Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčPaja111
XXX.XXX.129.112
Dobrý den,
jsem úplný začátečník a nevím si rady.
Mám už měsíc andulku samečka.
Když jsem si ho od chovatele brala bylo mu šest týdnů. Za tu dobu mi příjde, že celkem přibral. Krmím normálně směs ze zverimexu + senegalské proso. Dávala jsem i takovou tu medovou tyčinku, ale už ji nedávám, protože z ní podlemě přibírá.A snažím se ho donutit sníst i ovoce, zeleninu nebo vajíčko. Vůbec nic než zrní a proso ale nechce.
Chci se zeptat kde se stala chyba?
Proč tak náhle přibral?
Pohybu má dost po pokoji lítá celý den.
Hlavně se chci zeptat, jak má zhubnout.
Co bych krmit neměla a co naopak obsahuje málo tuku?
Paja111
XXX.XXX.129.112
Ještě jsem zapomněla dodat, že sépiovou kost, minerální kámen a písek pro papoušky v kleci má.
Paja111
napsal(a):
Dobrý den,
jsem úplný začátečník a nevím si rady.
Mám už měsíc andulku samečka.
Když jsem si ho od chovatele brala bylo mu šest týdnů. Za tu dobu mi příjde, že celkem přibral. Krmím normálně směs ze zverimexu + senegalské proso. Dávala jsem i takovou tu medovou tyčinku, ale už ji nedávám, protože z ní podlemě přibírá.A snažím se ho donutit sníst i ovoce, zeleninu nebo vajíčko. Vůbec nic než zrní a proso ale nechce.
Chci se zeptat kde se stala chyba?
Proč tak náhle přibral?
Pohybu má dost po pokoji lítá celý den.
Hlavně se chci zeptat, jak má zhubnout.
Co bych krmit neměla a co naopak obsahuje málo tuku?
Dobrý den,
podle čeho soudíte, že potřebuje dietu ? Jestli podle fotek z doby , kdy jste ho koupila, tak musel od 6 týdnů ten pták vyspět, zmohutnět a po přepelichání naroste taky trochu delší a bohatší peří, takže vypadá mohutnější. Když mu odfouknete trochu peří od prsní kosti, tak uvidíte podle šířky jejího osvalení v jaké je kondici a já pochybuji, že tak čilý pták, jakým andulka je, že by byl jaksi obézní. Jisté je,že samostatně chované zvíře nemá nikdy takový energetický výdej jako ti, kteří jsou chovaní ve dvojici nebo ve skupině. Někdy zajděte podívat na voliéru s andulkami a zjistíte, že ti ptáci jsou kromě drobného pospání jinak prakticky celý den v pohybu. K vašemu dotazu ohledně krmení bych jen dodal, že stačí směs různobarevného prosa s trochou nahého ovsa s asi čtvrtinovým podílem lesknice, popř. klasy senegalského prosa. Ze zeleného krmení ptačinec a pampelišky, ty jsou od jara do podzimu, létě nezralé travní semena. Ovoce moc nedávejte.To je základní krmná dávka.Občas můžete v období přepeřování přidat některý z vitamínových komerčně vyráběných doplňků.Samozřejmě, že někteří ptáci určitou potravu nežerou a pomůže jedině vyhládnutí.
Paja111
XXX.XXX.129.112
JoPe
napsal(a):
Dobrý den,
podle čeho soudíte, že potřebuje dietu ? Jestli podle fotek z doby , kdy jste ho koupila, tak musel od 6 týdnů ten pták vyspět, zmohutnět a po přepelichání naroste taky trochu delší a bohatší peří, takže vypadá mohutnější. Když mu odfouknete trochu peří od prsní kosti, tak uvidíte podle šířky jejího osvalení v jaké je kondici a já pochybuji, že tak čilý pták, jakým andulka je, že by byl jaksi obézní. Jisté je,že samostatně chované zvíře nemá nikdy takový energetický výdej jako ti, kteří jsou chovaní ve dvojici nebo ve skupině. Někdy zajděte podívat na voliéru s andulkami a zjistíte, že ti ptáci jsou kromě drobného pospání jinak prakticky celý den v pohybu. K vašemu dotazu ohledně krmení bych jen dodal, že stačí směs různobarevného prosa s trochou nahého ovsa s asi čtvrtinovým podílem lesknice, popř. klasy senegalského prosa. Ze zeleného krmení ptačinec a pampelišky, ty jsou od jara do podzimu, létě nezralé travní semena. Ovoce moc nedávejte.To je základní krmná dávka.Občas můžete v období přepeřování přidat některý z vitamínových komerčně vyráběných doplňků.Samozřejmě, že někteří ptáci určitou potravu nežerou a pomůže jedině vyhládnutí.
Děkuji za odpověď.
K uvažování o dietě mě přiměl jeho bratr, kterého vlastní moje kamarádka.
Je mnohem menší a štíhlejší.
Kromě toho vlastně každý kdo ho vidí usuzuje, že je to "pořádný andulák"
Pokud jde o to určení šířky osvalení. Asi nejsem úplně schopná usoudit, kdy je ještě v pořádku a kdy ne. Kromě toho při odfukování se mu nehne ani peříčko. (má jich teď opravdu hodně)
Takže si nejsem úplně jistá.
Paja111
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Pokud jde o to určení šířky osvalení. Asi nejsem úplně schopná usoudit, kdy je ještě v pořádku a kdy ne. Kromě toho při odfukování se mu nehne ani peříčko. (má jich teď opravdu hodně)
I sourozenci můžou být různí a nejen u andulek. Nemohu posoudit, když jsem je neviděl,. ale jsou často k vidění hybridi s výstavními andulkami a ti jsou o poznání mohutnější a mají i delší a hrubší peří a pak záleží z které strany se zdědí více.Na tu prohlídku kondice musíte vzít anduláka do ruky, na bidýlku nic nepoznáte.
Paja111
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Dajte jeho fotku.
Paja111
XXX.XXX.129.112
Valentko
napsal(a):
Dajte jeho fotku.
Posílám teda fotku.
Druhé foto je jeho již zmiňovaný bratr.(pro srovnání)
Paja111
napsal(a):
Posílám teda fotku.
Druhé foto je jeho již zmiňovaný bratr.(pro srovnání)
Je to úplně normální přepeřující mladý samec a u toho druhého nejsou moc dobře vidět detaily. A že je drobnější , jestli to není nakonec sestra.Vyfoťte ješte jednou detail hlavy ze předu, aby byla vidět barva ozobí,já to pořádně nevidím.
Paja111
XXX.XXX.129.112
JoPe
napsal(a):
Je to úplně normální přepeřující mladý samec a u toho druhého nejsou moc dobře vidět detaily. A že je drobnější , jestli to není nakonec sestra.Vyfoťte ješte jednou detail hlavy ze předu, aby byla vidět barva ozobí,já to pořádně nevidím.
U toho jeho bratra jsem si jistá ( i s jeho majitelkou) že je to kluk. Má krásně modré ozobí. Posílám fotku na které je to vidět.
Takže si myslíte že je to přepeřováním, že je takový větší?
Paja111
napsal(a):
U toho jeho bratra jsem si jistá ( i s jeho majitelkou) že je to kluk. Má krásně modré ozobí. Posílám fotku na které je to vidět.
Takže si myslíte že je to přepeřováním, že je takový větší?
Asi jo, je to mladé a nemá to ještě ani nové hrdelní znaky. Ty barvy ozobí u andulek prochází změnami zbarvení, takže kolikrát záleží jestli je to ozobí ve fázi modrání, nebo bělání.
Ten váš je silnějšího typu , ale na dietu zapomeňte.