Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2020 19:55
Karolka21

XXX.XXX.112.7

Dobry den,
mame mladou andulku( od chovatele ihned po vyletnuti) doma asi 7 tydnu. Velice placha, bojacna. Nechala jsem prvni tyden zvyknout v kleci. Pak jsem otevrela dvirka a umoznila ji samotne vyletnout ven. Tyden ji trvalo nez konecne vylezla. Nyni vyleze jednou za den, proleti se a pristane zpet na kleci a vleze opet dovnitr. Pritom ma moznost voleneho pohybu po mistnosti, dvirka nezaviram. Chodim ke kleci, mluvim snazim se rukou pohladit. Na prst nechce, na pamlsky neslysi.
Nevim jestli si andulky nevsimat, pouze na ni u klece mluvit nebo se stale pokouset o kontakt. Dokaze neskutecne dlouhou dobu prosedet u plastoveho papouska se zvoneckem uvnitr klece . ( sebrat mu ho?)Puvodni andulka nas kontaktovala po mesici a od te doby co nekdo prisel domu, travila veskery cas na nekom z nas. Neskutecne kontaktni ptak, bohuzel uletela.
Chtela jsem praktikovat stejne u nove andulky ale je diametralne odlisna. Nebo jak tady nekdo psal, ze se bohuzel nektere andulky nepodari ochocit a pokud nekdo o takoveho jedince stoji musi ho vymenit?

Děkuji za pripadne rady jak ne nej :-)

29.10.2020 20:20
jarat

XXX.XXX.205.181

Dokaze neskutecne dlouhou dobu prosedet u plastoveho papouska se zvoneckem uvnitr klece . ( sebrat mu ho?)

SEBRAT

Bartos

30.10.2020 09:24
Bartos

XXX.XXX.181.79

Karolka21 napsal(a):
Dobry den,
mame mladou andulku( od chovatele ihned po vyletnuti) doma asi 7 tydnu. Velice placha, bojacna. Nechala jsem prvni tyden zvyknout v kleci. Pak jsem otevrela dvirka a umoznila ji samotne vyletnout ven. Tyden ji trvalo nez konecne vylezla. Nyni vyleze jednou za den, proleti se a pristane zpet na kleci a vleze opet dovnitr. Pritom ma moznost voleneho pohybu po mistnosti, dvirka nezaviram. Chodim ke kleci, mluvim snazim se rukou pohladit. Na prst nechce, na pamlsky neslysi.
Nevim jestli si andulky nevsimat, pouze na ni u klece mluvit nebo se stale pokouset o kontakt. Dokaze neskutecne dlouhou dobu prosedet u plastoveho papouska se zvoneckem uvnitr klece . ( sebrat mu ho?)Puvodni andulka nas kontaktovala po mesici a od te doby co nekdo prisel domu, travila veskery cas na nekom z nas. Neskutecne kontaktni ptak, bohuzel uletela.
Chtela jsem praktikovat stejne u nove andulky ale je diametralne odlisna. Nebo jak tady nekdo psal, ze se bohuzel nektere andulky nepodari ochocit a pokud nekdo o takoveho jedince stoji musi ho vymenit?

Děkuji za pripadne rady jak ne nej :-)

Okamžitě sebrat.

musasa

30.10.2020 09:35
musasa

XXX.XXX.201.122

Dejte pryč kokotiny z klece. Klec nechte někde na vyvýšenémmístě tak, aby andulka mohla sledovat ruch kolem sebe, ale cítila se bezpečně. při krmení se snažte dělat stejné pohyby tak , aby věděla, že ji nehrozí nebezpečí. Postupně přidávejte kroky, které bude akceptovat. Piškot z ruky atd.
Andulka se ochočí velmi lehce, ale chce to trochu trpělivosti.

30.10.2020 09:47
strnecka

XXX.XXX.80.41

Mě říkala chovatelka, že mám dát hračky do klece až ve 4 měsících, aby si je nevzal za kamarády, nebo jak to říct.

30.10.2020 10:12
JoPe

XXX.XXX.82.6

strnecka napsal(a):
Mě říkala chovatelka, že mám dát hračky do klece až ve 4 měsících, aby si je nevzal za kamarády, nebo jak to říct.

Dobrý den,
představte si sama sebe v uzavřeném prostoru s jídlem a pitím 4 měsíce a občas, vás přijde na chvíli někdo navštívit. Nevím co by to udělalo s vaší nervovou soustavou , ale častý jev u papoušků je ten, že si otrhají peří a časem můžou i uhynout.
Andulky jsou společenští ptáci, potřebují, aby měli kolem sebe zábavu, prolet a nejlépe příslušníky svého druhu.

30.10.2020 11:47
Karolka21

XXX.XXX.112.7

Dobry den,
takze sebrat :-), klec na vyvysenem miste mame, takze prehled ma. Otevreno ma neustale, tak nudit se nemusi kdyz nebude chtit. Samozrejme se trpelive snazim s ni komunikovat.
dekuji

30.10.2020 14:22
strnecka

XXX.XXX.80.41

JoPe napsal(a):
Dobrý den,
představte si sama sebe v uzavřeném prostoru s jídlem a pitím 4 měsíce a občas, vás přijde na chvíli někdo navštívit. Nevím co by to udělalo s vaší nervovou soustavou , ale častý jev u papoušků je ten, že si otrhají peří a časem můžou i uhynout.
Andulky jsou společenští ptáci, potřebují, aby měli kolem sebe zábavu, prolet a nejlépe příslušníky svého druhu.

No tak jasně, soudila jsem podle sebe, dělám z domu, moje andulka je puštěná a cca 8-9 hodin denně se mnou, má ptačí hřiště a spoustu zábavy mimo klec, kam chodí jen spát a kde má vodu a zrní, zelené jí věším venku, aby ho zobala přes den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík