšete si strnečky třetí foto - je to samec
s rec. strakou máte pravdu
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,ze svého hlediska vidím samici.Napsal jsem A,dopíšu B,mám podstatně mladší pozdní odchov texasáků,vypadají jinak,již téměř komplet přepeření.Tento pták na fotu se má mizerně,aby andulka za tuto dobu neměla přepeřené čelíčko a jinak v kondici,to se u této nekoná.
Jestli je to samec.tak je někde problém,ten pták nyní vypadá,jako když opustil budku před měsícem.Asi to vyvolá další diskuzi o zatracování obsluhy,ale je to tak.
Až se potvrdí samice,možná uvedu proč,nepotřebuji u mláďat hned vidět ozobí,stačí hlava bez něj.
Dobrý den, mohla bych také poprosit o váš názor? Dva roky mám andulku, bohužel ze zevrimexu. Považovala jsem ji od začátku sice za samici, ale nejsem si vůbec jistá, nevím ani věk, ale byla 100% mládě. Teď ji máme přibližně 2,5 roku a přemýšlela jsem o pořízení parťáka, protože není moc ochočená a bojí se, takže si s námi neužije, ale potřebovala bych k tomu vědět to pohlaví, poradíte prosím?
Barney383
napsal(a):
Dobrý den, mohla bych také poprosit o váš názor? Dva roky mám andulku, bohužel ze zevrimexu. Považovala jsem ji od začátku sice za samici, ale nejsem si vůbec jistá, nevím ani věk, ale byla 100% mládě. Teď ji máme přibližně 2,5 roku a přemýšlela jsem o pořízení parťáka, protože není moc ochočená a bojí se, takže si s námi neužije, ale potřebovala bych k tomu vědět to pohlaví, poradíte prosím?
Samica
Barney383
napsal(a):
Pěkná samička 😉
strnecka
napsal(a):
Keď túto andulku považuje niekto za samicu, tak je slepý ako patrón. Je to 1000 percent samec!
Určite bude niekto tvrdiť, že ozobie sa ešte zmení.
Andulky chovám 35 rokov a nabetón sa už nezmení!!!!!!!!!!
Barney383
napsal(a):
Samička