Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím,
poradí prosím někdo s určením mutace u této mladé andulky? (viz foto) Matka duhová s fialovým faktorem, otec duhový se špičatou chocholkou. Z každého hnízda mají 3 nebo 4 krásné duhovky (ať už s chocholkou nebo bez) a jednu takovouto. Teď mám v budce úplně stejnou, jen tentokrát s chocholkou.
Za kvalitu fotek se omlouvám, jsou trochu vybledlé.
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zdravím,
poradí prosím někdo s určením mutace u této mladé andulky? (viz foto) Matka duhová s fialovým faktorem, otec duhový se špičatou chocholkou. Z každého hnízda mají 3 nebo 4 krásné duhovky (ať už s chocholkou nebo bez) a jednu takovouto. Teď mám v budce úplně stejnou, jen tentokrát s chocholkou.
Dobrý den. Víte něco o dědičnosti evropské žlutolící mutace? Když totiž spojíte dvě žlutolící s jedním faktorem, pak v odchovu, mimo jiné, bude teoreticky i 25% žlutolících se dvěma žlutolícími faktory, zajímavost je ta, že tyhle andulky mají bílou masku, ač geneticky jsou "víc" žlutolící než ty jednofaktorové, u kterých to jde poznat.
atobajus
napsal(a):
Dobrý den. Víte něco o dědičnosti evropské žlutolící mutace? Když totiž spojíte dvě žlutolící s jedním faktorem, pak v odchovu, mimo jiné, bude teoreticky i 25% žlutolících se dvěma žlutolícími faktory, zajímavost je ta, že tyhle andulky mají bílou masku, ač geneticky jsou "víc" žlutolící než ty jednofaktorové, u kterých to jde poznat.
Takže se jedná o žlutolící se 2 žlutolícími faktory?
napsal(a):
Zdravím,
Dobrý den, je to fialová žlutolící perlová opalínová,šedokřídlá.
Dobrý večer,
předchozí reakce pana Sykory jsou v pořádku, ale s označením "světlekřídlá" souhlasit nemohu. Zajímavý je otec mláděte na které směřoval původní dotaz. Nejedná se o světlekřídlé, ale pravdou je, že se jedná o celkové částečné zesvětlení oproti normální barvě.
Hledal jsem v mém chovu něco v modré řadě, ale k zamyšlení budou stačit fotky mých šedých v kresbě normal, skořice a ... nechám na vašich názorech.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
vabl
Zdravím Vás,to je sranda kolik lidí nezná barvy obyčejných andul a musíte se do toho vložit jako odborník Vy,ještě,že tu jste a povodíte je za ručičku směrem k poznání obyčejných mutací ptáků.Ať se daří.
vabl
napsal(a):
Dobrý večer,
předchozí reakce pana Sykory jsou v pořádku, ale s označením "světlekřídlá" souhlasit nemohu. Zajímavý je otec mláděte na které směřoval původní dotaz. Nejedná se o světlekřídlé, ale pravdou je, že se jedná o celkové částečné zesvětlení oproti normální barvě.
Hledal jsem v mém chovu něco v modré řadě, ale k zamyšlení budou stačit fotky mých šedých v kresbě normal, skořice a ... nechám na vašich názorech.
Dobrý den. Takže tam taky vidíte u toho mláděte i nažloutlou masku? Já to sváděl na nekvalitní foto nebo na "ohraný" displej telefonu. Tak v tom případě by to mohla být žlutohlavá skořice v opalinu, která to celkově zesvětluje, včetně masky. V tom jsem se tedy spletl, omlouvám se.
Ona má opravdu nažloutlou hlavu. Po vylétnutí z budky byla hlava převážně bílá ale teď, po přepeření je poměrně dost nažloutlá.
Ale i tak je andulka celkově taková vybledlejší. Není to prostě fialková se žlutou maskou, ale vybledlá fialková s vybledlou žlutou maskou. Nebo "vybledlá" možná není správný výraz, spíše zesvětlená.
atobajus
napsal(a):
Dobrý den. Takže tam taky vidíte u toho mláděte i nažloutlou masku? Já to sváděl na nekvalitní foto nebo na "ohraný" displej telefonu. Tak v tom případě by to mohla být žlutohlavá skořice v opalinu, která to celkově zesvětluje, včetně masky. V tom jsem se tedy spletl, omlouvám se.
Dobrý večer,
Nemáte se za co omlouvat. Tipování z fotek je opravdu mnohdy nepřesné. Proto jsem se telefonicky spojil se zadavatelkou a ta poslala reakci. Slíbila mi poslat nové detailnější foto, které potvrdí nebo vyvrátí žlutou masku.
Že se jedná o opalinovou kresbu vypovídá absence vlnkování „sedla“ (viz první foto – v porovnání vedle – vpravo od ní tmavozelené rovné andulky).
Dále skořicová kresba to není – dal jsem schválně k porovnání skořicovou a tuto … v šedé.
Všimněte si rozdílu především na letkách. Skořicovou kresbu vidíme jako hnědou. Ale pokud to bude sameček, může na skořici štěpit a potom k částečnému ovlivnění k lehce hnědému nádechu letek může dojít. Stejně zbarvené letky má i fialový opalinový sameček na druhé fotce. Rovněž stejně zbarvené letky má i otec – viz fota ze 4. 10.
Snad to mnohým obecně pomůže v rozlišování a vnímání drobných detailů.
Takže žlutohlavá bělokřídlá v modré řadě – nazývaná „duhová“ to není. Ale rozhodně to je pěkná líbivá andulka.
A takhle vypadala když byla v budce (jen bez té chocholky). Po přepeření jim vždy sežloutne víc hlava, ale trochu nažloutlá je už i v budce.
Dobrý večer,
pokud duhové mají být trojkombinací - žlutohlavé opalinové kresby BĚLOKŘÍDLÉ v modré řadě, kde ty BĚLOKŘÍDLÉ vidíte ?
Ze standardu WBO:
opalinové bělokřídlé světle modré
zadní část, hruď, boky a spodní část syté světle modré barvy a modrý nádech po celé ploše těla včetně V oblasti (sedla nebo pláště) ne méně než 90% od normálního typu co do sytosti a intenzity.
Vlnkování: Na lících, zadní části hlavy a krku nepatrně viditelné na bílém podkladu. Všechny znaky by měly být bez nežádoucího narušení barvy těla.
Křídla:Bílá s minimálním vlnkováním v barvě těla symetricky tvarovaným s opalizujícím efektem.
Primární letky: šedobílé
Bělokřídlé tmavě modré
Jako bělokřídlé světle modré, ale s tmavě modrou barvou těla.
Bělokřídlé mauve (šedomodré)
Jako bělokřídlé světle modré, ale s šedomodrou barvou těla, bez šedých míst.
Bělokřídlé fialové
Jako bělokřídlé světle modré, ale s fialovou barvou těla.
Pro RAINBOW (duhové) rovněž existuje standard WBO
Dobrý den. Uvádí se i fakt, že kresba u světlekřídlé mutace generaci za generací je méně kvalitní a je výraznější, každý se žene za tzv. duhovou andulkou, ale nikdo nepracuje s tím aby použil a šlechtil i kvalitní výchozí materiál k duhovkám.
K fotkám a andulkám zadavatelky, nevím třeba, jak by vypadala kresba kombinace světlekřídlé a skořicové.
Pár fotek, stažených z netu a kdo ovládá angličtinu, přikládám i odkaz na dokument v PDF.
http://www.bcv.asn.au/uploads/1/0/3/5/10355325/how_to_breed_the_clearwing_budgerigar.pdf
Zdravím, tak teď, po měsíci, začala andulka přepeřovat a zatím vypadá moc hezky. :-) Kvalita fotek je strašná, ale snad tam půjde aspoň něco vidět.