Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2021 16:31
Luciaan21

XXX.XXX.168.174

Zdravím,
chceme pořídit do panelového domu našemu amazoňanovi lampičku, aby jsme jí uměle nahradili slunce a vitamín D. Četla jsem spousta kladných recenzí, že jsou papoušci jak beránci a že prospívá peří.
Doporučila ji i veterinářka, ale už jsme nestihli se zeptat jakou. Všichni doporučují arcadii, ale přijde mi strašně drahá.
Je tu někdo kdo má jinou a je spokojený?
Děkuji (nemáme balkon, nemůžeme jí tedy vyndat v létě tam).

18.1.2021 17:06
roselia

XXX.XXX.167.135

A Vám slunce do bytu nesvítí?

18.1.2021 17:43
Luciaan21

XXX.XXX.168.174

roselia napsal(a):
A Vám slunce do bytu nesvítí?

Kdyby mi svítilo slunce do bytu, neptám se na takovou otázku:) spíš se jedná o zimní období. Pokud víte o nějaké lampičce či podobně napište mi to prosím sem, pokud nikoliv tak se takových komentářů prosím zdržte. Hezký den🍀🍀

18.1.2021 18:36
kareta

XXX.XXX.84.6

Luciaan21 napsal(a):
Zdravím,
chceme pořídit do panelového domu našemu amazoňanovi lampičku, aby jsme jí uměle nahradili slunce a vitamín D. Četla jsem spousta kladných recenzí, že jsou papoušci jak beránci a že prospívá peří.
Doporučila ji i veterinářka, ale už jsme nestihli se zeptat jakou. Všichni doporučují arcadii, ale přijde mi strašně drahá.

Žádná arcádie není levná. Ale když máte papouška za pár tisíc, tak musíte počítat taky s nějakou tou investicí. Sežente si vitamín AD3. Podává se po kapkách do vody. Já ho dávám našemu amazonanovi přes zimu dvakrát týdně do vody . Musíte mu dávat taky takovou stravu, kde se tento vitamín vyskytuje. Doporučuji pro vás knihu - Výživa papoušků,od Rosemary Low ,tam najdete vše.

19.1.2021 10:48
Kožený

XXX.XXX.225.171

Dobrý den.
Najdete v nabídce zboží pro teraristy, jsou tam i lampy s ÚV pro ptáky. Musíte hledat v nabídkách NAPŘ.
PURESUM COMPACT BIRD LAMP. Kožený

19.1.2021 20:07
frodik

XXX.XXX.233.6

Luciaan21 napsal(a):
Zdravím,

Dobrý večer,
slunce, déšť to ničím plnohodnotně nenahradíte nejde jen o vitamín D3, ale o psychiku papouška. Vemte si to na sobě, když na podzim a v zimě pleše nezasvítí tak jste skleslej máte pošmournou náladu a pak najednou když začne na jaře sluníčko, tak aspoň u mě se nálada zvedne o 100% a užívám si to. Lamp je hodně druhů a je v podstatě jedno jakou koupíte, musíte si naštudovat do jaké vzdálenosti je účinná a jaká je její životnost a řídit se tím. Vitamíny AD3 v tekuté formě jsou pro laika dost nebezpečné, hrozí předávkování a důsledky jsou mnohdy horší než opak tedy nedostatek. Navíc do vody dávat přípravky je o ničem, nikdy nevíte kolik toho papoušek vypije a jesti jim dáte ovoce a voda se mu nebude zdát, tak ho stejně nedonutíte se napít. Osobně bych volil přípravky jako polymin volně do mističky a papoušek si sám veme kolik potřebuje a asi bych přemýšlel jak ho dát občas na sluníčko přes teplé a slunečné měsíce.

20.1.2021 04:30
exotchov

XXX.XXX.168.151

frodik napsal(a):
Dobrý večer,
slunce, déšť to ničím plnohodnotně nenahradíte nejde jen o vitamín D3, ale o psychiku papouška. Vemte si to na sobě, když na podzim a v zimě pleše nezasvítí tak jste skleslej máte pošmournou náladu a pak najednou když začne na jaře sluníčko, tak aspoň u mě se nálada zvedne o 100% a užívám si to. Lamp je hodně druhů a je v podstatě jedno jakou koupíte, musíte si naštudovat do jaké vzdálenosti je účinná a jaká je její životnost a řídit se tím. Vitamíny AD3 v tekuté formě jsou pro laika dost nebezpečné, hrozí předávkování a důsledky jsou mnohdy horší než opak tedy nedostatek. Navíc do vody dávat přípravky je o ničem, nikdy nevíte kolik toho papoušek vypije a jesti jim dáte ovoce a voda se mu nebude zdát, tak ho stejně nedonutíte se napít. Osobně bych volil přípravky jako polymin volně do mističky a papoušek si sám veme kolik potřebuje a asi bych přemýšlel jak ho dát občas na sluníčko přes teplé a slunečné měsíce.

Jste mnou uznavany chovatel,lampy a pripravky do vody sou opravdu o nicem.

20.1.2021 07:34
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

A v létě s tím sluníčkem také opatrně ,viděl jsem, jak to dopadá ,když je jakýkoliv papoušek v kleci třeba na balkoně, přímé slunce a výheň to ho může po pár hodinách i zabít. JAK SE ŘÍKÁ VŠEHO S MÍROU.

20.1.2021 07:52
kareta

XXX.XXX.84.6

frodik napsal(a):
Dobrý večer,

To co jste napsal, tak s tím naprosto souhlasím. Chtěl jsem paní, nebo slečně alespon trochu poradit jak nahradit papouškovi sluníčko v zimních měsících.. Ten vitamín D3 v tekuté formě do vody, dává manželka našemu mazlovi , který je přes zimu v pokoji ,už léta.S dávkováním se musí opravdu opatrně. Je to asi 15 kapek na 1l vody, a dává mu to 2 krát týdně. Ten den když dostane ve vodě vitamín, tak nedostane žádné ovoce ani zeleninu a máme jistotu, že musel pít. Nebo, ještě lepší je, namočit piškot ve vodě s přípravkem, který sežere beze zbytku. Od jara do podzimu je s námi skoro každý den na dvorku ve větší kleci na sluníčku. Přes zimní období ho doma skoro denně sprchuje rozprašovačem na kvítka. V létě na dvorku s hadicí. Můžu klidně říct , že jeho peří a kondice je v takovém stavu, jak mají jeho 13ti letí rodiče , kteří jsou venku ve voliéře, možná i v lepším.

20.1.2021 13:10
Chovatel z Královce

XXX.XXX.8.155

Pokud je papoušek ochočený doporučuji mu pořídit kšíry, myslím že to je asi nejlepší řešení. Sluneční záření v podstatě stačí i půl hodiny denně, v zimním období se počítá s útlumem přísunu světla. Přesto pokud chcete pořídit lampu asi bych neřešil tolik cenu jako kvalitu.

20.1.2021 16:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

Chovatel z Královce napsal(a):
Pokud je papoušek ochočený doporučuji mu pořídit kšíry, myslím že to je asi nejlepší řešení. Sluneční záření v podstatě stačí i půl hodiny denně, v zimním období se počítá s útlumem přísunu světla. Přesto pokud chcete pořídit lampu asi bych neřešil tolik cenu jako kvalitu.

Dobrý den,proč jsou podle vás nejlepší řešení kšíry? Není lepší voliéra, nebo alespoň klec někde venku na "vyvětrání." Tohle by mě nenapadlo ani ve snu, je to jako pouštět draka. Chovám zvířata celý život a jediný co, mám kdy na šňůře je pes při tréninku na obraně, nebo na stopě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2021 17:06

JoPe napsal(a):
Dobrý den,proč jsou podle vás nejlepší řešení kšíry? Není lepší voliéra, nebo alespoň klec někde venku na "vyvětrání." Tohle by mě nenapadlo ani ve snu, je to jako pouštět draka. Chovám zvířata celý život a jediný co, mám kdy na šňůře je pes při tréninku na obraně, nebo na stopě.

No bohužel lidi zblbli tak že na to vodítko dávají už kde co jen namátkou co si vzpomenu za poslední rok tak jsem na vodítku potkal morče,zakrslého králíka a kočku

20.1.2021 17:21
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No bohužel lidi zblbli tak že na to vodítko dávají už kde co jen namátkou co si vzpomenu za poslední rok tak jsem na vodítku potkal morče,zakrslého králíka a kočku

Já fretku.

20.1.2021 17:51
exotchov

XXX.XXX.168.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Kdyby jenom to,v Jihlave mlada pani vozi pejska v kocarku. Je to normalni a nebo uz ne nehodlam komentovat.

20.1.2021 18:12

exotchov napsal(a):
Kdyby jenom to,v Jihlave mlada pani vozi pejska v kocarku. Je to normalni a nebo uz ne nehodlam komentovat.

No na tohle bych málem zapomel taky jednu znám ale to už je vcelku starší paní buď je vozí na kole v košíku a nebo v takovém jako by kočárku

mussasa

21.1.2021 07:18
mussasa

XXX.XXX.201.122

JoPe napsal(a):
https://ostatni-hlodavci.heureka.cz/trixie-postroj-vesta-s-voditkem-potkan-1_2-m/

Na potkany mám lopatu.

23.1.2021 11:10
Chovatel z Královce

XXX.XXX.8.155

Tak asi nejlepší řešení to úplně není, ale když není možnost vzít papouška na balkón a dal by se naučit, tak proč ne, své papoušky trénuji na volnoletectví a to pomocí kšír.

23.1.2021 22:59
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

kareta napsal(a):
To co jste napsal, tak s tím naprosto souhlasím. Chtěl jsem paní, nebo slečně alespon trochu poradit jak nahradit papouškovi sluníčko v zimních měsících.. Ten vitamín D3 v tekuté formě do vody, dává manželka našemu mazlovi , který je přes zimu v pokoji ,už léta.S dávkováním se musí opravdu opatrně. Je to asi 15 kapek na 1l vody, a dává mu to 2 krát týdně. Ten den když dostane ve vodě vitamín, tak nedostane žádné ovoce ani zeleninu a máme jistotu, že musel pít. Nebo, ještě lepší je, namočit piškot ve vodě s přípravkem, který sežere beze zbytku. Od jara do podzimu je s námi skoro každý den na dvorku ve větší kleci na sluníčku. Přes zimní období ho doma skoro denně sprchuje rozprašovačem na kvítka. V létě na dvorku s hadicí. Můžu klidně říct , že jeho peří a kondice je v takovém stavu, jak mají jeho 13ti letí rodiče , kteří jsou venku ve voliéře, možná i v lepším.

Ano, též souhlasím.
Vitamin D 3 si tělo "vyrobí" za pomoci oslunění. Je nutný ke vstřebávání vápníku a když není slunce, tak se dodá do potravy nebo vody.
Správně upozorňujete na nebezpečí předávkování nejen D, ale i A vitaminu. Do vody se doporučuje na 1 litr 8 - 10 kapek klidně každý den týden a pak za měsíc nebo jak vy píšete. Namáčet do toho piškoty a je jasné, co pozřel. Ve vodě to stejně druhý den vylijete.

A nyní slovo do pranice
Mám více párů papoušků, kteří jsou ve voliérách, ale v zimě jsou doma 5 měsíců bez slunce a bez dotace vitaminu D3, který dostanou maximálně 2 krát do měsíce. Slunce na ně svítí jen přes sklo, což je k ničemu, ale mají z něho radost, jak výše napsal frodik. Venku jsou celoročně jen al. čínští, pap. patagonští a ti nedostávají žádné umělé vitaminy.
Mám 8 let pár papoušků senegalských. Ti jsou celoročně v budově v metrové kleci. Na ně nesvítí ani přes sklo, protože klec je zády k oknu. AD3E, který se nejčastěji podává, dostanou hlavně před hnízděním. Každoročně odchovají jedno hnízdo až na bidlo. Samozřejmě, že mají pestrou potravu, vajíčka, tvaroh, klíčené, grit atd. Samozřejmě, že by jim sluníčko prospělo, ale už není venku místo.
Myslím si, že ozařovat mazlíčka lampičkou je skoro zbytečné. Trochu D3 do potravy mu slunce nahradí, vápník jistě dostane a bude fit a ani nemusí na sluníčko na dvorek, jak je výše uvedeno.

29.1.2021 23:00
Tomas Barnoky

XXX.XXX.103.178

Dobrý den, ze zvědavosti s tou voliérou se můžete vydat třeba někam na procházku do lesa nebo někam do parku? nebo když jdete na veterinu není snadnější dát papouškovi kšíry než ho tahat v přepravce nebo nějaké cestovní kleci? nevím kolik jste viděl papoušků na kšírech kteří by létali jako draci, já teda žádného. myslím, že kšíry jsou dobrá věc .

30.1.2021 06:41
kareta

XXX.XXX.175.138

Tomas Barnoky napsal(a):
Dobrý den, ze zvědavosti s tou voliérou se můžete vydat třeba někam na procházku do lesa nebo někam do parku? nebo když jdete na veterinu není snadnější dát papouškovi kšíry než ho tahat v přepravce nebo nějaké cestovní kleci? nevím kolik jste viděl papoušků na kšírech kteří by létali jako draci, já teda žádného. myslím, že kšíry jsou dobrá věc .

Proč by měl někdo chodit s papouškem na procházku do lesa, nebo do parku ? Papoušek není pes. A kdybych už potřeboval jít na veterinu, tak je určitě lepší dát papouška do přepravní klece , než jej tam přinést na kšírách. Po těch parcích a já nevím kde všude , chodí s papouškama na kšírách jen paka co se s ním asi chlubí, nebo já nevím. Myslete trochu a nepište tady voloviny.

30.1.2021 09:21
exotchov

XXX.XXX.168.151

kareta napsal(a):
Proč by měl někdo chodit s papouškem na procházku do lesa, nebo do parku ? Papoušek není pes. A kdybych už potřeboval jít na veterinu, tak je určitě lepší dát papouška do přepravní klece , než jej tam přinést na kšírách. Po těch parcích a já nevím kde všude , chodí s papouškama na kšírách jen paka co se s ním asi chlubí, nebo já nevím. Myslete trochu a nepište tady voloviny.

Asi tak nejak,novodoby nesmysl

Přidejte reakci

Přidat smajlík