Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 18:24
Matullena

XXX.XXX.104.230

Dobry den,

mam dotaz ohledne dokrmovani andulky. Mame doma od vcera andulku od chovatele. Dal nam ji asi 1-2 dny pred vyletnuti z hnizda. Rikal, ze ma tak 30 dni. Poradil nam tak 14 dni dokrmovat s tim, ze nam dal dokrmovaci smes. Andulka dokrmovaci smes odmita. Zkusili jsme nabidnout zrni a to krasne ji.. Ja se ji to ovsem bojim davat, protoze nevim, jestli uz je na zrni pripravena. Moje otazka zni. Musi byt andulka opravdu dokrmovana tou smesi, protoze klasicke zrni jeste nemuze, nebo ji ho muzeme nabidnout, kdyz uz je sama schopna jist? Na zaver bych chtela podotknout, ze vim, ze jsme meli pockat, az andulka vyletne z hnizda, ale nechali jsme si poradit od chovatele a ted vsude ctu, ze je to spatne :-(, kdyz nemame s dokrmovanim zkusenosti.

3.1.2021 18:30
kareta

XXX.XXX.175.112

Jak jí tu dokrmovací směs podáváte. ? Jakou má teplotu ?

3.1.2021 18:32
Matullena

XXX.XXX.104.230

Podavame ji injekcni strikackou, teplota cca 37 stupnu. Merim teplomerem. Zkousela jsem i na lzici, na prste.. Proste jednou si klovne a pak uz nechce. Moc dekuji za reakci :-)

3.1.2021 18:39
kičněp

XXX.XXX.245.244

pokud nechce dokrmovaci smes ponevadz na ni neni zvykla tak udelejte vajecnou michanici senegalske proso v klase suche muze byt i macene piskot nebo rohlik namoceny v mlece nebo ve stave s jablka a doufat ze se samo ukrmi.pokud je chovatel normalni tak se domluvte na vraceni k rodicum ti ho jeste prijmou.a za 14 dnu si ho vezmete zpet.nic jineho me nenapada.at se vse podari jak ma....

3.1.2021 18:44
kareta

XXX.XXX.175.112

Ted si čtu vaši otázku celou a píšete, že zrní už pojídá sama i když se tomu divím u 30 denního mláděte. Dávejte jí tu kaši z malé lžíce. Trochu ohněte boky dovnitř, andulku si jednou rukou na stole z hora přidržte a pomalu jí to dávejte. Do klece jí dejte klásky senegalského prosa, namočený piškot, kousek jabka. Když bude sama přijímat proso , tak jí dokrmovat už nemusíte. Bože, že jsem nato odpovídal.

3.1.2021 20:33
Matullena

XXX.XXX.104.230

kičněp napsal(a):
pokud nechce dokrmovaci smes ponevadz na ni neni zvykla tak udelejte vajecnou michanici senegalske proso v klase suche muze byt i macene piskot nebo rohlik namoceny v mlece nebo ve stave s jablka a doufat ze se samo ukrmi.pokud je chovatel normalni tak se domluvte na vraceni k rodicum ti ho jeste prijmou.a za 14 dnu si ho vezmete zpet.nic jineho me nenapada.at se vse podari jak ma....

Moc Vam dekuji za odpoved. Zkusim piskoty a zitra koupim to proso.

3.1.2021 20:35
Matullena

XXX.XXX.104.230

kareta napsal(a):
Ted si čtu vaši otázku celou a píšete, že zrní už pojídá sama i když se tomu divím u 30 denního mláděte. Dávejte jí tu kaši z malé lžíce. Trochu ohněte boky dovnitř, andulku si jednou rukou na stole z hora přidržte a pomalu jí to dávejte. Do klece jí dejte klásky senegalského prosa, namočený piškot, kousek jabka. Když bude sama přijímat proso , tak jí dokrmovat už nemusíte. Bože, že jsem nato odpovídal.

Ano, zkousi jist sama. Taky jsme se tomu divili. Dekuji za rady, urcite neco zkusime, aby andulka nestradala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 18:26

Tak pokud byla před vylétnutím, už zájem o zrní mít bude. Běžně mi mláďata po vylétnutí už sedávají u misek se zrním a zkouší ochutnávat. Ale ještě je aspoň 14 dní rodiče dokrmují.

Zkuste ji dát klasickou vaječnou míchanici a normálně směs prosa s ovsem. A doufat, že ji to stačí.

Nejideálnější by bylo, kdyby si ji "chovatel" vzal zpět k rodičům, ale nejspíš se jí chtěl co nejdřív zbavit. 👎 Pro příště - mládě se odstavuje až 3-4 týdny po vylétnutí. Já dávám až po těch 4 týdnech venku.

4.1.2021 20:05
Matullena

XXX.XXX.104.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak pokud byla před vylétnutím, už zájem o zrní mít bude. Běžně mi mláďata po vylétnutí už sedávají u misek se zrním a zkouší ochutnávat. Ale ještě je aspoň 14 dní rodiče dokrmují.

Zkuste ji dát klasickou vaječnou míchanici a normálně směs prosa s ovsem. A doufat, že ji to stačí.

Nejideálnější by bylo, kdyby si ji "chovatel" vzal zpět k rodičům, ale nejspíš se jí chtěl co nejdřív zbavit. 👎 Pro příště - mládě se odstavuje až 3-4 týdny po vylétnutí. Já dávám až po těch 4 týdnech venku.

Dekuji moc za radu. Vazim si kazde, hlavne, aby to andulka zvladla.. Zatim se ma cile k svetu, zkousi letat, uci se splhat po kleci. Basti to zrni, kontroluju vyloupane.. Na predchozi radu jsem koupila senegalske proso, davala ji namoceny piskot a zitra zkusim tu michanici. Tohle stari tam mel majitel take, ale rekl mi, ze uz si je neochocim :-(, proto jsem vzala na jeho radu mlade.. Jeste jednou moc dekuji za radu.

5.1.2021 09:40

Matullena napsal(a):
Dekuji moc za radu. Vazim si kazde, hlavne, aby to andulka zvladla.. Zatim se ma cile k svetu, zkousi letat, uci se splhat po kleci. Basti to zrni, kontroluju vyloupane.. Na predchozi radu jsem koupila senegalske proso, davala ji namoceny piskot a zitra zkusim tu michanici. Tohle stari tam mel majitel take, ale rekl mi, ze uz si je neochocim :-(, proto jsem vzala na jeho radu mlade.. Jeste jednou moc dekuji za radu.

Dávám již 9.rokem mláďata andulek na ochočení v tomto věku (8 týdnů) a většina se ochočila již do týdne až dvou. 😉

Ono taky své dělá to, zda chovatel tráví u voliéry nějaký čas - ptáci jsou tak na lidi zvyklí nebo jen rychle nakrmí a mizí. Já tam ráda sedávám a pozoruji. Už mláďata v budkách beru do ruky, když budku čistím, takže jsou na kontakt zvyklí už od nás. ;)

5.1.2021 16:03
eli22

XXX.XXX.181.79

Matullena napsal(a):

Tak to byl chovatel nechovatel. Skutečný chovatel by tohle nikdy neřekl.

6.1.2021 11:05
Matullena

XXX.XXX.104.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dávám již 9.rokem mláďata andulek na ochočení v tomto věku (8 týdnů) a většina se ochočila již do týdne až dvou. 😉

Ono taky své dělá to, zda chovatel tráví u voliéry nějaký čas - ptáci jsou tak na lidi zvyklí nebo jen rychle nakrmí a mizí. Já tam ráda sedávám a pozoruji. Už mláďata v budkách beru do ruky, když budku čistím, takže jsou na kontakt zvyklí už od nás. ;)

To je moc hezky :-). Vcera jsem udelala michanici a ani se ji nedotkla, ale dnes uz ji pekne basti :-) Zatim se zda byt silna, tak snad to zvladne :-) moc dekuji za rady

6.1.2021 12:40

Matullena napsal(a):
To je moc hezky :-). Vcera jsem udelala michanici a ani se ji nedotkla, ale dnes uz ji pekne basti :-) Zatim se zda byt silna, tak snad to zvladne :-) moc dekuji za rady

Držím palce. 😉

4.2.2021 20:52
Matullena

XXX.XXX.107.251

Dekuji vsem za rady. Nase andulka, teda spise asi andulak, aspon dle nazoru ostatnich Richie se ma cile k svetu :-). Je spokojeny, po par dnech u nas se nadherne ochocil a je to mas mazel :-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík