Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2020 21:30
martin77

XXX.XXX.96.130

Dobrý den.
Asi se tu toho už o tom napsalo hodně, ale i tak, můžete mi prosím poradit. Samička Rosely pestré (5let) už asi měsíc, možná i déle slábne, je načepířená a hubená, vystouplá hrudní kost, trus má zelenobílí a řidký, ne černý. Je i odčervená. Byl jsem u vet. sice se psem, tak jsem mu vysvětlil problém a prý kdyby to byla kokcidioza, tak už by padla a dal mi antb. Stav je nezměněn,ne li horší. Sice se nakrmí, ale moc tomu nedá, nepohrdne suchým rohlíkem.
Nemůže to být ta kokcidioza?

30.11.2020 22:30
V.N.

XXX.XXX.62.2

Dobrý večer odebrat trus zanést na Statni veterinarní správu nechat provezt bakterologicky a parazitologický rozbor dle vysledku provest léčbu...

alfonzo

1.12.2020 01:13
alfonzo

XXX.XXX.0.243

martin77
Zdravím,že se to táhne je divné,ale kokcidioza může mít dost vleklý průběh a nemusí se objevit u druhého z páru.Před mnoha lety mě začala chřadnout rubinka rosela po vylétnutí mladých,vyčerpání krmením mladých,nejdříve jsem odčervil,nic se nezměnilo.Tak jsem zkusil baycox a ten zabral.Příznaky podobné co popisujete.Baycox sice vybíjí střevní mikrofloru,ale na kokcidie perfektně zabírá.
Jaká jste použil antibiotika?

mussasa

1.12.2020 08:38
mussasa

XXX.XXX.201.122

Je potřeba udělat vyšetření trusu. Pokud jsou to Kokcidie což podle příznaků je velmi pravděpodobné je potřeba nasadit učinou léčbu já mám dobrou zkušenost se sulfacoxem.
Také je potřeba pamatovat, že je potřeba důkladně vydesinfikovat prostředí ve kterém ptáci žijí. Je dobré vše po desinfikaci ještě přejet horkým plamenem, aby jste vše ještě spálit. Vyměnit všechny bidla. Také doporučuji na dno voliér po dobu léčby dát pouze kartony z krabic na zachycení trusu, protože po celou dobu ptáci vylučují parazity. Sice by měli být mrtvé ale... Po uknčení léčby zpravidla deset , je potřeba začít podávat do vody probiotika( osobně jsem dával hylak forte).
Při zahájení léčby zlepšení je vidět cca hned nebo nejpozději do dvou dnů.
Ještě napíší, je dobré nepodávat žádné mokré krmení,pouze zrní a vodu s léčivem.
Bývá to problém nezastřešených voliér, sám jsem si tím prošel. Vše jsem přikryl a je klid.

1.12.2020 21:29
martin77

XXX.XXX.96.130

Zdravím a děkuji za odpovědi. Dnes jsem dal trus na rozbor tak uvidím. Mám ji bokem v teple.

1.12.2020 21:52
hašoun

XXX.XXX.98.220

Zdravím, je to nejčastější problém u papoušku ,kde je přístup myší. Dejte si na to pozor. Pták pozře nebo nakousne myší trus a je zaděláno na problém. Chce to dát krmítka do volného prostoru nebo oplechovat všechny směry aby myši neměli přístup. A samozřejmě čistota od trusu. Chovu zdar.

1.12.2020 22:06
martin77

XXX.XXX.96.130

martin77 napsal(a):
Zdravím a děkuji za odpovědi. Dnes jsem dal trus na rozbor tak uvidím. Mám ji bokem v teple.

... a název antb. nevím. Sice mi to doktor říkal, ale než jsem dojel domů, tak (hosip) . Natáhl to do malinké stříkačky a první den 2kapky 2x za den, pak jednou denně 2kapky do zobáku.

2.12.2020 22:58
martin77

XXX.XXX.96.130

Tak dle "rozboru" je to kokcidioza. Ale byla to anabáze. Dělal to doktor na mikroskopu, na kokci.. to prý stačí. Není to virové, či bakteriové onemocnění, ale jsou to praziti, cizopasníci. A jak se to tu někde i psalo, tak dezinfekce prostředí, prostoru nemá na toto význam. Někteří ptáci to prý mají v sobě leta a nemusí se to projevit. Jak doktor říkal a i jsem to tu někde četl, vyčistit, vymýt kotce, voliery a přeběhnout PB hořákem. ..to musí být pro některé očistec. Mějte se, ať se Vám daří v té dnešní době a přeji krásné Vánoce i těm našim svěřencům . Martin

3.12.2020 20:29
Ondra.b

XXX.XXX.14.121

Baycox by mohl pomoct.

3.12.2020 21:54
martin77

XXX.XXX.96.130

Dostal jsem Sulfacox

Musasa

4.12.2020 04:43
Musasa

XXX.XXX.215.64