Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2020 19:41
Silvie Charvátová

XXX.XXX.30.200

Zdravím všechny,
mám doma andulku, která kvůli zranění křídla nebude nikdy létat. Má otázka zní, zda pořizovat andulku do páru, nebo ne. Samozřejmě by mu prospělo mít společnost, ale mohlo by mu uškodit, když bude každý den sledovat přítelkyni, jak si poletuje po bytě. Často se snaží vyletět a to vede k nehezkému pádu s hlučnému rozčilování se, s druhou andulkou by se to mohlo ještě zhoršit.
Moc děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2020 21:38

Měla jsem samečka s úrazem křídla (chtěli ho tehdy zkrmit ve zverimexu hadovi). Po karanténě šel do voliéry 3x2 metry, kde byli tehdy asi 7 dalších andulek + odchovy. Normálně se naučil šplhat po pletivu na větve a žil si spokojený život v hejnu. Jeden nespárovaný samec ho čas od času i krmil.

Za mě by mu společnost prospěla, zvlášť když nemůže létat po místnosti za vámi. Jo a z klece bych ho normálně vyndavala, ať běhá po zemi, když bude druhá andulka na volno.

1.10.2020 21:38

Jinak nevím, co je zmíněná andulka za pohlaví - ideál jsou na mazla 2 samci, když nechcete chovat.

1.10.2020 22:09
Silvie Charvátová

XXX.XXX.30.200

Máme samce. Po bytě ho pouštíme, cupitá po zemi a vymýšlí lumpačiny, jako každá jiná andulka. Ale je na nás moc vázaný a bojíme se, že dny, kdy budeme dlouhé hodiny v práci, bude trpět. Proto přemýšlíme o pořízení druhé andulky. Jsou mu teprve 2 měsíce. Moc děkuji za Vaši odpověď.

2.10.2020 09:22

Silvie Charvátová napsal(a):
Máme samce. Po bytě ho pouštíme, cupitá po zemi a vymýšlí lumpačiny, jako každá jiná andulka. Ale je na nás moc vázaný a bojíme se, že dny, kdy budeme dlouhé hodiny v práci, bude trpět. Proto přemýšlíme o pořízení druhé andulky. Jsou mu teprve 2 měsíce. Moc děkuji za Vaši odpověď.

Tak pak bych sehnala ještě jednoho samce. Ideál taky mládě, ať se dobře ochočí. Dodržet karanténu 14 dní a můžete seznámit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík