Prodám

Prodám Roselu žlutohlavou - rosely žlutohlavé 3.0 rok 24 kroužkované z venk...
alfonzo
XXX.XXX.0.243
beobeo
Je to samice?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,dejte sem fotky rodičů ,ze všech pohledů,ať je vidět na nich vše.Může tam být malá odchylka,které jste si nevšiml.Dále,sourozeci,pokud byli,jak vypadali?Při takových odchovech se nic ze sourozenců nepouští,dokud se neví oč jde.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Proto jsem uvedl výše,že ten pták bude samice,má kresbu opalinovou,může tam být i straka,ale také nemusí.Má tu kresbu i v ocase.Opalino je druh kresby na peří,nikdy to nemá souvislost se zbarvením.Tím,že je to opalín,tudíž samice,vázáno na pohlaví.Možná se pletu,ale pár podobně zbarvených ptáků jsem již viděl i u jiných druhů.
alfonzo
napsal(a):
Proto jsem uvedl výše,že ten pták bude samice,má kresbu opalinovou,může tam být i straka,ale také nemusí.Má tu kresbu i v ocase.Opalino je druh kresby na peří,nikdy to nemá souvislost se zbarvením.Tím,že je to opalín,tudíž samice,vázáno na pohlaví.Možná se pletu,ale pár podobně zbarvených ptáků jsem již viděl i u jiných druhů.
alfonzo, opalín to není. Znakem všech opalínových mutací je dvojitý bílý pruh ze spodní části křídla. Toto spíš vypadá na edged a ty 3 bílé letky ukazují na straku.
Je to podnět k diskuzi, toto pojmenování se vžilo u ptáků tohoto typu. Genetika je stejná, ale název by měl být spíš "dominantní edged", protože mutace straka na místech které ovlivňuje působí a odstraňuje v různě velkých plochách, kdežto mutace edged vytváří určitý dojem lemovaní a z toho pochází název. Jsou u ní podobné mutační změny jako u rosely pestré tzn. různě strakaté nohy, světlé drápky a různě velká světlá čárka, nebo skvrna nad okem, která samozřejmě u žlutohlavé není vidět.