Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčLuci123
XXX.XXX.248.165
Dobrý den.
Včera jsme si adoptovala andulku z velice špatných podmínek , nachazela se u jedné staré paní, která se o ní již nemohla strat, a její rodina andulku ignorovala. Po dní soužití jsem si všimla již několika věci na rozdíl od andulek co jsme se setkal je tato velice ticha, má na hlavě zvlaští štětiny a má takový rituál ze svým zrcátkem, vždy ho chytí za spodní stranu popojde s ním a pustí ho tak, že zrcátko narazí do klece, děla to každé dvě minuty. Myslela jsem si že se nudí ale koupila jsem jí hračky a trávím s ní skoro celí den. Chtěla jsme se pouze zeptat jestli výše uvedené věci jsou v pořádku a pokud ne jak jí mohu pomoc předem děkuji za odpověď.
Vím, že by tato andulka asi potřebovala odborného chovatele, ale podle všeho jsem byla jediná, kdo se na inzerát za 3 měsíce ozval a mně jí bylo moc líto.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máte fotku? Andulka může jen přepeřovat...nebo se taky může vlivem stresu škubat.
To s tím zrcátkem bude z nudy. Přimlouvala bych se k pořízení druhé andulky. Její druh ji nikdo nenahradí.
Tak pro ni jde o přechod do nového prostředí, takže bych očekávala že nějakou dobu andulka bude tichá, možná ji ani neuvidíte zobat a pít, protože tak bude činit o samotě (ale kontrolujte, zda přibývají slupky a ubývá zrní). Pokud ty štětinky vypadají jako na přiloženém obrázku, pak přepeřuje a i to je nápor na její organizmus. Osobně bych ji nechala chvilku se zadaptovat na nové prostředí, ale buďte s ní co nejvíc, mluvte na ní, případně jí nabídněte nějakou mlsku v podobě senegalského prosa (po tom se můžou andulky utlouct), zeleniny nebo ovoce (ale to každá nežere, nedávat avokado, než nastudujete co je jedovaté, tak se přidržte salátu, mrkve,okurky, jablka a bananu), a uvidíte, jak se to vyvine. Zrcátko bych jí sebrala, ale asi ne hned, má toho stresu už tak dost.
Našli jsme andulku, je to něco přes měsíc. Když se nikdo nepřihlásil,tak nám zůstala. Prvních asi 14 dní to byl tichý ptáček, časem občas jen zakřičela. Teď řve dost a dost, když nekřičí a nelítá, tak sedí na větvi a povídá si pro sebe, a to i před spaním večer. Tedy, nám to nevadí, uvažujeme na Vánoce pořídit ještě jednu a to bude rachot .