Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2020 22:43
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Dobrý den,
mám doma doma korelku starou cca 9-10 měsíců. U korelky si pořád nejsem jistý pohlavím. Jednu chvíli mi přijde ,že se chová jak sameček a druhý den jak samička. Ale podle toho , že nezpívá sázím ,že jde spíš o samičku. Dneska mi korelka začala vydávat takové zvláštní zvuky. Když si vezmu korelu do ruky, pořád vydává zvláštní zvuky a začne se krčit bříškem k zemi a zvedá ocas a vystrkuje na mě zadeček. Mám tušení, že jde o nějaký pářicí cyklus. Ale nejsem si jistý.
Chtěl jsem se zeptat jestli se tady najde někdo, kdo má podobnou zkušenost.
Budu rád za každou radu nebo odpověď.

30.12.2020 22:50
JoPe

XXX.XXX.82.6

Luigi_Cz napsal(a):
Dobrý den,
mám doma doma korelku starou cca 9-10 měsíců. U korelky si pořád nejsem jistý pohlavím. Jednu chvíli mi přijde ,že se chová jak sameček a druhý den jak samička. Ale podle toho , že nezpívá sázím ,že jde spíš o samičku. Dneska mi korelka začala vydávat takové zvláštní zvuky. Když si vezmu korelu do ruky, pořád vydává zvláštní zvuky a začne se krčit bříškem k zemi a zvedá ocas a vystrkuje na mě zadeček. Mám tušení, že jde o nějaký pářicí cyklus. Ale nejsem si jistý.

Dobrý den, je to samice skořicová perlová straka. Vypadá to, že vás považuje za samečka a chce se pářit.

31.12.2020 01:05
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Děkuji za odpověď, nemáte nějakou radu co by se s tým dalo dělat? Jestli jen čekat než ji to přejde nebo jí pořídit samečka?

31.12.2020 04:17
kareta

XXX.XXX.175.112

Luigi_Cz napsal(a):
Děkuji za odpověď, nemáte nějakou radu co by se s tým dalo dělat? Jestli jen čekat než ji to přejde nebo jí pořídit samečka?

Příroda je příroda. Jakou by jste chtěl radu ? Pořidte jí samečka , nebo místo něj chcete suplovat vy ?

31.12.2020 07:01
JoPe

XXX.XXX.82.6

Luigi_Cz napsal(a):

Jaký jste ročník? Aby vám někdo neporadil dnes na Silvestra nevhodně už před 22h. Kareta vám to napsal stručně a jasně.

31.12.2020 08:15
Fernando

XXX.XXX.27.148

1.1.2021 08:40
ek

XXX.XXX.10.17

Luigi_Cz napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, měla jsem také takovou samičku, tak sem jí nechala snášet. Vejce snesla celkem čtyřikrát po půl roce a pak už byl klid.

5.1.2021 15:18
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Dobrý den ,
dneska mi korelka snesla první vajíčko. Chtěl bych se zeptat co mám teď s vajíčkem dělat. Je to moje poprvé a nemám žádné zkušenosti :D. Jinak velice děkuji za vás příspěvek. :)

5.1.2021 15:27
Beliciak8

XXX.XXX.239.234

Luigi_Cz napsal(a):
Dobrý den ,
dneska mi korelka snesla první vajíčko. Chtěl bych se zeptat co mám teď s vajíčkem dělat. Je to moje poprvé a nemám žádné zkušenosti :D. Jinak velice děkuji za vás příspěvek. :)

Zaleží na Vás či mate radšej škvarelinu alebo volské oko. Inak je Vám vajce zbytočné kedže nemate samca tak neni oplodnene...

5.1.2021 19:46
ek

XXX.XXX.10.17

Svou korelku jsem vždy nechala 21 dní sedět a potom sem jí obden vajíčka odebírala.

5.1.2021 20:17
z jarda

XXX.XXX.153.29

Zdravím, jasně nejlepší odpověď je od ( ek ), prostě jí nechte snášet a popřípadě i sedět... Ona sama ví kdy má být konec a bude klid a když se to bude opakovat (velká pravděpodobnost), tak stejný postup. Jinak kdyby se jí vajíčka odebírali hned po snesení, tak by mohla snášet stále a mohla by se vysílit až k smrti!
A druhá možnost je - krásný, silný 1,0 (sameček) perlostraka nebo straka nebo lutino nebo bílý nebo skořicový a též skořicová straka...a jasné, že může být i perlový, ale ten v dospělosti (1rok) přepelichá na šedou, ale jeho odchovy budou pořád perlové ( 0,1samičky) a to platí i u perlostrak...samičky zůstanou perlové nebo perlostraky a samečkové přepelichají na šedou nebo na straky, ale na odchovech (mutaci) se nic nemění.
A budou odchovy jako lusk 👍
S pozdravem Zappe

6.1.2021 20:38
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Děkuji za příspěvek. Jak starý by měl být sameček. Samička má 10-11 měsíců. Bude vadit když bude sameček starší třeba o rok ? Taky bych se chtěl zeptat jak dlouho asi trvá než se z samičky a samečka stane pár. Dále jaká je úspěšnost popřípadě neúspěšnou spáření když si samička nemůže vybrat z více než jednoho samečka. Nebo popřípadě jak zajistit co největší úspěšnost spáření. Klec mám v bytě a chtěl bych zkusit je spářit. Vím , že to není ideální. A ještě se chci zeptat jestli když se spáří může nechat celý rok v jedné kleci nebo je musím pak nějak oddělit , aby sameček samičku neuhnal.

6.1.2021 23:48
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, no informací o chovu a odchovu korel je všude dost a dost... Google nebo tady na iFauně v článcích.
Proto odpovím jen v bodech -
1,0 stejně starý, ale starší o rok nevadí, na jaře jdou do toku a to se začnou o sebe víc zajímat, ale v bytových podmínkách to neplatí - když jsou vyspělý kolem 1roku a mají vhodné podmínky - klec, budka, výživa a klid, tak zasednou, nejsou vybíravé a tvoří pár na celý život - i když se výjimky najdou! Z klece nebo voliéry se chovný pár nerozděluje - jen odchov se oddělí od rodičů, když je plně samostatný! Neužene nebo je necháte hnízdit max. 2x do roka a pak odebrat budku a krmit jen suchým nebo klíčené zrní a vaječná směs vybízí k páření - tok!
S pozdravem Zappe

-- https://ndornakova.wixsite.com/korelkyodnikolky/post/pirozen-odchov-korel
-- https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r?hledat=Chov+a+odchov+korel

7.1.2021 19:57
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Je možné , že Korela může mít po snůšce nějaké střevní komplikace ? Od té doby co jsem začal u korely pozorovat přípravu na hnízdění a následně snesené vajec tak produkuje začne víc trusu. Před hnízděním měla malé pevně bobky. Teď je spíš taková kaše nebo kolikrát jen voda a bývá toho o hodně víc než normálně. Nemá někdo podobnou zkušenost. Nevím co s tým . :(

7.1.2021 20:58
kareta

XXX.XXX.175.112

Snáší vajíčka , tak má roztáhlou kloaku. Když sedí na vejcích , tak nechodí tak často a potom to vyplkne najednou. Chápete to ?

7.1.2021 21:42
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Ano děkuji. Něco takového jsem tušil, ale radši jsem se pro jistotu zeptal.

16.1.2021 17:32
kičněp

XXX.XXX.245.244

a az zasedne na pevno tak to budou jeste vetsi davky a kdyz poridite samce tak davka dvojita.v obytnem prostoru delat odchov korel neni moc dobry napad.takze ja bych nechal samicku do chovu ve venkovni voliere na mazlicka se porizuji sameckove..

Jakssd

30.4.2022 20:33
Jakssd

XXX.XXX.100.39

Dobrý den mám doma 2 korely myslím že jedna je perlová a druhá chocholatá samičku a samečka nevím jestli se můžou pářit

Prosím o radu🤗😅

30.4.2022 21:27
jarat

XXX.XXX.205.181

Jakssd napsal(a):
Dobrý den mám doma 2 korely myslím že jedna je perlová a druhá chocholatá samičku a samečka nevím jestli se můžou pářit

Prosím o radu🤗😅

A proč by nemohly. Ta perlová je taky chocholatá? I kdyby byla bělohlavá, tak to jde. Korela x Korela = Korela. Pokud tedy máte pár. Je takový problém si něco o druhu zjistit, když si ho pořídíte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík