Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2020 21:13
cajin

XXX.XXX.47.119

Přátelé chovatelé,
dnes při kontrole budky andul jsem zjistil, že mně dvě mláďata andulek při rustu špatně opeřují.
Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

23.12.2020 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jsou obraná od rodičů.

23.12.2020 21:23
hersyko

XXX.XXX.144.116

cajin napsal(a):
Přátelé chovatelé,
dnes při kontrole budky andul jsem zjistil, že mně dvě mláďata andulek při rustu špatně opeřují.
Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

Opeřují se dobře(křidla,letky) ,ale jsou obrané od rodičů. Upravte stravu,a přidejte světlo do budky ,nebo budku upravte (předpokládám ,že máte budku s horním víkem) Další věc a možnost je ,že mládata jsou ,dle rodičů nevhodná k dalšímu chovu,životu a přirozeně se snaží tyto jedince vypudit ,každopádně nedoporučuji tzv.ručně dokrmovat na základě soucitu..

24.12.2020 06:03
exotchov

XXX.XXX.168.151

Paskvil,nevhodny k mnozeni ,utrazit a par skusit preparit a nebo smer priroda -vykup. tyhle andulky vam radost neprinesou,smutne ale pravdive.

24.12.2020 08:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

exotchov napsal(a):
Paskvil,nevhodny k mnozeni ,utrazit a par skusit preparit a nebo smer priroda -vykup. tyhle andulky vam radost neprinesou,smutne ale pravdive.

Nemáte úplně pravdu, pouze s s tím přepárováním. Tyto mláďata většinou časem dobře opeří a následně žijí plnohodnotný život. Je pouze na pováženou, jestli takové ptáky množit - zejména samice. Lepší nepokoušet štěstí, někdy se tento zlozvyk objeví opakovaně u potomstva, ale někdy ne.

24.12.2020 08:40
exotchov

XXX.XXX.168.151

JoPe napsal(a):
Nemáte úplně pravdu, pouze s s tím přepárováním. Tyto mláďata většinou časem dobře opeří a následně žijí plnohodnotný život. Je pouze na pováženou, jestli takové ptáky množit - zejména samice. Lepší nepokoušet štěstí, někdy se tento zlozvyk objeví opakovaně u potomstva, ale někdy ne.

No memusim mit opravdu pravdu,ale proc mit v chovu takoveto andulky kdyz jsou mezi chovateli andulky pekne a bezproblemove. Vzdy se mame snazit o to nejlepsi a takoveto z chovu vyrazovat.Andulek jsou tisice,a v kazde vesnici najdeme nejakeho chovatele. A jeste jedna takova rada,kupovat radeji primo u chovatele ,na burze prodavaji i ti nepoctivi.

alfonzo

24.12.2020 09:26
alfonzo

XXX.XXX.0.243

exotchov
To je zajímavé,mám i ptáky z burzy a světe div se perfektní jedinci.Vše je o kupujícím,aby měl nějakou zkušenost při koupi,nebo když není,tak zkušeného kámoše.
Sám prodávám ptáky i na burze a lidé se vracejí desítky let opět koupit,nebo doporučují další.Hmm,asi budu jeden z těch nepoctivých.
Jsem na toto hodně háklivý a vím jedno a proto to nedělám druhým,samotnému by se mi nelíbilo špatné jednání vůči mě.A jinak z principu vím,že si člověk mínění druhých o sobě zkazí velice rychle,ale návrat zpět do normálu je v nedohlednu.Ať se daří.

24.12.2020 11:46
exotchov

XXX.XXX.168.151

alfonzo napsal(a):
exotchov
To je zajímavé,mám i ptáky z burzy a světe div se perfektní jedinci.Vše je o kupujícím,aby měl nějakou zkušenost při koupi,nebo když není,tak zkušeného kámoše.
Sám prodávám ptáky i na burze a lidé se vracejí desítky let opět koupit,nebo doporučují další.Hmm,asi budu jeden z těch nepoctivých.
Jsem na toto hodně háklivý a vím jedno a proto to nedělám druhým,samotnému by se mi nelíbilo špatné jednání vůči mě.A jinak z principu vím,že si člověk mínění druhých o sobě zkazí velice rychle,ale návrat zpět do normálu je v nedohlednu.Ať se daří.

Zajimaveho na tom nic neni,ale tazatel je asi zacatecnik ,jelikoz by se asi neptal. A pro zacatecnika je v dnesni dobe tezke se orientovat ,proto je pro zacatecnika lepsi navsteva osobne. vy ste skuseny a poznate kvalitu od plevele,zacatecnici ne a proto koupi.ja kdybych kupoval andulky,tak vim kam jit a od koho,v dnesni dobe jsou chovy andulek dosti promorene ruznymi nemocemi a to diky tem co mysleli jen na prodej. A ten navrad do normalu uz nebude. Preji vam tez mnoho uspechu a radosti s chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík