Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gi

11.12.2020 00:17
Gi

XXX.XXX.238.97

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat mám andulku a všimla jsem si že si drbe zobáček o bidýlko a přijde mi že má divný zobáček a přijde mi že má divný zobáček může být nemocný ?
Děkuji za odpovědi a rady

11.12.2020 05:24
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Nevypadá že by jí něco bylo. Ptáci si běžně otírají zobák o bidla. Jen doufám, že tam má nějaké větve,ne jen žebřík a plastová bidla. Jinak kluk vypadá k světu.👍

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2020 16:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gi napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat mám andulku a všimla jsem si že si drbe zobáček o bidýlko a přijde mi že má divný zobáček a přijde mi že má divný zobáček může být nemocný ?

Většinou si tak sundávají zbytky potravy ze zobáku.

Předpokládám, že se bojíte, zda to není vápenka. Ale dle fotky to na ní nevypadá.

Gi

11.12.2020 18:47
Gi

XXX.XXX.238.97

Dobrý den, právě trošku obavu mám ,aby ji neměl tohle je dnešní foto

11.12.2020 19:15
lavice

XXX.XXX.90.150

Gi napsal(a):
Dobrý den, právě trošku obavu mám ,aby ji neměl tohle je dnešní foto

Zatím to nevypadá, ale pro jistotu natírejte pár dnů zobáček a ozobí stolním olejem a spraví se to.

11.12.2020 19:31
eli22

XXX.XXX.58.45

lavice napsal(a):
Zatím to nevypadá, ale pro jistotu natírejte pár dnů zobáček a ozobí stolním olejem a spraví se to.

Tak to je fakt rada nad zlato! Olej určitě vápenku nevyléčí. Pro zadavatelku: nic nepatlejte. Zdá se mi, že by to i vápenka mohla být, začínající. Andulku sledujte, a pokud si zobák otírá i když zrovna není po jídle, svědí jí to, mohlo by se o začínající vápenku jednat. Pokud se vám nebude zdát, zajděte na veterinu a dají vám kapičky. Léčení je pak jednoduché.

alfonzo

11.12.2020 20:30
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Zdravím,nemáte pravdu,lavice píše dobře.Stolním olejem se vápenka likvidovala vždy,slepicím babky potíraly nohy sádlem,mastnota uzavře chodbičky a parazit uhyne.Co bychom si počali dříve,ivomec byl vynalezen okolo 1977 roku.
Stolním olejem jsem vyléčil andulky,které měly vápenku úplně všude,ozobí,oči,nohy,zobáčky sežrané,že už by tomu nikdo nevěřil,že přežijí,jen pahýlky rohoviny.Ivomec na parazity používám od doby,když se objevil ve vepřínech na odčervení,bylo to po osmdesátém roce minulého století.Ale stejně,když u někoho někde dále vidím andulku s vápenkou a není příliš rozšířena,Ivomec není po ruce,tak v první řadě doporučím máznout stolním olejem,žádný velký stres na veterině.
A andulka zadavatele může mít ozobí rozpraskané z příliš nízké vlhkosti,tudíž není na škodu mírně namastit.

11.12.2020 21:13
eli22

XXX.XXX.58.45

alfonzo napsal(a):
eli22
Zdravím,nemáte pravdu,lavice píše dobře.Stolním olejem se vápenka likvidovala vždy,slepicím babky potíraly nohy sádlem,mastnota uzavře chodbičky a parazit uhyne.Co bychom si počali dříve,ivomec byl vynalezen okolo 1977 roku.
Stolním olejem jsem vyléčil andulky,které měly vápenku úplně všude,ozobí,oči,nohy,zobáčky sežrané,že už by tomu nikdo nevěřil,že přežijí,jen pahýlky rohoviny.Ivomec na parazity používám od doby,když se objevil ve vepřínech na odčervení,bylo to po osmdesátém roce minulého století.Ale stejně,když u někoho někde dále vidím andulku s vápenkou a není příliš rozšířena,Ivomec není po ruce,tak v první řadě doporučím máznout stolním olejem,žádný velký stres na veterině.
A andulka zadavatele může mít ozobí rozpraskané z příliš nízké vlhkosti,tudíž není na škodu mírně namastit.

Babky nohy potírají slepicím klidně i teď, mohou se nejen potírat, ale i máčet celé pařátky. Dělalo a možná i dělá se to hlavně z obavy, že se antiparazitální přípravek dostane do vajec. U papoušků se to ale tak nedělá. Na veterinu jí ani tahat nemusí, je jen třeba vědět, kolik váží. Ale každého věc.

11.12.2020 21:29
eli22

XXX.XXX.58.45

Jenom musím říci, že mě veterinářka překvapila tvrzením, že se Ivomec už nevyrábí. Má pravdu?Ví to někdo?

11.12.2020 22:55
lavice

XXX.XXX.90.150

eli22 napsal(a):
Tak to je fakt rada nad zlato! Olej určitě vápenku nevyléčí. Pro zadavatelku: nic nepatlejte. Zdá se mi, že by to i vápenka mohla být, začínající. Andulku sledujte, a pokud si zobák otírá i když zrovna není po jídle, svědí jí to, mohlo by se o začínající vápenku jednat. Pokud se vám nebude zdát, zajděte na veterinu a dají vám kapičky. Léčení je pak jednoduché.

To je, to si pište.A nejsem na tom sám.

alfonzo

12.12.2020 00:52
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Každý nemá veterináře s důvěrou,že dojde jen koupit,chce zvíře vidět,tak je to totiž dané,je jen benevolencí známostí s veterináři,že nám léky předají do ruky.Spoustu věcí nesmí ze zákona učinit nikdo jiný než veterinář,takže jak jsem uvedl výše,namazat olejem,za tři dny znovu,pak asi po týdnu a hlídat.
On Ivomek má i vedlejší účinky,třeba pejskaři s ním odčervovali,spousta jich zaplakala,jako můj kamarád někdy před dvaceti lety,jedna fena šampionka to špatně přijala a tři roky nehárala.Uvědomte si,že je to dost slušný driák,začervená andulka,když kápnete pod křídlo kapičku,tak dvě až tři hodiny a už z ní padají červi a to to tělo vstřebá přes kůži.
U andul ho používám také,ale jen kvůli vápence,jde to rychleji,ale u ostatních papoušků používám šetrnější přípravky.
Pitval jsem různě od kamarádů spoustu větších papoušků po podání Ivomecu den po té co byl podán,uhynulo v nich spousta červů,zacpali střeva a nastal úhyn.
Červy je lepší jen mírně paralizovat šetrnějšími přípravky,neudržejí se v těle a vyjdou živí,nehrozí ucpání ani toxický zánět,který vzniká v těle po jejich větším množství úhynu ve střevech.
Vše má své pro a proti,takže dokonalé,hromadné usmrcení červů není vždy k užitku.

12.12.2020 08:37
eli22

XXX.XXX.58.45

alfonzo napsal(a):
eli22
Každý nemá veterináře s důvěrou,že dojde jen koupit,chce zvíře vidět,tak je to totiž dané,je jen benevolencí známostí s veterináři,že nám léky předají do ruky.Spoustu věcí nesmí ze zákona učinit nikdo jiný než veterinář,takže jak jsem uvedl výše,namazat olejem,za tři dny znovu,pak asi po týdnu a hlídat.
On Ivomek má i vedlejší účinky,třeba pejskaři s ním odčervovali,spousta jich zaplakala,jako můj kamarád někdy před dvaceti lety,jedna fena šampionka to špatně přijala a tři roky nehárala.Uvědomte si,že je to dost slušný driák,začervená andulka,když kápnete pod křídlo kapičku,tak dvě až tři hodiny a už z ní padají červi a to to tělo vstřebá přes kůži.
U andul ho používám také,ale jen kvůli vápence,jde to rychleji,ale u ostatních papoušků používám šetrnější přípravky.
Pitval jsem různě od kamarádů spoustu větších papoušků po podání Ivomecu den po té co byl podán,uhynulo v nich spousta červů,zacpali střeva a nastal úhyn.
Červy je lepší jen mírně paralizovat šetrnějšími přípravky,neudržejí se v těle a vyjdou živí,nehrozí ucpání ani toxický zánět,který vzniká v těle po jejich větším množství úhynu ve střevech.
Vše má své pro a proti,takže dokonalé,hromadné usmrcení červů není vždy k užitku.

To máte pravdu, naši veti, jak psí tak papouščí, chtějí vždy taky marody vidět. S tím Ivomecem máte asi taky pravdu, proto když jsme řešili sousedovic vápenku u andulky. Dala nám něco jiného, bohužel jsem zapomněla, co to je, ale údajně naprosto bezpečné bez vedlejších účinků, bylo to do vody. Ivomec říkala, že už nedává. Vápenka nebyla rozjetá, poznali jsme to hlavně pak podle stěru. Dělali jsem i koprologii, a ta byla prvně negativní, podruhé negativní.

alfonzo

12.12.2020 14:27
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Dobrý den,nechci mít vždy pravdu,jen to píšu jak to bývalo dříve a šlo to.Jinak je možné,že vám veterinářka dává jiný přípravek,těch ivermectinů je spousta,ale základní složkou je Ivomec,jen si z toho spousta vypočítavců udělala krásný byznys,ale v jádru stejná účinná látka za nehorázný peníz.Vím o čem píšu,hodně se zajímám o veterinární problematiku a vždy mě zajímá složení léku,to je základ,není třeba utrácet velké peníze,když výsledek je naprosto stejný,nerad podporuji tyto kšeftmánky.Za další je obchod s preparáty,které jsou na lékařský předpis trestné,pokud se nejedná o MVDr.

12.12.2020 15:11
eli22

XXX.XXX.58.45

Gi napsal(a):
Dobrý den,

Tady jsou hezky zblízka ukázána ozobí andulek, zdravých i postižených vápenkou. Tak je srovnejte s tím ozobím vaší andulky a uvidíte, jestli je nebo není ok.
https://vero-bardo-budgie.webnode.cz/nemoci/ptaci-svrab-vapenka/

14.1.2021 08:33
PL

XXX.XXX.125.227

Dobrý den,
mám doma dvě Andulky a jedna Andulka si té druhé zobáčkem
drbe krk. Je to v pohodě??

děkuji a hezký den.

14.1.2021 08:46
JoPe

XXX.XXX.82.6

PL napsal(a):
Dobrý den,
mám doma dvě Andulky a jedna Andulka si té druhé zobáčkem
drbe krk. Je to v pohodě??

děkuji a hezký den.

I člověk potřebuje občas podrbat od někoho druhého. Nehledejte ve všem hned problém.

14.1.2021 19:25
PL

XXX.XXX.125.227

JoPe napsal(a):
I člověk potřebuje občas podrbat od někoho druhého. Nehledejte ve všem hned problém.

Děkuji vám moc

a přeji hezký den.

14.1.2021 22:20
moluka

XXX.XXX.39.100

můžete i nožičky preventivně, kdyby to byla vápenka

Přidejte reakci

Přidat smajlík