Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Dobrý den nabízím zde odchov výstavních andulek...
500 KčDost se u toho hýbe, těžko vyfotit. Ozobí i pařátky má čisté. Jen pod těmi křídly. Také se mu špatně lítá, i když má neomezený pohyb po místnosti.
rpetrasek
napsal(a):
Řešil to veterinář, nějaký olejíček. Jestli přepeřuje netuším, semtam nějaké pírko vypadne, nic drastického.
Pokud veterinář vyhodnotil, že má andulka vápenku ( a řešil to olejíčkem, dobře, oleje tady mají hodně zastánců), tak Vám pak musel říci, že musíte vše pečlivě vydezinfikovat, ale opravdu poctivě a všechno. To Vám snad řekl a udělali jste to. Ještě záleží na výživě, zda má vitamíny, minerály atd, sepiovku tam vidím. Opeření se mi zdá takové neuspořádané, neuhlazené.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
rpetrasek
Dobrý,den,než jsem se dočetl k informaci s olejíčkem,tak na fotu andulka na první pohled vypadá ,jako když se před focením koupala,tudíž peříčka pod křídly slepená,kdy ten olej a kam byl naposledy aplikován,může to být následek,peří je pod křídly mastné,mírně slepené,špatně zakrývá tělo,tudíž se zdá,že tam chybí peří.
Bartos
XXX.XXX.181.79
alfonzo
napsal(a):
rpetrasek
Dobrý,den,než jsem se dočetl k informaci s olejíčkem,tak na fotu andulka na první pohled vypadá ,jako když se před focením koupala,tudíž peříčka pod křídly slepená,kdy ten olej a kam byl naposledy aplikován,může to být následek,peří je pod křídly mastné,mírně slepené,špatně zakrývá tělo,tudíž se zdá,že tam chybí peří.
Jsem proti jakémukoli mazání co se vápenky týče. Jak tu bylo řečeno, olej nic neřeší, možná zklidní svědění. A už vůbec nechápu, proč by se měl aplikovat pod křídla.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Bartos
Snad dovedete pochopit jednoduchý princip,jak jsem uvedl výše,tuk uzavře tunýlky roztoče a ten se zadusí.I pod křídly může mít adulka vápenku,takže není co řešit.Olej neudělá krom estetického problému žádnou škodu,jen pomůže zvířeti od problému.
Takže,pokud se maže a sleduje správně,tak olej řeší lépe,bez driáku,třeba Ivomec,který se vstřebá do krevního oběhu.
Případně nás poinformujte nějakým jiným řešením,Ivomec známe,včetně dalších přípravků na bázi Ivermectinu,takže něco nového.
Bartos
XXX.XXX.181.79
alfonzo
napsal(a):
Bartos
Snad dovedete pochopit jednoduchý princip,jak jsem uvedl výše,tuk uzavře tunýlky roztoče a ten se zadusí.I pod křídly může mít adulka vápenku,takže není co řešit.Olej neudělá krom estetického problému žádnou škodu,jen pomůže zvířeti od problému.
Takže,pokud se maže a sleduje správně,tak olej řeší lépe,bez driáku,třeba Ivomec,který se vstřebá do krevního oběhu.
Případně nás poinformujte nějakým jiným řešením,Ivomec známe,včetně dalších přípravků na bázi Ivermectinu,takže něco nového.
Léčil jsem takto:
Léčba vápenky
Léčba je jednoduchá, bohužel mnoho zvířat je léčeno nedostatečně nebo vůbec. Úplně nejjednodušší a nejspolehlivější je ivermektin nebo moxidektin, použitý buď jako kapka pod křídlo, nebo lokálně na kožní změny, nebo injekčně, nebo přímo do zobáku, to je jedno. Ptáci se ošetřují každé dva týdny tak dlouho, dokud krusty neodpadnou a příznaky zcela nezmizí.
Použití ivermektinu nebo moxidektinu je jedinou reálnou šancí úspěšné léčby papoušků nebo obecně ptáků, u kterých nejsou postižené jen běháky. Různé masti, vazelína, minerální nebo stolní olej akorát ptáka zapatlají, ale vápenky ho nezbaví. Tak maximálně mohou dočasně ulevit svědění.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Bartos
To co píšete je lež,výše jsem uvedl,že to jde,přiblížím.Někdy před čtyřiceti lety jsem si jel na inzerát pro čtyři andulky,viděl jsem,že mají vápenku,koukal jsem však na daší,které ji měly úplně všude,ozobí,oči,nohy,ale až na tělo v peří,vyžrané zobáky,že už pomalu nemohly žrát,prostě hrůza pohled..Zmínil jsem se o tom majiteli,že se neprodají,odpověděl,"praštím s nima",koupil jsem je za plnou cenu,asi dvacet kusů.Mazáno stolním olejem a komplet vyléčeno,jen zobáky dorůstaly téměř rok.Léčba se musí dotáhnout do konce a jde vše.
Myslel jsem,že když jste výše útočil na léčbu olejem,že uvedete něco neznámého,eventuelně lepšího,napsal jsem,že ivermectiny a podobné driáky znám,takže krom oponování z vaší strany vlastně vůbec nic,to se stává.
alfonzo
napsal(a):
Bartos
To co píšete je lež,výše jsem uvedl,že to jde,přiblížím.Někdy před čtyřiceti lety jsem si jel na inzerát pro čtyři andulky,viděl jsem,že mají vápenku,koukal jsem však na daší,které ji měly úplně všude,ozobí,oči,nohy,ale až na tělo v peří,vyžrané zobáky,že už pomalu nemohly žrát,prostě hrůza pohled..Zmínil jsem se o tom majiteli,že se neprodají,odpověděl,"praštím s nima",koupil jsem je za plnou cenu,asi dvacet kusů.Mazáno stolním olejem a komplet vyléčeno,jen zobáky dorůstaly téměř rok.Léčba se musí dotáhnout do konce a jde vše.
Myslel jsem,že když jste výše útočil na léčbu olejem,že uvedete něco neznámého,eventuelně lepšího,napsal jsem,že ivermectiny a podobné driáky znám,takže krom oponování z vaší strany vlastně vůbec nic,to se stává.
Máte naprostou pravdu,v té době se vápenka takto léčila a fungovalo to tak nevím proč by to tak fungovat nemělo i dnes.Ono také jiné možnosti nebyli jako jsou dnes.
Dobrý den.
Oba způsoby léčby vápenky, jak olejem, tak i avermectinovými preparáty jsou možné. Myslím si, že je ale také důležitá efektivita léčby. Pokud budu mazat olejem, budu ptáčka chytat několikrát(stres) a také řeším jen důsledek. Pokud použiji např moxydectin (Scatt) a aplikaci provedu dobře, pak postačí jedno odchycení (výrazné snížení stresové zátěže) a navíc tím léčím i příčinu, protože preparát má přesah až 3 měsíce. Mimo samotné léčby je nutné vyčistit a vydezinfikovat chovné zařízení. Pokud k tomuto nedojde, je vysoce pravděpodobná reinfestace chovu.
Přeji hezký den.
M. Vít
mivi
napsal(a):
Dobrý den.
Oba způsoby léčby vápenky, jak olejem, tak i avermectinovými preparáty jsou možné. Myslím si, že je ale také důležitá efektivita léčby. Pokud budu mazat olejem, budu ptáčka chytat několikrát(stres) a také řeším jen důsledek. Pokud použiji např moxydectin (Scatt) a aplikaci provedu dobře, pak postačí jedno odchycení (výrazné snížení stresové zátěže) a navíc tím léčím i příčinu, protože preparát má přesah až 3 měsíce. Mimo samotné léčby je nutné vyčistit a vydezinfikovat chovné zařízení. Pokud k tomuto nedojde, je vysoce pravděpodobná reinfestace chovu.
Přeji hezký den.
M. Vít
Zdravím a naprosto s Vámi souhlasím. .
Nechci zakládat nové vlákno, tak to přiložím jsem. Potřeboval bych prosím poradit. Myslíte si že toto je začínající vápenka? Děkuji předem za odpověďi.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,vidím další ptáky ve společné voliéře,kápněte všem pod křídlo ivermectin,jinak poléčíte jednoho,chytne vápenku od druhých,kde zatím probíhá skrytě,zatím to není tak kritické.Po aplikaci vypucujte voliérku,vystříkněte podlahu, bidla,budky savem.Dále hlídejte všechny co tam jsou.
Dobrý den návrat k původnímu tématu vypelichané peří pod křídly ….mám stejný problém ( viz foto) vápenka to není,ale preventivně byl preléčen Ivomecem proti roztočům…nikde jinde holá místa nemá a peří si pouze čistí a nevytrhává,tak myslím,ze přepeřuje…už mu rostou i nová peříčka
Co myslíte? Mě to dost vyděsilo…je u mě cca měsíc a už jsem ho tak koupila ve staří cca 3-4 měsíce
Uživatel s deaktivovaným účtem
blanicka
napsal(a):
Dobrý den návrat k původnímu tématu vypelichané peří pod křídly ….mám stejný problém ( viz foto) vápenka to není,ale preventivně byl preléčen Ivomecem proti roztočům…nikde jinde holá místa nemá a peří si pouze čistí a nevytrhává,tak myslím,ze přepeřuje…už mu rostou i nová peříčka
Co myslíte? Mě to dost vyděsilo…je u mě cca měsíc a už jsem ho tak koupila ve staří cca 3-4 měsíce
Přepeřování je "běh na dlouhou trať" a peří vypadává a dorůstá postupně ale nikdy ne tak jak na vaši fotce tudíž si myslím že se bude škubat sám
blanicka
napsal(a):
To vypadá, že předchozí najitel vytrhnul peří pod křídlem a na holé místo kapal tedy "něco" proti roztočúm, ale to místo by mělo být za tu dobu již zarostlé. Leda, že by došlo nevhodným zásahem k poškození kůže a buď tam nic neroste, nebo místo je silně svědivé a pták to vyrůstající peří likviduje.
Je koupený ve zverimexu a byl tam nejmenší a bylo mi ho líto,tak šel ke mě…ani po měsíci co je u mě,tak jsem si vůbec nevšimla,že by si peří právě trhal…často se drbe,to jo,ale peří nikde kolem není,je tedy možné,že než naroste,tak si začatek vytrhne,fakt nevím a ani co proti tomu dělat? Vet mu ted dal antibiotika,tak uvidím dál…díky za odpověď
blanicka
napsal(a):
Je koupený ve zverimexu a byl tam nejmenší a bylo mi ho líto,tak šel ke mě…ani po měsíci co je u mě,tak jsem si vůbec nevšimla,že by si peří právě trhal…často se drbe,to jo,ale peří nikde kolem není,je tedy možné,že než naroste,tak si začatek vytrhne,fakt nevím a ani co proti tomu dělat? Vet mu ted dal antibiotika,tak uvidím dál…díky za odpověď
A na co mu dal ty antibiotika, co mu zjistil??? Jestli se sám škube, tak je to zlozvyk.
Luc7
XXX.XXX.39.50
@blanicka
Dobry vecer, prosim, resim ted podobny problem s temi lysinama pod kridly.. samecek 1 rok stary... prijde mi, jako by ho to i svedilo, ale nevím, zda si vytrhava peri sam..
Koupili jsme pripravek Papendo, zitra ma prijit, tak snad pomuze! Uz jsem bezradna.