Zdravím Vás,
děkuji za rady a názory při řešení spaní na pletivu. Vyřešeno, přesunuli se na bidla, poličky časem přidám.
Jak jsem psal, od letošního podzimu mám novou volieru se zálety. Pomalu se blíží jaro a bude třeba rozmísti budky.
Ve staré voliéře jsem neměl zálety, viděli jsme život ve volieře od jara až do podzimu, od toku až po vyvádění mláďat.
Setkal jsem se s doporučením, dát budky do záletu, tím přijdeme o celý proces.
Pravděpodobně, když budou budky v záletu, budou mít papouchové víc klidu na snášku.
Jaký je Váš názor? Rada?
Děkuji kaka
pterodactyll
napsal(a):
Záleží na tom,jak bude budka zastíněna od jihu. Nesmí na ni pálit slunce jinak máte vejce na tvrdo. Proto je zálet lepší. Záleží na větrání a na druhu ptactva. Jinak je to jedno. Nechá se uzpůsobit kout,nebo stěna voliéry,aby se cítili bezpečně i venku.
Vejce na tvrdo 😂😂 to jste mě pobavil. Jednou si u mě pár mníšků postavil hnízdo tak, že vejce byla cca 10 cm pod plechem který mam na střeše voliery. Na volieru svítí sluníčko celý den, 7 vajec 7 mladých. Když jsem je kroužkoval, spálil jsem se o ten plech, tak jsem na ten plech naskládal dřevo....
franta75
napsal(a):
Vejce na tvrdo 😂😂 to jste mě pobavil. Jednou si u mě pár mníšků postavil hnízdo tak, že vejce byla cca 10 cm pod plechem který mam na střeše voliery. Na volieru svítí sluníčko celý den, 7 vajec 7 mladých. Když jsem je kroužkoval, spálil jsem se o ten plech, tak jsem na ten plech naskládal dřevo....
To že u vás nemají ptáci vhodné podmínky k životu,tím bych se nechlubil. Chovatel zajistí svým chovancům co nejlepší prostředí. Aby se pták dostal pod rozpálený plech, se nesmí stát. Je to váš nedostatek.
pterodactyll
napsal(a):
To že u vás nemají ptáci vhodné podmínky k životu,tím bych se nechlubil. Chovatel zajistí svým chovancům co nejlepší prostředí. Aby se pták dostal pod rozpálený plech, se nesmí stát. Je to váš nedostatek.
To jim mám jako říct "tady si hnízdo nestavějte, běžte do budky, máte jich tam dost"? A v úplně nevyhovujících podmínkách ze 7 vajec 7 mladých, to už se těším až zahnízdí v těch vyhovujících. Ty diskuse tady jsou fakt super....
franta75
napsal(a):
To jim mám jako říct "tady si hnízdo nestavějte, běžte do budky, máte jich tam dost"? A v úplně nevyhovujících podmínkách ze 7 vajec 7 mladých, to už se těším až zahnízdí v těch vyhovujících. Ty diskuse tady jsou fakt super....
Ptákům je zbytečné něco říkat. Vám asi také. Ale chovatel by takové místo ve voliéře nevytvořil.