Je vůně prádla škodlivá pro andulky?

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2020 20:04
strnecka

XXX.XXX.92.2

Všude je varování o tom, co vše je pro andulky škodlivé, teflon, mycí přípravky, vapování, cigaretový kouř... Zajímalo by mne prosím, zda vadí, když mám poblíž klece sušák s prádlem a ta vůně je v pokoji. Poblíž myslím tak 1-1,5 metru, malá místnost.

20.9.2020 20:08
strnecka

XXX.XXX.92.2

No, spíš je to 1,5-2 metry.

21.9.2020 07:53
Kokr

XXX.XXX.85.112

To by jste to prádlo musela prát v benzínu, nebo v ředidle, aby jim to ublížilo. Prací prášek a aviváž je zcela bez problému.

21.9.2020 08:52
eli22

XXX.XXX.58.42

Kokr napsal(a):
To by jste to prádlo musela prát v benzínu, nebo v ředidle, aby jim to ublížilo. Prací prášek a aviváž je zcela bez problému.

U té aviváže bych byla opatrná, například našemu psovi způsobovala velké vyrážky, takže jí ž deset let aviváž nepoužívám.

21.9.2020 10:09
strnecka

XXX.XXX.80.41

eli22 napsal(a):
U té aviváže bych byla opatrná, například našemu psovi způsobovala velké vyrážky, takže jí ž deset let aviváž nepoužívám.

Aviváž nepoužívám. Ty vyrážky u psa.... jak to myslíte? Jako z pouhé vůně v pokoji, nebo když to měl na oblečku?

21.9.2020 10:38
eli22

XXX.XXX.58.42

strnecka napsal(a):
Aviváž nepoužívám. Ty vyrážky u psa.... jak to myslíte? Jako z pouhé vůně v pokoji, nebo když to měl na oblečku?

Ne z vůně, na prádle, deky atd. Zjišťovali jsme dlouho, na co má alergii, až jsme došli na tu aviváž, tedy na dotyk.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2020 20:08

strnecka napsal(a):
Všude je varování o tom, co vše je pro andulky škodlivé, teflon, mycí přípravky, vapování, cigaretový kouř... Zajímalo by mne prosím, zda vadí, když mám poblíž klece sušák s prádlem a ta vůně je v pokoji. Poblíž myslím tak 1-1,5 metru, malá místnost.

Ideální to úplně není. Neumím si moc představit celý den čichat tu vůni. Doporučuju místo aviváže namíchanou kys.citrónovou nebo ocet. Prádlo bude vonět čistotou a navíc si vyčistíte i nánosy z pračky.

21.9.2020 23:28
strnecka

XXX.XXX.92.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ideální to úplně není. Neumím si moc představit celý den čichat tu vůni. Doporučuju místo aviváže namíchanou kys.citrónovou nebo ocet. Prádlo bude vonět čistotou a navíc si vyčistíte i nánosy z pračky.

Nepoužívám aviváž, jen prací gel. Nicméně i ten voní.

22.9.2020 05:55

strnecka napsal(a):
Nepoužívám aviváž, jen prací gel. Nicméně i ten voní.

Tak to by neměla být tak hrozná vůně, ne? Většinou jsou nejhorší ty aviváže.

22.9.2020 07:31
kareta

XXX.XXX.84.6

A proč nedáte sušák s prádlem na dvůr, nebo na balkon ? Máte vyřešen problém hned. Nebo to je tolik práce ?

22.9.2020 07:40
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Reklamy na zmäkčovadlá často zobrazujú obraz pohodlia, sviežosti a mäkkosti.

V skutočnosti však väčšina zmäkčovadiel na tkanivá obsahuje odstrašujúci zoznam známych toxínov, ktoré môžu vstupovať do tela cez pokožku a inhalovaním. Tým spôsobujú široké spektrum zdravotných problémov. https://www.badatel.net/avivaz-je-hlavny-zdroj-znecistenia-vzduchu-v-interieroch-ako-si-vyrobit-vlastnu-netoxicku/

22.9.2020 08:23
eli22

XXX.XXX.58.42

strnecka napsal(a):

Trochu odbočím, a vzpomněla jsem si k tomu teflonu. Nedávno mi jeden doktor říkal, že teflon je stejně tak škodlivý pro děti cca do jednoho roku a projevuje se to jako chřipka. Tak bacha.

22.9.2020 08:56
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

eli22 napsal(a):
Trochu odbočím, a vzpomněla jsem si k tomu teflonu. Nedávno mi jeden doktor říkal, že teflon je stejně tak škodlivý pro děti cca do jednoho roku a projevuje se to jako chřipka. Tak bacha.

To ste riadne odbočila. Len keď dochádza k uvoľňovaniu kyseliny perfluorooktanové (PFOA) je škodlivý teflon.

22.9.2020 09:00
eli22

XXX.XXX.58.42

vmakovicky napsal(a):
To ste riadne odbočila. Len keď dochádza k uvoľňovaniu kyseliny perfluorooktanové (PFOA) je škodlivý teflon.

Ano, ale ne všichni to vědí. Já kolikrát, zapomenu, že mám pánev "na suchu" na plotně. I když teflonovou nepoužívám.

22.9.2020 12:18
kubrt11

XXX.XXX.53.50

eli22 napsal(a):
Ano, ale ne všichni to vědí. Já kolikrát, zapomenu, že mám pánev "na suchu" na plotně. I když teflonovou nepoužívám.

Tomu se říká"HO.SI.P"a je to neléčitelné! K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík