Prodám

Prodám Aru araraunu - Prodám Ara Ararauna bez kroužku a dna 05/2024 za 1500...
15000 Kč
Chcela by som poprosit o radu, mam mlada samicku vo veku 2,5 mesiaca.
Mam problem s prijmanim dokrmovačky pomocou striekačky.
Samicka ked jej davam zacina prskat a vychadza jej to z nosa, natahuje ju a potom aj vypluva.
Nespolupracuje a dokaze prijat max 40ml. Potom uz len v malych davkach do zobaka a to uz tiez potom odmieta uplne.
Ma prosim niekto skusenost s niecim takym?
Dakujem.
Striekacku pouzivam malu 20ml.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Aku mate teplotu dokrmovaceh zmesi? Jedna z moznosti je ze bud je zmes moc tepla alebo studena. Ja som dokrmoval s lyzickou a bez problemov prijamalo.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dorota Frolova
To máte svůj odchov?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dorota Frolova
Tak už je to lepší.Dělejte to jako dříve,těch čtyřicet mililitrů je na takto velkou Aru hodně,již dorůstá,volátko se stahuje,tudíž musíte dávky snižovat co do množství.
Nepřeplňovat vole ani té druhé,vytahá se,dojde k vytvoření kapsy směrem dolů,tam bude zůstávat krmivo,které nesteče do žaludku a nastane problém s kysáním přímo ve voleti.Lžičkou zásadně nedokrmuji,trvá to dlouho a ptáci ji žužlají a jak žičkou páčíte v zobáku,dochází k jeho pozvolné deformitě,potom ti ptáci se zobákem nakřivo.
Mláďata mají zobák dlouho měkký a snadno tvarovatelný aniž by si to člověk domyslel.
Takto stará mláďata mám již v odchovně,kde mají přístup k normálnímu krmivu,jablka,vyloupané ořechy,kostičky mrkve,piškot a zrní různé velikosti,takto dobře přecházejí z dokrmování na normální stravu,vidíte že něco berou a podle toho dokrmujete.Takováto mláďata dokrmuji třikrát denně,maximálne třicet kubíků.
Musíte sledovat,jak žerou sami a podle toho doktmovat a postupně dávky ubírat.
Jak začnou více přijímat potravu už jen menší množství ve stříkačce,potom vyřadím polední ktmení,když je to s mláďaty OK,tak později vyřadím ranní krmení.Nakonec když vidím,že se stíhají nasytit,tak vyřadím večerní krmení,které je již maximálně dvacet kubíků.Vždy noční vyřadit až poslední,noc je bez stravy dlouhá pro každé zvíře.
Pokud to takto neuděláte,stanete se jejich otrokem,nechají se dokrmovat stále,musíte je prostě postupně donutit k samostatnosti,ale důkladně vše hlídat,aby nenastal problém.
To ,že budou žadonit dále,kdykoli vás uvidějí neberte toliko v potaz,vidějí vás jako svoji mámu,tudíž dožadují.Někteří ptáci tyto zvuky vydávají při krmení ve vliéře leta když vás vidí,mát to z vlastní zkušenosti,arů ,které jsem dokrmil mám v chovu několik kusů a stále mě mají vtištěného jako svůj druh.Ať se to povede,případně napište,rád pomohu,pokud to bude v mých silách.
To druhe mlada je narodene 5.10.2020 je to samec. On 3 x denne vypije 100-120ml naraz.
Ona napriklad dnes rano nechcela vobec nic striekackou, uplne som videla na nej ze uz ta chut tej prikrmovacky jej vadi. Vecer sama zjedla 40ml a ja som jej sondou este dodala 60ml. Ale mam pocit ze toto je take pre nu stresujuce. A viac by mi vyhovovalo a ako aj vy pisete ze ona uz chce pokrocit niekam dalej. Bojim sa vsak ze mi zdochne od hladu, ze bude odmietat stravu az kym uplne nezoslabne.
Teraz este okol desiatej si dala 40ml ale trvalo to skoro 30 minut.
Mam granule zoopren, vcera som jej ich namocila do vody a misku dala do klietky a trochu jej aj davala do zobaka tak bavkala sa s tym celkom. Vahu ma aktualne 0,9kg.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Vy ta mláďata překrmujete,to špatně dopadne,takto velká mláďata maximálně 40ml,třikrát denně,nedávejte granule,to je největší hnůj dnešní doby,nikdy jsem je ptákům nedal a nedám,musejí se naučit přirozenou stravu,loupat zrní.
Hlídáte naprosto vyprázdněné volátko na omak?Krmte až bude prázdné,jinak se v něm krmivo kazí.
Omlouvám se,ale jinou komunikaci než zde nepřijímám.Také tu nejsem stále,takže mám prodlevy v odpovědích,ale průběžně sem kouknu často během dne.
Čím dokrmujete?Dokrmovačka může být slabá a mají hlad i při velkém množství jejího podání,tudíž nezajistí plnohodnotné zasycení zvířete.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
eli22
Dobrý den,máte naprostou pravdu.Toto je další úlet dnešní dementní společnosti,"já suverén."Snad by to chtělo uzákonit,podobně,jako v Rakousku se psy,letos si ode mě brala pani štěně Yorkšíra a musí projít kurzem ohledně chovu psů.Já na ni koukal jak na zjevení,že toto může existovat,mají to tam dané,"chceš zvíře,musíš splnit určité podmínky" a je to dobře,hlavně kvůli zvířatům.
Paní Frolová a to jste si koupila nepříbuzné mláďata s vidinou vašeho ručního dokrmení? Proč? Ptám se, protože to opravdu nechápu...vždyť jste za ně zodpovědná a asi žádné zkušenosti s dokrmováním nemáte, když se tady ptáte...
Nezlobte se, ale s dokrmováním mám zkušenosti a i tak se někdy může něco stát a rychlý zásah je o přežití mláděte a ne o čekání co kdo poradí na diskuzi.
alfonzo
napsal(a):
eli22
Dobrý den,máte naprostou pravdu.Toto je další úlet dnešní dementní společnosti,"já suverén."Snad by to chtělo uzákonit,podobně,jako v Rakousku se psy,letos si ode mě brala pani štěně Yorkšíra a musí projít kurzem ohledně chovu psů.Já na ni koukal jak na zjevení,že toto může existovat,mají to tam dané,"chceš zvíře,musíš splnit určité podmínky" a je to dobře,hlavně kvůli zvířatům.
alfonzo,
někde jsou už na hlavu padlí a další si z toho dělají byznys se školením a razítky. Já bych tomu moc nefandil, nic se nemá přehánět a zákonů máme 3 pr...., že se v nich už nevyznají ani právníci. Vzpomeňte na to, jak to vždycky dopadne, když úředník dostane moc a začne se ohánět nějakým zákonem. Představte si teoreticky situaci, že se něčeho takového dočkáte a budete muset předkládat, dokazovat a platit i vy konkrétně a nedej bože vás začne "trénovat" člověk neznalý chovu, ale znalý předpisů a vy to s vaší náturou nevydržíte, dáte mu to tzv. sežrat a špatně to dopadne....nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy nařízení dopadne i na ty,kteří věci rozumí a znají.