Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2020 22:14
zahadnytajemny

XXX.XXX.105.175

Kupuji krmivo - směs pro velké papoušky léta od stejného brněnského výrobce (sám míchá). Letos přestěhoval prodejnu i sklady jinam. Od té doby nacházím v jeho směsích bohužel drobné, sotva viditelné breberky - broučky.
Už ho na to upozornil. Poradil mi, že mám krmivo strčit do mrazáku a tím je zlikvidovat. Máte s tím někdo zkušenosti? Nemám se bát, že tím znehodnotím i samotné krmivo? Jak dlouho ho můžu v mrazáku nechat? Díky.

16.10.2020 22:49
Pepa123

XXX.XXX.47.222

Asi bych změnil výrobce něž to strka do mrazáku patrně se zhoršila kvalita krmení . Nechci tu dělat reklamu ja kupují od Avicentra už kolik let a vždycky spokojenost.

17.10.2020 12:26
vegh

XXX.XXX.101.166

zahadnytajemny napsal(a):
Kupuji krmivo - směs pro velké papoušky léta od stejného brněnského výrobce (sám míchá). Letos přestěhoval prodejnu i sklady jinam. Od té doby nacházím v jeho směsích bohužel drobné, sotva viditelné breberky - broučky.
Už ho na to upozornil. Poradil mi, že mám krmivo strčit do mrazáku a tím je zlikvidovat. Máte s tím někdo zkušenosti? Nemám se bát, že tím znehodnotím i samotné krmivo? Jak dlouho ho můžu v mrazáku nechat? Díky.

Krmivo mrázáku može byť na neurčito aby to vadilo na kvaliťe ale broučky sa ožiju su to studeno krvné.

17.10.2020 14:11
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zmražením se opravdu obilovinám neublíží. Hmyz nemá krev ,takže nemůže být studenokrevný jako např. obojživelníci, ale má krvomízu a dokáže překonat nízké teploty ve stavu určité hibernace. Otázkou zůstává, co s ním udělá rychlé zmražení a v jaké míře přežijí vývojová stadia.
Dost lidí si stěžuje na přítomnost různých škůdců v nádobách s krmivem, ale nemusí to být vždy vinou dodavatele . Je dobré krmiva zabezpečit dobře uzavíratelnými nádobami a hlavně vždy zásoby dokmit a nepřisypávat na zbytky novou vrstvu.

17.10.2020 19:38
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

zahadnytajemny napsal(a):

Ale v přírodě také papoušci nacházejí různé larvy a brouky ,jsou to bílkoviny ,tak nevím proč by to mělo vadit ,moji papoušci překopávají dno voliéry a hledají moučné červy hlavně při odchovů mladých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík