Prosim kohokoliv o radu s urvanym andulakem

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2020 15:25
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Znovu (jako uz i na ruznych jinych forech, bohuzek bez uspechu) prosim o radu se svym andulakem.
On neustale rve, rve od rana do vecera. Jen rve, rve, rve, rve, rve a rve. Rvat prestane jen kdyz ma hlad nebo chce jit spat. Neni to zadne svitoreni si, povidani, stebetani nebo piskani. Je to hrdelni nastvany vriskot . Vse zacalo s porizenim samice jako kamaradky, aby nebyl sam. Ze zacatko bylo vse OK, ale pak se to zvrhlo ve vyse popsane.
Nyni se uz u nas neda zit normalne a at mi nikdo nerika, ze je tohle normalni chovani..urcite neni. Obe andulky maji vse, dost jidla, piti, hracek, pozornosti, svobody pruletu i velkou klec. Samice si i hraje a je v pohode, ale samec je uplne mimo. Pokud se nepere se samici (neda ji chvili pokoj a pritom ji za chvili zvraci zase do huby potravu), tak jen sedi, rve a nezajima se o nic jineho..jen rve, rve a rve.
Je to nekonecnej pribeh a uz to nezvladam. Zkusila sem vse, ale bohuzel nic nezabira. Prosim o radu.. prosim.
Vim ze za to nemuze, ale ja uz na nej zacinam byt zla a uvedomuju si to. Nedavam to uz..u nas v byte uz se neda normalne existovat. Mam ja oba rada a je mi to strasne lito tohle, ale uz se to neda.
Prikladam foto obou, kdyby mel nekdo zajem. Prosim, prosim o radu co ted dal nebo co s nimi.

30.10.2020 15:37
JoPe

XXX.XXX.82.6

psycho.ta napsal(a):
Znovu (jako uz i na ruznych jinych forech, bohuzek bez uspechu) prosim o radu se svym andulakem.
On neustale rve, rve od rana do vecera. Jen rve, rve, rve, rve, rve a rve. Rvat prestane jen kdyz ma hlad nebo chce jit spat. Neni to zadne svitoreni si, povidani, stebetani nebo piskani. Je to hrdelni nastvany vriskot . Vse zacalo s porizenim samice jako kamaradky, aby nebyl sam. Ze zacatko bylo vse OK, ale pak se to zvrhlo ve vyse popsane.
Nyni se uz u nas neda zit normalne a at mi nikdo nerika, ze je tohle normalni chovani..urcite neni. Obe andulky maji vse, dost jidla, piti, hracek, pozornosti, svobody pruletu i velkou klec. Samice si i hraje a je v pohode, ale samec je uplne mimo. Pokud se nepere se samici (neda ji chvili pokoj a pritom ji za chvili zvraci zase do huby potravu), tak jen sedi, rve a nezajima se o nic jineho..jen rve, rve a rve.
Je to nekonecnej pribeh a uz to nezvladam. Zkusila sem vse, ale bohuzel nic nezabira. Prosim o radu.. prosim.
Vim ze za to nemuze, ale ja uz na nej zacinam byt zla a uvedomuju si to. Nedavam to uz..u nas v byte uz se neda normalne existovat. Mam ja oba rada a je mi to strasne lito tohle, ale uz se to neda.
Prikladam foto obou, kdyby mel nekdo zajem. Prosim, prosim o radu co ted dal nebo co s nimi.

Nejlepší rada pro vás je ty ptáky někomu prodat, nebo darovat.

30.10.2020 15:46
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Pripojuji jeste video z dnesniho dopoledne pro predstavu, aby jste vedeli, co se u nas kazdodenne odehrava. Takto se chova cely den, cele dny..ja vazne prosim o radu co dal, mam je rada a nechci se jich zbavovat, ale jak jsem psala..tohle uz se neda vydrzet..dekuji moc

30.10.2020 15:47
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Ale to neni reseni, ja se jich nechci zbavovat. Prece to chovani ma nejaky duvod a reseni..

30.10.2020 15:58
JoPe

XXX.XXX.82.6

psycho.ta napsal(a):
Ale to neni reseni, ja se jich nechci zbavovat. Prece to chovani ma nejaky duvod a reseni..

Je to řešení, tohle je úpně normální hlasový projev andulek,buď to tolerujete nebo ne. Nic jiného s tím neuděláte. Nebo je mít někde ve voliéře venku.

30.10.2020 16:08
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Samozrejme ze normalni hlasovy projev to je..pri nastvanosti, stresu, strachu a podobne..uplne v pohode a nemam s tim problem. Ale on se v podstate nechova jinak, tohle dela cele dny, od rana do noci. Jen sedi, kyve hlavou ze strany na strany, utoci na vse okolo sebe a krici a krici. Samice takova neni (a samozrejme chapu, ze kazdy ma jinou povahu). Hraje si, zkouma..on ne..jede jen tohle. Tak mi nerikejte, ze takove chovani je normalni 🙈 navic nez prisla samice, byl uplne jiny, vse se zmenilo az s jejim prichodem.

30.10.2020 16:27
strnecka

XXX.XXX.80.41

A není naštvaný, že mu vlezla do jeho teritoria? Nemáte někoho, kdo by Vám na zkoušku půjčil ještě jednu klec a zkusila bych každého umístit v jiné kleci, spolu ať jsou venku. Třeba to nezabere, proto říkám, že bych si další klec na zkoušku jen půjčila.

30.10.2020 16:29
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Pravděpodobně mu samice leze na nervy, dejte jí pryč a uvidíte jestli se jeho chování zase změní. Je to jednoduché, papouch si pravděpodobně zamiloval vás a samici nesnáší.

30.10.2020 16:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

psycho.ta napsal(a):
Samozrejme ze normalni hlasovy projev to je..pri nastvanosti, stresu, strachu a podobne..uplne v pohode a nemam s tim problem. Ale on se v podstate nechova jinak, tohle dela cele dny, od rana do noci. Jen sedi, kyve hlavou ze strany na strany, utoci na vse okolo sebe a krici a krici. Samice takova neni (a samozrejme chapu, ze kazdy ma jinou povahu). Hraje si, zkouma..on ne..jede jen tohle. Tak mi nerikejte, ze takove chovani je normalni 🙈 navic nez prisla samice, byl uplne jiny, vse se zmenilo az s jejim prichodem.

Co vám na to říct víc, než jsem vám už psal..... Snad jedině to, že jich mívám v zimě v podkrovní místosti běžně přes 50ks a trávím u nich dost času, takže dobře znám jejich chování a hlasový projev.

30.10.2020 16:42
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Mě přijde, jako by byl neustále naštvaný..ale nema k tomu zadny duvod. Neni nic co by jim melo vadit, stresovat je, lekat. Se samici sice maji neustale VKV, ale zase si pak davaji najevo naklonnost. On by se chtel parit, ale ona je moc mlada a nechce jeste..mohl by to byt duvod? Ze je sexualne frustrovany z jejiho nezajmu? Proboha ale je mu 9 mesicu.

30.10.2020 16:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

psycho.ta napsal(a):
Mě přijde, jako by byl neustále naštvaný..ale nema k tomu zadny duvod. Neni nic co by jim melo vadit, stresovat je, lekat. Se samici sice maji neustale VKV, ale zase si pak davaji najevo naklonnost. On by se chtel parit, ale ona je moc mlada a nechce jeste..mohl by to byt duvod? Ze je sexualne frustrovany z jejiho nezajmu? Proboha ale je mu 9 mesicu.

Tak ještě to zkusím takle, víte proč třeba kos, nebo řada dalších ptáků sedí na špičce nejvyššího stromu a zpívá? Jeden z hlavních důvodů je, aby byl dobře slyšet a tím si zajišťuje velikost svého teritoria. Andulák tak pěkně nezpívá, ale taky za to umí vzít. Dospívá už v několika měsících, v přírodě na dospívání nemá moc času, žije rychlý a poměrně krátký život. Flustrovaný nebude váš andulák, podle hlasu je spokojený dost a dává to najevo. Bohužel v té místnosti se to velmi rozléhá a chápu, že vám to leze na nervy,proto jsem vám napsal zbavte se jich a pořiďte akvárium, nebo terárium.

30.10.2020 16:54
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

JoPe: jezisi kriste 50 andulek 🙈😃 to by mi hrablo uplne..

Strnecka: mam druhou klec starou nekde, tak to asi vyzkousim Vasi radu 🙈

Zuzkaa: jsou spolu uz 2 mesice, je pravda, ze samice je o dost dominantnejsi a prubojnejsi, vyhani ho od jidla a utoci na nej (neklovou se ale, jen sermuji zobaky) atd a pak se samorejme vzteka, to je jasne, ale snazim se v techto situacich zasahovat a nenechavam ji to delat, maji dve misky na jidlo i piti a zbytek (ovo/zel, proso) jim davam tak aby meli oba dost a ona toto nedelala

30.10.2020 16:58
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Terarium je pod nimi 😃 nastesti ta krajta jako had neslysi, jinak by ji uz muselo hrabnout taky 🙈

Taky me napadlo jednu z nich dat pryc, treba jen na zkousku na par dnu, aby se "uklidnili vody" 🙈 ale netusim kam bych ji dala, do utulku ji asi nedonesu a ani bych nedokazala rozhodnout jaka by to mela byt, sou to dementi ale mam je rada 💕

30.10.2020 17:35
exotchov

XXX.XXX.168.151

Vam uz bohuzel nepomuze nic.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2020 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Krajta neslyší a není hlučná u té bych zůstal a bude pohoda.

30.10.2020 18:38
JoPe

XXX.XXX.82.6

Za pokus to stálo.

30.10.2020 19:31
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Exotchov: nechte si prosim pripominky tohoto typu nebot dle nich Vam taktez take rozhodne uz nic nepomuze ;-) domnivam se ze na prave takove typu dotazu tady toto forum mame a jestli

Musasa

30.10.2020 19:46
Musasa

XXX.XXX.215.64

psycho.ta napsal(a):
Exotchov: nechte si prosim pripominky tohoto typu nebot dle nich Vam taktez take rozhodne uz nic nepomuze ;-) domnivam se ze na prave takove typu dotazu tady toto forum mame a jestli

Pes štěká, papoušek křičí. Nevím jestli už máte děti, ale jestli ne zůstaňte u té krajty ta drží hubu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2020 22:12

Tohle je opravdu běžný hlasový projev. Takhle si kecají andulky celé dny. :)

Zítra vám zkusím nafilmovat moje hejníčko 13 kusů, jak jim to jde "od zobáku". Ráda u nich sedávám a pozoruju je, jak si švitoří a jsou akční,. Proti nim jsou velcí papouši, které máme,"nudní". :D

31.10.2020 06:50
Karel1979

XXX.XXX.175.143

Prosím admina,moc prosím uložte rubriku pet mazlicci moc prosím to co se tady děje je pro mazlickare.
JoPe moc jste borec že máte na takové dotazy silu odpovídat.Chapu ze potřebuji pomoc ale kolik chovatelům přestalo diskutovat to by mne moc zajímalo.Projizdeljsem diskuzi cca 5 ,7 let dozadu a hodně moc deaktivovanych profilu u chovatelů velkých ptaku. Prosím o pet

Jo a to rvani je úplně normální
Chovu zdar Karel

31.10.2020 08:19
kareta

XXX.XXX.84.6

psycho.ta napsal(a):
Pripojuji jeste video z dnesniho dopoledne pro predstavu, aby jste vedeli, co se u nas kazdodenne odehrava. Takto se chova cely den, cele dny..ja vazne prosim o radu co dal, mam je rada a nechci se jich zbavovat, ale jak jsem psala..tohle uz se neda vydrzet..dekuji moc

Jestli vám vadí tenhle hluk od andulek, tak já vám půjčím na dva dny našeho amazonana modročelého. Většinou mluví, popiskuje, ale kdyby u vás párkrát zařval ,ta k vám by určitě jeblo. Vždyt není problém dát ty andulky do jiné místnosti, kde se tak často nezdržujete. Velká místnost bez koberců, proto se to tam taky hodně ozývá. Jo a mimochodem.Souhlasím s Karel1979.

31.10.2020 09:00
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Děkuji za reakce vsech..
Nicmene v tom pripade tedy jestli je toto chovani normalni, tak ja uz to nevydrzim a i presto, ze mam oba dva rada, tak je daruji nekomu, kdo je jim schopen dat odpovidajici domov s jedinci jejich druhu.
Samec, barva duhova, stari cca 9 mesicu, krouzkovany.
Samice, barva modro-zluto-zelena, stari cca 5 mesicu, nekrouzkovana.
Silni, zdravi, odcerveni ptaci.
Fotky viz. vyse.
Tabor (klidne popovezu), email psycho.ta@seznam.cz

31.10.2020 09:20
juhaj

XXX.XXX.164.121

Karel1979 napsal(a):
Prosím admina,moc prosím uložte rubriku pet mazlicci moc prosím to co se tady děje je pro mazlickare.
JoPe moc jste borec že máte na takové dotazy silu odpovídat.Chapu ze potřebuji pomoc ale kolik chovatelům přestalo diskutovat to by mne moc zajímalo.Projizdeljsem diskuzi cca 5 ,7 let dozadu a hodně moc deaktivovanych profilu u chovatelů velkých ptaku. Prosím o pet

Jo a to rvani je úplně normální
Chovu zdar Karel

Víte, to máte těžké. Mi, co tomu moc nerozumíme, prostě máme naivní dotazy. Vám, jako zkušeným, asi přijdou hloupé, ale pro nezkušeného, který chce pro své zvířátko to nejlepší, ale neví a tápe, je jejich zodpovězení velice důležité.
Třeba já, vlákno níže o chycené andulce. Nikdo se nenašel, tak nám holt zůstane.Nemám zkušenost a potřebuji poradit i v blbostech ( pro Vás). Znám vlákno malých zvířat, pet byli i králíčci, jednu dobu. Tady něco málo vím, většina diskusí je od dětí a jejich názory a rady jdou leckde dost mimo. Proto bych pet fóru osobně stejně nevěřila a radši bych znala názor zkušeného chovatele, byť se jedná o jediného, bezceného ptáčka. Ale máme za něj odpovědnost, když jsme se rozhodli si ho nechat, je živý a cítí stejně jako třeba drahá ara.
Proto mě dotazy naprostých laiků nevadí a ráda odpovídám tam, kde mám víc jak dvacetileté zkušenosti, u psů i koní, ačkoli je to někdy o nervy, ale říkám si, jestli někomu rada pomůže, stojí to za to.

31.10.2020 09:30
psycho.ta

XXX.XXX.110.2

Dekuji Vam za tuto odpoved, protoze s vami ve vsem souhlasim.

31.10.2020 12:46

psycho.ta napsal(a):
Děkuji za reakce vsech..
Nicmene v tom pripade tedy jestli je toto chovani normalni, tak ja uz to nevydrzim a i presto, ze mam oba dva rada, tak je daruji nekomu, kdo je jim schopen dat odpovidajici domov s jedinci jejich druhu.
Samec, barva duhova, stari cca 9 mesicu, krouzkovany.
Samice, barva modro-zluto-zelena, stari cca 5 mesicu, nekrouzkovana.
Silni, zdravi, odcerveni ptaci.
Fotky viz. vyse.
Tabor (klidne popovezu), email psycho.ta@seznam.cz

Škoda, že jste tak z ruky (my jsme až od Berouna), jinak bych je klidně vzala k nám. Dejte je do inzerce, určitě se někdo najde. ;)

Jinak pokud tiché papoušky, tak třeba aymary pruhované. Máme je a jsou ticho jak pěna. Člověk o nich skoro neví, kdyby se nehýbali.

Jinak přikládám slíbené video hejníčka.

Video se zpracovává...

31.10.2020 13:33
exotchov

XXX.XXX.168.151

psycho.ta napsal(a):

Koza meci,pes steka atd.vam opravdu asi nepomuze nic.

31.10.2020 13:41
exotchov

XXX.XXX.168.151

juhaj napsal(a):
Víte, to máte těžké. Mi, co tomu moc nerozumíme, prostě máme naivní dotazy. Vám, jako zkušeným, asi přijdou hloupé, ale pro nezkušeného, který chce pro své zvířátko to nejlepší, ale neví a tápe, je jejich zodpovězení velice důležité.
Třeba já, vlákno níže o chycené andulce. Nikdo se nenašel, tak nám holt zůstane.Nemám zkušenost a potřebuji poradit i v blbostech ( pro Vás). Znám vlákno malých zvířat, pet byli i králíčci, jednu dobu. Tady něco málo vím, většina diskusí je od dětí a jejich názory a rady jdou leckde dost mimo. Proto bych pet fóru osobně stejně nevěřila a radši bych znala názor zkušeného chovatele, byť se jedná o jediného, bezceného ptáčka. Ale máme za něj odpovědnost, když jsme se rozhodli si ho nechat, je živý a cítí stejně jako třeba drahá ara.
Proto mě dotazy naprostých laiků nevadí a ráda odpovídám tam, kde mám víc jak dvacetileté zkušenosti, u psů i koní, ačkoli je to někdy o nervy, ale říkám si, jestli někomu rada pomůže, stojí to za to.

Prominte ale dotaz jako dotaz,jsou vlakna kde to uz proste ani nejde,bud to pisi deti u kterych bych to nejak pochopil,ale kdyz vam dospely clovek napise co ma delat ze se mu papousek pokakal na koberec a pod.,tak opravdu nevim kde jsme.

31.10.2020 15:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

exotchov napsal(a):
Prominte ale dotaz jako dotaz,jsou vlakna kde to uz proste ani nejde,bud to pisi deti u kterych bych to nejak pochopil,ale kdyz vam dospely clovek napise co ma delat ze se mu papousek pokakal na koberec a pod.,tak opravdu nevim kde jsme.

Jasný, chápu, vidím to na psech, 8 z 10 volovina, stále se opakující. Ale pár řádek mi nic neudělá, když mám čas, když ne, ani sem nejdu. A znova, pokud se jednomu rozsvítí, dobře, to pomůže tomu zvířeti, nemůže za majitele.

1.11.2020 16:00

Koukám, že video nefunguje, tak přiložím z PC. snad to už půjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík