Rosela penant

Prodám Roselu penant - Prodám penanty,r.24-samce.Prirodni, červený pastel,...
Na videu můj starší chovný pár čistých přírodních penantů.
Na toto téma vkládejte videa i foto všech typů vámi chovaných penantů.
https://youtu.be/PKtZKzj3bMI
Už to tady máme ale nevadí
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3719963/pochlubte-se-penant-foto
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
frodik
napsal(a):
Nevím co je n nich krásný, jsou to sprzkaniny voškvolí!!!
Nevím proč tak z divoka- mužete přeložit
sprzkaniny voškvolí!!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím proč tak z divoka- mužete přeložit
sprzkaniny voškvolí!!!
Já bych Vám to vysvětlil takto,dříve jste poznal penanta podle velikosti a modrých lící,dneska mají penanti bílé líce a velikost rozel pestrých,pestré mají modré líce a velikost rozel žlutolících,já osobně se v tom už nevyznám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Penanty přírodní známe od nepaměti a podotýkám že je to krásný papoušek,ale objevují se mutace které druh v barvě oživují a jsou také líbivé jak ostatně mnohých jiných.Pokud se mi nelíbí nesleduji a nekritizuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
pavon
napsal(a):
Já bych Vám to vysvětlil takto,dříve jste poznal penanta podle velikosti a modrých lící,dneska mají penanti bílé líce a velikost rozel pestrých,pestré mají modré líce a velikost rozel žlutolících,já osobně se v tom už nevyznám.
Když čtu vaši reakci tak uznávám,že se opravdu nevyznáte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Penanty přírodní známe od nepaměti a podotýkám že je to krásný papoušek,ale objevují se mutace které druh v barvě oživují a jsou také líbivé jak ostatně mnohých jiných.Pokud se mi nelíbí nesleduji a nekritizuji.
Ještě jste neodpovědšl, otázka je jednoduchá co se vá ne nich íbí?
Horák lutino
napsal(a):
Nejsem lektor češtiny, ale také druhým nevnucuji svůj názor a nevím, když nechováte mutační rosely, proč se o nich vyjadřujete tak špatně, každému se líbí něco jiného ,někdo má rád vdolky a někdo zase holky.
To už nemůžu říct svůj názor, že jsou hnusné??? Tak se omlouvám příznivcům těmhle degenerovanejm nestvůrám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
frodik
napsal(a):
To už nemůžu říct svůj názor, že jsou hnusné??? Tak se omlouvám příznivcům těmhle degenerovanejm nestvůrám.
Jistěže můžete říci svůj názor-za tenhle vás příznivci penantů budou mít velmi rádi.
frodik
napsal(a):
Zdravím a znovu zopakuji , nehante někomu něco co se mu líbí, Vy akorát dehonestujete chovatele mutací,at jsou to penanti nebo pestré, každý má v dnešní době pokud není de..l právo na to chovat co chce a vyjádření nad papoušky ,že jsou hnusní .at už jsou jaký chtěj je podle mě výraz ubožáka
tbpen
napsal(a):
Zdravím a znovu zopakuji , nehante někomu něco co se mu líbí, Vy akorát dehonestujete chovatele mutací,at jsou to penanti nebo pestré, každý má v dnešní době pokud není de..l právo na to chovat co chce a vyjádření nad papoušky ,že jsou hnusní .at už jsou jaký chtěj je podle mě výraz ubožáka
Znovu se zeptám a co se vám na nich líbí, že pestrá nevypadá jako pestrá? Přestaňte mluvit ve jménu druhých a ohánět se jimi a mluvte za sebe otázka je jednoduchá čekám pořád na odpověď.
frodik
napsal(a):
Znovu se zeptám a co se vám na nich líbí, že pestrá nevypadá jako pestrá? Přestaňte mluvit ve jménu druhých a ohánět se jimi a mluvte za sebe otázka je jednoduchá čekám pořád na odpověď.
mám ve svém chovu pestré i penanty , mutační co vypadají a jsou pestré i penanti, !!!!!líbí se mi barvy mutační různé !!! nikomu je nenutím a mluvím ve jméni svém a za svým názorem si stojím ,dnes nebo i jindy má člověk na výběr a nikdy jsem tady na foru nikomu nepsal že je to hnusný pták,Vy píšete v množném čísle ,že se omlouváte příšerám a tak,tak jakoé vždy jste se vy..l a je to ,chov mutací půjde dál a Vy si chovejte co chcete taky se Vám do toho nikdo nese.., tak chovu zdar
tbpen
napsal(a):
mám ve svém chovu pestré i penanty , mutační co vypadají a jsou pestré i penanti, !!!!!líbí se mi barvy mutační různé !!! nikomu je nenutím a mluvím ve jméni svém a za svým názorem si stojím ,dnes nebo i jindy má člověk na výběr a nikdy jsem tady na foru nikomu nepsal že je to hnusný pták,Vy píšete v množném čísle ,že se omlouváte příšerám a tak,tak jakoé vždy jste se vy..l a je to ,chov mutací půjde dál a Vy si chovejte co chcete taky se Vám do toho nikdo nese.., tak chovu zdar
Víte proč je rozela pestrá pestrou, jednoduše protože vykazuje určité znaky ať už ve zbarvení nebo stavbě těla, tak tady nemelte takové nesmysly, jestli se vám líbí různé barvy tak si třeba lakujte nehty.
frodik
napsal(a):
Víte proč je rozela pestrá pestrou, jednoduše protože vykazuje určité znaky ať už ve zbarvení nebo stavbě těla, tak tady nemelte takové nesmysly, jestli se vám líbí různé barvy tak si třeba lakujte nehty.
já nemelu!!!! a nesmysly už vůbec ne , píši !!! no a lakovat hehty si fakt nebudu ,jo a naučte se slušně chovat ,to bude úplně stačit ,jo a inak chtěl jste odpověd ,tak jsem slušně odpověděl,tak si se svými nesmysly urážejte laskavě někoho jiného
Pravidlo duševní hygeny zní :
naučme se rozlišovat kdo si zaslouží ještě vysvětlení,kdo pouhou odpověď a kdo absolutně nic !
Je to jen provokace, která pro nikoho z nás nemá význam. Kdoví co chovají, nemají na svém profilu nic a ze zákulisí jen kritizují, ale s "kůží na trh" nepůjdou. Snad kromě Karety se nikdo z kritiků nevyjádřil kladně ani k penantům přírodního typu, takže vlastně kromě té provokace o nic jiného nejde.V případech hanlivých,urážejících ap. je možné požádat Faunu o stop.
Klidně pokračujte ve vkládání fotek a dejte i nějaké video.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Taky se přidám pár fotek penantů. Mám je pro radost a potěchu oka.
A je mi jasný že každý máme oko na něco jiného ale mé je penantí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
JoPe
musím se ohradit viz můj příspěvek 30.10-19:22 hod.
atobajus
napsal(a):
To není mutace, ale druh - Rozela slámožlutá (Platycercus flaveolus)
Trochu vás poupravím není to druh ale poddruh rozely penant, podle nejnovějšího výzkumu je rozela slámožlutá společně s rozelou adelajdskou poddruh rozely penantovy, v čím sušší oblasti žije tím má světlejší zbarvení. Před dvaceti lety měl penant pouze dva poddruhy jeden byl robustnější červený a mladé měl zelené a druhý byl drobnější tmavě červený a už mladé v budce měl červené u nás v obci byl myslivec chovatel, který kšeftova s kamarádem z Rakouska a tyto tmavě červené penanty od něj koupil měl jsem od něj pár a hezčí penanty jsem v životě neviděl, bohužel tento poddruh je u nás asi navěky ztracený. A teď mě může JoPo a podobný bombardovat, jak jsem blbej a melu nesmysly.
Milanz
XXX.XXX.251.115
Nádherní ptáci. Čekám na mládě a doufám že bude taky tak úžasně krásný když dospěje
frodik
napsal(a):
Trochu vás poupravím není to druh ale poddruh rozely penant, podle nejnovějšího výzkumu je rozela slámožlutá společně s rozelou adelajdskou poddruh rozely penantovy, v čím sušší oblasti žije tím má světlejší zbarvení. Před dvaceti lety měl penant pouze dva poddruhy jeden byl robustnější červený a mladé měl zelené a druhý byl drobnější tmavě červený a už mladé v budce měl červené u nás v obci byl myslivec chovatel, který kšeftova s kamarádem z Rakouska a tyto tmavě červené penanty od něj koupil měl jsem od něj pár a hezčí penanty jsem v životě neviděl, bohužel tento poddruh je u nás asi navěky ztracený. A teď mě může JoPo a podobný bombardovat, jak jsem blbej a melu nesmysly.
Tak to není žádná novinka, ona je některými autory považována za poddruh rozely penant snad "odjakživa" a jinými zase za samostatný druh, podobně jako rozela adelaidská, která je navíc některými považována i za možného křížence penant x slámožlutá. Chovatelé ji ale berou jako samostatný druh tak bych tím asi, hlavně začátečníkům, nemotal hlavu.
No a u penantů jsou tři poddruhy, východní elegans, severní nigrescens a jižní melanoptera.
Mláďata penantů lutino
https://youtu.be/8fIUaZ5NVZ8
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
PARÁDA!!
1