Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Dobrý den nabízím zde odchov výstavních andulek...
500 KčSanquine
XXX.XXX.236.99
Dobrý den,
chovám párek andulek v kleci doma. Klec je veliká, zvažuji proto 2 páry dohromady. Četla jsem, že je to problém, že by byl jeden pár dominantní a ten druhý by napadal. Napadlo mne nechat stávající pár zahnízdit a ponechat si buď 2 mláďata a takto to ponechat. Nebo si ponechat pouze 1 mládě a k němu pořídit od chovatele druhého ptáčka do páru. Byl by i tak s tím problém, stále by na sebe útočili? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Cca d75xš40xv55 cm. Vzhledem k ostatním běžným na trhu je poměrně veliká, ale voliéra to samozřejmě není.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Budka bude určitě zvenku. Ještě je možnost klec jakoby o patro vyvýšit, tj. přidat výšku cca 40cm. Nevím, jestli by to pomohlo. A nechávám ptáky proletět.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
No plánovala bych si ponechat 1-2 mladé, max tedy 4 ptáčky celkem v kleci, což už by při rozměrech 75x40x95 cm bylo reálné? Ale jde mi o tu vzájemnou snášenlivost.
mussasa
XXX.XXX.201.122
Sanquine
napsal(a):
No plánovala bych si ponechat 1-2 mladé, max tedy 4 ptáčky celkem v kleci, což už by při rozměrech 75x40x95 cm bylo reálné? Ale jde mi o tu vzájemnou snášenlivost.
Vy jste dobrý materiál, nejdřív do klece pro jednu andulku, chcete nacpat dva páry. A teď napíšete, že budete nechávat jedno max dvě mladé. Jakým způsobem budete určovat, které mládě má právo na život a které ne? Asi budou tahat sirku. Nebo chcete ponechat jen dvě vejce? Jak poznáte ty pravé? Zárodek? Víte jak zjistit oplodněné vejce? Jak poznáte, že vejci je zárodek, který třeba po narození nezemře?
Já vám radím dejte vše pryč a věnujte se něčemu jinému. Třeba pexeso není špatné, různé obrázky to Vás zabaví.
Nevím kolik je Vám let, ale ........
Sanquine
napsal(a):
Dobrý den,
chovám párek andulek v kleci doma. Klec je veliká, zvažuji proto 2 páry dohromady. Četla jsem, že je to problém, že by byl jeden pár dominantní a ten druhý by napadal. Napadlo mne nechat stávající pár zahnízdit a ponechat si buď 2 mláďata a takto to ponechat. Nebo si ponechat pouze 1 mládě a k němu pořídit od chovatele druhého ptáčka do páru. Byl by i tak s tím problém, stále by na sebe útočili? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.
Komu není rady, tomu není pomoci. Jak píše mussasa. Jste dobrý materiál.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Takže ještě jednou, jak jsem psala úplně na začátku. Mám párek a zvažuji k němu pořídit ještě 2 ptáčky. Kvůli lepší snášenlivosti mne napadlo ponechat k nim buď 2 mláďata nebo pouze 1 mládě a k němu pořídit ještě 1 ptáčka od chovatele. Max tedy 4 ptáčky. Jistě že může být při hnízdění mláďat více, ty bych rozdala zájemcům. Jak píšete pexeso není špatné, s dítětem doma využíváme. Každopádně se snažím ptáčkům dopřát více společnosti, proto to zvažuji a i to rozšíření klece není problém. Ptáčky mám necelý rok po tom, co jsme samečka odchytli na zahradě, kde někomu nejspíš uletěl a byl už moc slabý. Pak jsme mu pořídili samičku od chovatele. Něco jsem si k chovu načetla a snažím se, aby se ptáčci měli dobře. Takže prosím, šlo by to bez těch odsuzujících komentářů a zpět se zaměřit k položenému dotazu? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
tak prostě přestaňte zvažovat, nemáte místo a podmínky.
Sanquine
napsal(a):
Takže ještě jednou, jak jsem psala úplně na začátku. Mám párek a zvažuji k němu pořídit ještě 2 ptáčky. Kvůli lepší snášenlivosti mne napadlo ponechat k nim buď 2 mláďata nebo pouze 1 mládě a k němu pořídit ještě 1 ptáčka od chovatele. Max tedy 4 ptáčky. Jistě že může být při hnízdění mláďat více, ty bych rozdala zájemcům. Jak píšete pexeso není špatné, s dítětem doma využíváme. Každopádně se snažím ptáčkům dopřát více společnosti, proto to zvažuji a i to rozšíření klece není problém. Ptáčky mám necelý rok po tom, co jsme samečka odchytli na zahradě, kde někomu nejspíš uletěl a byl už moc slabý. Pak jsme mu pořídili samičku od chovatele. Něco jsem si k chovu načetla a snažím se, aby se ptáčci měli dobře. Takže prosím, šlo by to bez těch odsuzujících komentářů a zpět se zaměřit k položenému dotazu? Děkuji.
Nejsem odborník, jen, mám klec o něco větší než Vy. A mám v ní jednu nalezenou andulku. Uvažujeme pořídit jí kolegu, ale až se trochu víc ochočí. Nicméně, ke kleci. Pro tu jednu je tak akorát, dva už mi přijde, zda to nebude těsné. Dva páry je nesmysl, vždyť se nehnou a co teprve, kdyby byly budky s hnízdem. Kupte pokojovou voliéry, mají pěkné.
Pro znalce, pozná se, zda to je on nebo ona? Fotky mi líp nejdou.
Sanquine
napsal(a):
Cca d75xš40xv55 cm. Vzhledem k ostatním běžným na trhu je poměrně veliká, ale voliéra to samozřejmě není.
Uvedu vám jeden takový příklad....chovatele kteří se zabývají chovem výstavních andulek mají své svěřence v chovnému období (cca tři měsíce v roce ) v klecích o rozměrech 100x 45x50 (d x š x v) budka z venku zbytek času tráví ve velkých proletovackach zpravidla 2x1x2 m samozřejmě záleží na chovateli ....takže pořád si myslíte že máte dostatečný prostor pro dva páry ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
exotchov
napsal(a):
To neni normalni clovek
Je to prostě ženská-tam to trvá někdy déle.
Sanquine
napsal(a):
Dobrý den.
X chovatelů vám odpovědělo, že ta klec je na 2 páry malá. To čekáte, až vám někdo napíše, že je tam můžete dát? Navíc 2 páry se vám mohou poprat. Nechte si jen jeden pár a andulky budou více spokojenější.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Velikost klece nerozporuji, všimli jste si toho? Nemám s tím tolik zkušeností, měla jsem za to, že je klec dostatečně velká. I vzhledem k tomu, co je běžně k dostání v obchodech. Navíc jak jsem již psala, nechávám ptáčky proletět. Pokud velikost nepostačuje, je dobré to vědět a velikost uzpůsobím, zvážím tu voliéru. Děkuji za podněty k velikosti, to napravím. Bohužel jsem se nedozvěděla kromě jednoho komentáře nic k té snášenlivosti 2 párů, kam dotaz původně směřoval. Nerozumím takové vlně negativity, až urážek. Chtěla jsem jen poradit, taky se nad svými reakcemi zamyslete.
Sanquine
napsal(a):
Velikost klece nerozporuji, všimli jste si toho? Nemám s tím tolik zkušeností, měla jsem za to, že je klec dostatečně velká. I vzhledem k tomu, co je běžně k dostání v obchodech. Navíc jak jsem již psala, nechávám ptáčky proletět. Pokud velikost nepostačuje, je dobré to vědět a velikost uzpůsobím, zvážím tu voliéru. Děkuji za podněty k velikosti, to napravím. Bohužel jsem se nedozvěděla kromě jednoho komentáře nic k té snášenlivosti 2 párů, kam dotaz původně směřoval. Nerozumím takové vlně negativity, až urážek. Chtěla jsem jen poradit, taky se nad svými reakcemi zamyslete.
Dobrý den,už vám to všichni napsali, zkrátka životní prostor je pro ně malý. Co se týká snášenlivosti, tak jsou to hejnoví ptáci, takže jim život v hejnu vyhovuje, ale někdy létá peří a může téct i krev. Doporučuji vám větší voliéru a jestli nemáte tuto možnost, tak si nechte než 1 pár. Tak ať se vám to daří, něco si o andulkách přečtěte a teď šupky do kuchyně, je 23.12.
Sanquine
napsal(a):
Ještě, před časem známí pořídili synovi párek andul, ty vyvedly mladé , jedno si kluk oblíbil, tak mu ho nechali a pak ho dopárovali. Koupili pro ně právě takovou pokojovou voliéru, byla docela hezká a prostorná. Stejně se oba páry řezaly, takže museli udělat přepážku, aby k sobě nemohli. Pak u dcery zjistili alergii na peří a vše muselo z domu.
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Četla jsem právě o té nevraživosti mezi 2 páry. Proto mne napadlo, že by to mohlo fungovat, když bude v druhém páru mládě těch rodičů a to dopárovat. Ale nevím, zkušenost právě nemám. A také zda by byl případně bezproblémový chov rodičů s mláďaty nebo zda se také napadají.
Sanquine
napsal(a):
Četla jsem právě o té nevraživosti mezi 2 páry. Proto mne napadlo, že by to mohlo fungovat, když bude v druhém páru mládě těch rodičů a to dopárovat. Ale nevím, zkušenost právě nemám. A také zda by byl případně bezproblémový chov rodičů s mláďaty nebo zda se také napadají.
V přírodě se na city moc nehraje, pro zvířata jsou rozhodující potrava a teritorum. Ta tolerance vůči vlastní krvi často nefunguje ani u lidí.
Sanquine
napsal(a):
No jenomže ta velikost klece uzce souvisí právě stim na co jste se ptala ...kdyby jste měla voliéru o velikosti aspoň 1.5 x1.5 x 2 (d x š x v ) teoreticky by se o dvou párech dalo uvažovat ale to už by jich tam rovnou mohlo být i víc no a pochybuju že takovouhle obludu budete mít chtít doma v pokoji .... nicméně uvažoval bych nad tím co vám napsal Lupus tj. pořídit větší klec tam tři různobarevné samce a máte klid
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Vyberu vnitřní voliéru, pořídím něco většího. Ale velikost 1,5x1,5x2 m opravdu nedám. Sice bydlíme v domě, ale takový prostor si nemůžu dovolit. Proto zřejmě skončím u těch 3 ptáčků, jak doporučujete. Ke stávajícímu párečku ještě samečka. Uvidím podle toho, jakou voliéru s jak velkým prostorem se mi podaří vybrat. Díky za rady.
Sanquine
napsal(a):
Vyberu vnitřní voliéru, pořídím něco většího. Ale velikost 1,5x1,5x2 m opravdu nedám. Sice bydlíme v domě, ale takový prostor si nemůžu dovolit. Proto zřejmě skončím u těch 3 ptáčků, jak doporučujete. Ke stávajícímu párečku ještě samečka. Uvidím podle toho, jakou voliéru s jak velkým prostorem se mi podaří vybrat. Díky za rady.
Špatně špatně špatně ! Buď tři samce nebo ten jeden pár
Sanquine
XXX.XXX.236.99
Co jsem se ptala chovatele, když jsem pořizovala samičku do páru, tak podle něho by 2 samečci a 1 samička pospolu neměl být problém. Akorát 2 samičky, že by spolu mohly o samečka bojovat, tak to že vhodné není. Takže nic z toho nelze?
Sanquine
napsal(a):
Co jsem se ptala chovatele, když jsem pořizovala samičku do páru, tak podle něho by 2 samečci a 1 samička pospolu neměl být problém. Akorát 2 samičky, že by spolu mohly o samečka bojovat, tak to že vhodné není. Takže nic z toho nelze?
I druhý samec se bude chtít pařit takže zase vznikne problém ...nikdy není dobré mít u páru lichého jedince proto tři samci
Sanquine
napsal(a):
Zdravím, lichý samec v hejnu samozřejmě nevadí,někdy je i ku prospěchu,jsou to hejnový ptáci,ale v tak malém uskupení to nebude dělat dobrotu!U většiny společenských Australských papoušků se doporučuje buď po páru,nebo alespoň páry tři,to ale neplatí např.u Rosel,tam jedině pár,i malé druhy jako např.Rosela žlutolící se v době toku probudí v samci tygr!Ať se daří!P.
Alko_Holik
XXX.XXX.195.5
To tu je mudrlantov.
Pani hneď na začiatku povedala že nemieni množiť....
V takej klietke jej veselo prežije aj 6 vtáčkov. Nepíšem 3 páry! Ak im nedá žiadne búdky a bude viacej samčekov, tak sa budú andulky veselo hrať a hojdať a kúpať a brať si hračky... Vtáčky lietajú v tom istom vzduchu ... Neviem akým spôsobom ste prišli k tomu násobeniu priestoru.
Ak klietka stačí pre jedného vrabca aby sa dostatočne preletel, stačí aj pre dvoch!
Je iná vec, ak chce niekto dochovať mladé. Potom nastupuje to teritoriálne správanie a vyrušovanie pri párení. Pri krmítku a napájačke problémy nemajú.
No a tie urážlivé invektívy? Úroveň.
Ak by som mal pani poradiť, tak to zväčšenie by som urobil do dĺžky a po doplnení počtu žiadnu búdku nedával.
Alko_Holik
napsal(a):
To tu je mudrlantov.
V takej klietke jej veselo prežije aj 6 vtáčkov. Nepíšem 3 páry! Ak im nedá žiadne búdky a bude viacej samčekov, tak sa budú andulky veselo hrať a hojdať a kúpať a brať si hračky... Vtáčky lietajú v tom istom vzduchu ... Neviem akým spôsobom ste prišli k tomu násobeniu priestoru.
Ak klietka stačí pre jedného vrabca aby sa dostatočne preletel, stačí aj pre dvoch!
Je iná vec, ak chce niekto dochovať mladé. Potom nastupuje to teritoriálne správanie a vyrušovanie pri párení. Pri krmítku a napájačke problémy nemajú.
Ak by som mal pani poradiť, tak to zväčšenie by som urobil do dĺžky a po doplnení počtu žiadnu búdku nedával.
A teď se ozval ten největší mudrlant.
A není 6 kusů na ten prostor, co uvádí málo? Co třeba 10?
Je rozdíl v tom prostoru žít a přežít!
Na spokojenější žití prostě jen pár, jinak to bude týrání.
Alko_Holik
napsal(a):
To tu je mudrlantov.
No největší mudrdlant se projevil. Jeden 🐓 na deset slepic.
Tato klícka je nevhodná. Pokud tam bude samice,budou snášet i po zemi a rvačky nebudou brát konce.
Většina zde vám radí dobře.
Pochybuji že alkoholik něco choval.
Dejte větší klec a bez samice. Pokud nechcete mladé není co řešit.
Nechapu nekonecne dotazi chovatelu,ano kazdy jsme nejak zacinal.Ale co bylo v prvni rade navstivit dobreho chovatele,neco si o chovu precist.Drive internet nebyl.dnes jak ctu je opravdu na blbosti-Jiz jako kluk jsem vycet ze pro par andulek a celkove meritko ktere plati dodnes je jeden par na 0,5m3 . Preci neni mozne byti az tak tupi.
Alko_Holik
XXX.XXX.24.120
emill
napsal(a):
A teď se ozval ten největší mudrlant.
A není 6 kusů na ten prostor, co uvádí málo? Co třeba 10?
Je rozdíl v tom prostoru žít a přežít!
Na spokojenější žití prostě jen pár, jinak to bude týrání.
1 pár, 2 páry ... Deset
Predstav si že ťa zatvoria aj so ženou napríklad na 4 árovej parcele. Ráno vam vyvezú odpadky a dovezú novu stravu. Budete mať všetko čo treba. Budete spokojnní?
Potom vám pridajú 4 áre a nový manželský pár...
Potom ešte 4 áre a ešte jeden pár...
Otázka teda je, je ten polmeter kubický dosť pre jeden pár? V akom tvare ten pol m3? 20x20 cm x 12,5 m? Na dvanátich metroch ten vtáčik toho moc tiež nepreletí.
V každom prípade o tej "pohode" v polmetri kubickom pre ten jeden pár môžme iba teoretizovať. Ak tam máme obmedzovať jeden pár, môžme už aj dva. (Bez búdky, aby nezačali rozmnožovacie pudy)
Pani sa správne pýtala že akceptuje problém rozmerov a chce poznať iba ten sociálny problem. Na to jej nikto neodpovedal, nanajvýš pripomínal možné spory medzi samičkami. Podľa mojich skúsenosti si samičky z času na čas zmenia partnera, ale nenapádajú sa
Alko_Holik
napsal(a):
1 pár, 2 páry ... Deset
Predstav si že ťa zatvoria aj so ženou napríklad na 4 árovej parcele. Ráno vam vyvezú odpadky a dovezú novu stravu. Budete mať všetko čo treba. Budete spokojnní?
Potom vám pridajú 4 áre a nový manželský pár...
Potom ešte 4 áre a ešte jeden pár...
Otázka teda je, je ten polmeter kubický dosť pre jeden pár? V akom tvare ten pol m3? 20x20 cm x 12,5 m? Na dvanátich metroch ten vtáčik toho moc tiež nepreletí.
V každom prípade o tej "pohode" v polmetri kubickom pre ten jeden pár môžme iba teoretizovať. Ak tam máme obmedzovať jeden pár, môžme už aj dva. (Bez búdky, aby nezačali rozmnožovacie pudy)
Pani sa správne pýtala že akceptuje problém rozmerov a chce poznať iba ten sociálny problem. Na to jej nikto neodpovedal, nanajvýš pripomínal možné spory medzi samičkami. Podľa mojich skúsenosti si samičky z času na čas zmenia partnera, ale nenapádajú sa
Kdo nechce nepochopí. Najdi si rozměry, co paní uvádí a potom něco piš, kam by si mne zavřel. S tím zavíráním dám příklad, který je bližší k tomuto tématu. Když tě zavřou s dalšími lidmi do místnosti 2x3 metry tak budeš určitě spokojený když tam budete jen s manželkou, než s dalšími dvěma lidmi. Pro spokojenější život v prostoru, co uvedla paní bude lepší mít jen jeden pár.
Alko_Holik
XXX.XXX.24.120
Takže dohodneme sa. Polmeter kubický nie je dobrý, ale menej zlý.
A teraz už iba vyriešiť a vysvetliť tie sociálne vzťahy, na ktoré sa pani pýtala.
Alko_Holik
napsal(a):
A teraz už iba vyriešiť a vysvetliť tie sociálne vzťahy, na ktoré sa pani pýtala.
No to je to nejjednodušší. Dva páry je ta největší blbost. Nefunguje to. I ti kteří žijou v hejnu by měli být aspoň tři páry. Když nechceš potíže. určitě ale ne v klicce pro jednoho kanára.
Alko_Holik
napsal(a):
U dvou párů se nemá případná agresivita kam rozptýlit a agresivnější samice bude druhou napadat. U tří a více párů se agresivita rozptýlí. Nemusí mít ani budky.
V dostatečně velké kleci můžete mít klidně dva páry andulek. Problém v jejich soužití nenastane protože máte dva, tři nebo pět párů, ale nastane díky agresivní povaze jedince (samice), která dokáže napadat jednu samici za druhou a vybít mláďata i ve více budkách. Takového ptáka pak musíte chovat jen v páru.