Andulky blackface

Prodám Andulku vlnkovanou - dobrý den, prodávám andulky různé barvy mladé a...
1500 Kč
Dobrý den,
mám otázku k chování andulky.
Doma mám andulku "Ferdu" od 21.12.2020. Po asi 14 dnech zacal chodit na ruku, bezproblému byl na rameni a občas i na stole.
Pak ale začal zničeho nic klovat.
Někde jsem četl, že když klovne, tak mu říct, že nesmí a eventuelně ho "placnout" přes křídlo. Což je asi blbost.
Od té doby, ale na ruku vůbec nechce ani na dřívko a z klece ho nedostanu.
A když dám ruku, tak se snaží klovat.
Nevíte někdo proč?
PetrStone
napsal(a):
Dobrý den,
mám otázku k chování andulky.
Doma mám andulku "Ferdu" od 21.12.2020. Po asi 14 dnech zacal chodit na ruku, bezproblému byl na rameni a občas i na stole.
Pak ale začal zničeho nic klovat.
Někde jsem četl, že když klovne, tak mu říct, že nesmí a eventuelně ho "placnout" přes křídlo. Což je asi blbost.
Od té doby, ale na ruku vůbec nechce ani na dřívko a z klece ho nedostanu.
A když dám ruku, tak se snaží klovat.
Nevíte někdo proč?
No to je teda ale darebák, to bude těžký a jen tak ho to brzy nepřejde. Že by měl s vámi špatnou zkušenost ?
Fotku jsem pridal zde. https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3714850/samecek-nebo-samicka?from-list=1#a3777564 Posledni dve fotky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
PetrStone
napsal(a):
Co to znamena? Nejak nechapu.
A tohle by měli být jednou nástupci starších chovatelů??Bože ochraňuj mimo jiné exotické ptactvo.
Nejsem nastupce starsich chovatelu. Za toho se urcite nepovazuji.
Jsem zacatecnik a ucim se za pochodu. Nechci hned vse hledat na internetu, ale pro jistotu se zeptam tady.
Ale kdyz jsem mel tu cest videt nektere chovatele, jak chovaji v kurnicich korely o velikosti 30vx100dx60h oproti tem co chovaji ptaky ve volierach, tak nevim.
Nebo kdyz jedu za chovatelem pro svoji andulku, ktera je hezka i kdyz samicku jsem nechtel, ale samecka a chovatel si nebyl jist a pouzil provazek s tezitkem na zjisteni pohlavi, tak nevim, kde je chyba.
PetrStone
napsal(a):
Nejsem nastupce starsich chovatelu. Za toho se urcite nepovazuji.
Jsem zacatecnik a ucim se za pochodu. Nechci hned vse hledat na internetu, ale pro jistotu se zeptam tady.
Ale kdyz jsem mel tu cest videt nektere chovatele, jak chovaji v kurnicich korely o velikosti 30vx100dx60h oproti tem co chovaji ptaky ve volierach, tak nevim.
Nebo kdyz jedu za chovatelem pro svoji andulku, ktera je hezka i kdyz samicku jsem nechtel, ale samecka a chovatel si nebyl jist a pouzil provazek s tezitkem na zjisteni pohlavi, tak nevim, kde je chyba.
Tak ta andulka na fotce je odrostlé mládě. Po přepelichání mají přírodní andulky čelo bílé nebo žluté. Ozobí se vybarvuje - samec modré, samice bílé v době vyspívání hnědne. U mutací to doslova neplatí.
Určování pohlaví tzv. kyvadélkem bylo desítky let diskutováno. Někteří lidé mají tu schopnost. Je to jako s proutkaři hledajícími pramen. Mně tak pramen našli a pohlaví se většinou trefili. i mně se to většinou podařilo. To není šarlatánství, to je mimo vědu.
PetrStone, nevím kolik je mu let, ale diskutuje velice rozumně a na negativní reakce neodpovídá agresivně, za což má u mě bod.
K tomu, jak udává, chov korel v "kurnících" jen dodám, že rozměr metr délky, budka zvenku, bude korela spokojeně odchovávat. Skromná potrava atd. Lze si o tom přečíst moře textů. Dnes je to skoro domestikovaný druh.
Internet je vynikající pomocník, ale je též plný nekomentovaných nesmyslů. Jak se vtom má začátečník vyznat?
A když se na tyto stránky někdo obrátí o radu považuji to spíš za plus.
Jak zde bylo napsáno, trpělivost. Žádné tresty!. Potrestáte sami sebe. Ale jsou jedinci jako u lidí, kdybyste modré s nebe snesli, nic z nich nebude.