Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kdo překoná jardda.??Zdá se mi,že se na foto točí většinou stejní ptáci.Jinak paráda!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdo překoná jardda.??Zdá se mi,že se na foto točí většinou stejní ptáci.Jinak paráda!!
Omluva vkládám foto pěti různých párů.
JP
Uživatel s deaktivovaným účtem

jardda
napsal(a):
Tak na sezónu 2021 jsem připraven. JP
Moc pěkní. 👏
Mam take pripraveno
1,0 oranzrubino dominantni straka a 0,1 rubino dominantni straka
1,0 cernooky na ino a 0,1 rubino dominantni straka
Dnešní focení, čtyři páry už sedí, tak jsem zvědavý jak to dopadne. JP
Zobacky to ma jak andulka a pan chovatel to moc dobře ví a mutace lutino je hodně slabá a ještě když se dávají a selektivní jedinci na sebe aby se udržela mutace tak to vede od 9 k 5 ale ja ptáky pochválit umím a taky jsem to udělal ale konstatoval že ta velikost trošku pokulhává to je vše
Detail uranove modrého dominantního. Na letosni sezónu mám sestavené 3 páry uranovych dominantnich tak uvidíme :-)
Ondra.b
napsal(a):
Jaké sedomodre myslíte? Sedomodre dominantni mám taky 😎to mám i starší páry. Ajeden pár mám složený 1,0 uranove modrý dominantní X 0,1 sedomodra dominantní. Tak jsem zvědavý 🤘
Pak přeji mnoho úspěchů s odchovy 👍 u zpěvavých se mi i přes rozmanitost barev nejvíce líbili co nejtmavší jedinci... Bohužel mě různé důvody zastavili v chovu, ale touha alespoň vidět 2f šedozeleného modrého v co nejtmavším zbarvení je stále veliká... Proto se jen ptám 😁
Venca Škvor
napsal(a):
Pak přeji mnoho úspěchů s odchovy 👍 u zpěvavých se mi i přes rozmanitost barev nejvíce líbili co nejtmavší jedinci... Bohužel mě různé důvody zastavili v chovu, ale touha alespoň vidět 2f šedozeleného modrého v co nejtmavším zbarvení je stále veliká... Proto se jen ptám 😁
Zde uranove modrý dominantní který je v páru s šedou modrou dominantní. Jak se Vám líbí?
Venca Škvor
napsal(a):
Pastva pro oči 👍 to je paráda toto...😉
Ještě jedno foto kde je vidět kontrast bílé
Ondra.b
napsal(a):
Ano recesivni Opalinova tyrkysová straka. Muzu vyfotit záda, je to blbé vidět zde
Není potřeba. Zaujala mně trochu neobvyklá strakatost, která je na ADM straky poměrně velká a souměrná. Nicméně psitaciny jsou dost potlačené (vidím, že je jenom nažloutlá), takže i kdyby došlo k dalšímu šlechtění směrem k budoucím kombinacím s využitím intenzivních červenoranžových genů, tak se to projeví asi jenom málo.
Bylo zajímavé mít fenotypové srovnání této straky s 1F(anebo 2F) Dominantní strakatou Opalinovou Tyrkysovou.
Mohly by být žlutější, právě možná dík dominantní strakatosti a při další kombinaci s Pallidem by se dala ta žlutá víc zintenzivnit...Takže když by se interakce všech genů uplatnili se dali vyšlechtit (možná) i žlutavě oranžové pallid dominantní straky s krásně světle modrými křídly. Ale je to jenom moje úvaha...Pěkný den a hodně zdraví všem. PL