Jaká mutace je na fotce? Prosím o radu

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2020 09:01
ZBzH

XXX.XXX.189.13

Dobrý den, prosím o radu, co je za mutace andulky na fotce. Pořídil jsem si dva páry a jistý si jsem je samečkem fialového opalínu zcela vpravo. Zcela vlevo dle hnědých nosních direk to je samička, ale jaká mutace? A uprostřed duhovky? Předem děkuji.

28.10.2020 09:49
JoPe

XXX.XXX.82.6

ZBzH napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, co je za mutace andulky na fotce. Pořídil jsem si dva páry a jistý si jsem je samečkem fialového opalínu zcela vpravo. Zcela vlevo dle hnědých nosních direk to je samička, ale jaká mutace? A uprostřed duhovky? Předem děkuji.

Dobrý den,
chtělo by to fotky z boku a ze zadu ale podle mě jsou všichni opalínoví a zleva 3 jsou ještě žlutolící. Jsou mladé a jejich zbarvení se bude ještě měnit.

28.10.2020 10:41
ZBzH

XXX.XXX.189.13

Moc děkuji. A pohlaví? Vlevo samička, vpravo sameček a uprostřed? Foto ze strany pořídím.

alfonzo

28.10.2020 11:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,
zleva stará samice,modrá ,skořicová ,žlutohlavá opalina.Mládě,samice skořicová modrá opalino žlutohlavá,třetí ,možná samec barvy stejné,starý samec opalin modrý,štěpitelný na skořici.

28.10.2020 12:31
ZBzH

XXX.XXX.189.13

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,
zleva stará samice,modrá ,skořicová ,žlutohlavá opalina.Mládě,samice skořicová modrá opalino žlutohlavá,třetí ,možná samec barvy stejné,starý samec opalin modrý,štěpitelný na skořici.

Vyčerpávající, moc děkuji a smekám klobouček. Zleva stará samice - to se pozná podle hnědé kolem nosních direk?

28.10.2020 13:45
jarat

XXX.XXX.205.181

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den pane "Alfonzo"
jen se chci zeptat, podle čeho jste poznal, že samec zcela v pravo je štěpitelný na skořici?
Předpokládáte, že ty dvě mladé uprostřed jsou jeho potomci?

alfonzo

28.10.2020 13:52
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Omlouvám se,trošku jsem to zamotal,myslel jsem,že se jedná o pár s jejich mláďaty.
Pokud ten starší samec není otcem těch mladých,tak nemusí štěpit na skořici,to jsem uvedl mylně na základě,že ty skořičky mladé jsou jeho potomci se starší samičkou vlevo.
Pohlaví u andulek se posuzuje podle zbarvení ozobí,samička hnědé,samec modré.
U mladých je ozobí u všech modré,více či méně,zkušený chovatel odliší samice od samců již v budce.
Ta vaše druhá zleva je samice,pozvolna zaniká modrá a od nosních otvorů ozobí hnědne.Ta třetí samec,modrá je výraznější a po celém ozobí vyrovnaná.U těch starších je to jasné,tam už je barva ozobí ustálena.

28.10.2020 13:56
jarat

XXX.XXX.205.181

alfonzo napsal(a):
Omlouvám se,trošku jsem to zamotal,myslel jsem,že se jedná o pár s jejich mláďaty.
Pokud ten starší samec není otcem těch mladých,tak nemusí štěpit na skořici,to jsem uvedl mylně na základě,že ty skořičky mladé jsou jeho potomci se starší samičkou vlevo.
Pohlaví u andulek se posuzuje podle zbarvení ozobí,samička hnědé,samec modré.
U mladých je ozobí u všech modré,více či méně,zkušený chovatel odliší samice od samců již v budce.
Ta vaše druhá zleva je samice,pozvolna zaniká modrá a od nosních otvorů ozobí hnědne.Ta třetí samec,modrá je výraznější a po celém ozobí vyrovnaná.U těch starších je to jasné,tam už je barva ozobí ustálena.

Ok, díky za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík