Alexandři - celoroční chov venku

Alexandr malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2021 01:01
Dan_7

XXX.XXX.40.109

Lze chovat alexandry malé/rudohlavé či velké ve voliéře o rozměrech 3x1x2m, přičemž by byl předek zakryt, bidla bych nahradil tužšími bidly či deskami a dal by jsem je co nejvýše(kvůli instinktu proti predátorům), aby ptáci neponocovali na pletivu, kvůli omrzlinám. Teplota je u nás obvykle okolo 0 až -5°C a ve výjimečných až -12°C. Rád by jsem věděl jak to je.Někde jsem se dočetl, že na to nemají žádnou šanci a jinde, že zimu přežijí bez problémů a chovají je takto dvacet let.

Předem děkuji za odpověď.

10.1.2021 04:02
exotchov

XXX.XXX.168.151

Dan_7 napsal(a):
Lze chovat alexandry malé/rudohlavé či velké ve voliéře o rozměrech 3x1x2m, přičemž by byl předek zakryt, bidla bych nahradil tužšími bidly či deskami a dal by jsem je co nejvýše(kvůli instinktu proti predátorům), aby ptáci neponocovali na pletivu, kvůli omrzlinám. Teplota je u nás obvykle okolo 0 až -5°C a ve výjimečných až -12°C. Rád by jsem věděl jak to je.Někde jsem se dočetl, že na to nemají žádnou šanci a jinde, že zimu přežijí bez problémů a chovají je takto dvacet let.

Alexandry velke ano,male a rudohlave ne.Vase voliera je tak na jeden par alexandu velkych.

10.1.2021 08:35
Karel1979

XXX.XXX.152.95

10.1.2021 09:25
arčí88

XXX.XXX.158.34

Nechci rýpat, ale ta klec bych řekl je tak 1 pár korel a 2 páry andul, na Alexandry velký to chce větší voliéry. V té voliéře nevynikne jejich let. To je můj názor. A co jsem měl možnost vidět u různých chovatelů Alexandru velkých tak každý co jsem viděl měli voliéry dlouhé minimálně 4 metry dlouhý a zimoviště tak 3 metry. To je jen můj názor.

10.1.2021 10:08
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Do této voliery tak alexe malé já plánuji pro velké volierku cca 5 m dlouhou a širokou na jednom konci 1,8 a na druhém 0,6 s tím nic bohužel nenadělá v práci domku. Ať se daří všem Karel

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2021 11:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dan_7 napsal(a):

Nevydrží. Už jsem to hledala, taky se nám líbili. Komu ta zima nevadí, jsou z těch menších alexandři vousatí a černohlaví. I když sehnat černohlavé je trochu oříšek, moc jich není. Sami teď sháníme samce.

Jo a pro alexe velké, které tu někdo zmínil, to chce min.4 metrovou voliéru. Máme samce po rodičích z odchytu a být voliéra kratší, každou chvíli bourá.

10.1.2021 11:51
maxichov

XXX.XXX.225.46

Dan_7 napsal(a):

kupte čínské

10.1.2021 12:51
kubrt11

XXX.XXX.53.50

exotchov napsal(a):
Alexandry velke ano,male a rudohlave ne.Vase voliera je tak na jeden par alexandu velkych.

Jen pro informaci Alexové malý,a v poslední době i velcí,žijí celoročně po celé Evropě volně v přírodě,a docela se jim daří,což začíná být pro domácí faunu velký problém!

10.1.2021 14:20
exotchov

XXX.XXX.168.151

kubrt11 napsal(a):
Jen pro informaci Alexové malý,a v poslední době i velcí,žijí celoročně po celé Evropě volně v přírodě,a docela se jim daří,což začíná být pro domácí faunu velký problém!

Ano mate pravdu ja chovam a odchovavam alexandry male. Starsim a nehnizdicim paru staci napr.i nevytapeny zalet, chovne uz zacinaji s pripravou sedi v zime a brzy zjara. tym pritapim. Velci snesou mraz ale v zavetri a nesmi sednou na pletivo.proto se slabe prisvecuje. Jinak dodavam samozrejme voliera pro mlade do dospelosti co nejvetsi-k proletu a zesileni,na chov alexandru malych mam voliery 2,5dlouhe bohate staci. Ano mnozi se mnou nemusi souhlasit ale pro hnizdici pary se mi osvetsily mensi rozmery volier. Clovek dnes muze zajet k chovately a muze se ruzne inspirovat. jsou i voliery velke-obrovske kde hnizdi i vice paru najednou.

10.1.2021 16:24
Pepa123

XXX.XXX.98.133

Dobrý den. Mám Alexandry malé loni jim byli 3 roky. Pořizoval jsem je najednou za tu dobu tady v zimě žádnej problém . Podle mně je zálet nutnosti mám ho 2,5 / 2,5 metrů víska 2,2 . Bohužel ho nemůžu vytápět ale řekl bych že jím to nevadí. Většinou se zdržují ve vnitřním záletu a na noc to samé. Letos se chci pokusit o mladé tak snad se zadari. Tak asi tak má zkušenost.

11.1.2021 17:28
paja8

XXX.XXX.162.4

Pepa123 napsal(a):
Dobrý den. Mám Alexandry malé loni jim byli 3 roky. Pořizoval jsem je najednou za tu dobu tady v zimě žádnej problém . Podle mně je zálet nutnosti mám ho 2,5 / 2,5 metrů víska 2,2 . Bohužel ho nemůžu vytápět ale řekl bych že jím to nevadí. Většinou se zdržují ve vnitřním záletu a na noc to samé. Letos se chci pokusit o mladé tak snad se zadari. Tak asi tak má zkušenost.

Máte 2,0/0.1.

11.1.2021 18:13
Pepa123

XXX.XXX.98.133

Bohužel samyce při focení Frankla ze záběru. Tohle je fotografie cca před měsícem teď už jsou rozdělené po párech ve svých ubykacich. Měl jsem jich 6 každý od jiného chovatele bez dna.Nevim jestli to bylo štěstí nebo náhoda ale bylo to 3,3 . Takže se sparovali samy , jeden pár jsem z důvodu místa prodal .

Přidejte reakci

Přidat smajlík