Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2021 16:55
Lakosil

XXX.XXX.197.66

Dobrý den.

Chtěla bych se zeptat, ve kterém dnu života kroužkujete mláďata Papouška nádherného? Nikde není napsaný přesný fakt a já to nechci uspěchat, nebo naopak promeškat.
Děkuji za jakoukoli odpověď.

21.1.2021 17:27
Rotvik

XXX.XXX.68.36

Google.com

Kroužkujeme mláďata v závislosti na druhu papouška,většinou v době, kdy se jim otevírají oči,což je cca 8 až 12 den.. Kroužek nesmí z nožky padat, ale na druhou stranu musí jít snadno přetáhnout, nepoužíváme sílu a násilí, abychom mláděti neublížili! Pokud si nejsme jisti, zkoušíme kroužkování vícekrát, abychom nepromeškali vhodný okamžik. Jakmile mláděti jednou nožka zesílí, již mu kroužek nenasadíme.

21.1.2021 20:03
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Na první kroužkování si pozvěte někoho kdo má s tímto zkušenosti .Je lepší když Vám to názorně předvede, já jsem byl také rád za praktickou ukázku ,někdy se používá stolní olej a je lepší to vidíte ,aby se papouškovi nezpůsobil nějaký uraz.

21.1.2021 20:32
eli22

XXX.XXX.58.43

Já to prvně dělala před xx lety podle videa. A ok.Jinak jedno mládě se může kroužkovat třeba ve věku 8 dní a jeho sourozenec až ve věku 10 nebo více dní. Nemusí to být stejné. Když jsem ještě neměla zkušenost, tak jsem je aktivně kroužkovala brzy. Kroužek přešel přes horní kloub a pak už nešel sesunout. Veterinářka musela použít malou rozbrusku, protože mně to nešlo ani pilníkem. To byla ostuda.

21.1.2021 20:37
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

eli22 napsal(a):
Já to prvně dělala před xx lety podle videa. A ok.Jinak jedno mládě se může kroužkovat třeba ve věku 8 dní a jeho sourozenec až ve věku 10 nebo více dní. Nemusí to být stejné. Když jsem ještě neměla zkušenost, tak jsem je aktivně kroužkovala brzy. Kroužek přešel přes horní kloub a pak už nešel sesunout. Veterinářka musela použít malou rozbrusku, protože mně to nešlo ani pilníkem. To byla ostuda.

Proto jsem byl rád za praktickou ukázku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík