Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2021 14:19
PetrStone

XXX.XXX.134.53

Dobrý den,

mám otázku k chování andulky.
Doma mám andulku "Ferdu" od 21.12.2020. Po asi 14 dnech zacal chodit na ruku, bezproblému byl na rameni a občas i na stole.
Pak ale začal zničeho nic klovat.
Někde jsem četl, že když klovne, tak mu říct, že nesmí a eventuelně ho "placnout" přes křídlo. Což je asi blbost.

Od té doby, ale na ruku vůbec nechce ani na dřívko a z klece ho nedostanu.
A když dám ruku, tak se snaží klovat.

Nevíte někdo proč?

25.1.2021 14:40
JoPe

XXX.XXX.82.6

PetrStone napsal(a):
Dobrý den,

mám otázku k chování andulky.
Doma mám andulku "Ferdu" od 21.12.2020. Po asi 14 dnech zacal chodit na ruku, bezproblému byl na rameni a občas i na stole.
Pak ale začal zničeho nic klovat.
Někde jsem četl, že když klovne, tak mu říct, že nesmí a eventuelně ho "placnout" přes křídlo. Což je asi blbost.

Od té doby, ale na ruku vůbec nechce ani na dřívko a z klece ho nedostanu.
A když dám ruku, tak se snaží klovat.

Nevíte někdo proč?

No to je teda ale darebák, to bude těžký a jen tak ho to brzy nepřejde. Že by měl s vámi špatnou zkušenost ?

25.1.2021 15:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

Každou naší reakcí bychom se měli snažit papouška utvrzovat v tom, že jsme ti, kteří mu nikdy neublíží a k nimž může mít důvěru.

- kterou jste právě ztratil, takže znova a lépe
na trestání ZAPOMEŇTE
možná máte i Ferdičku, dejte foto ozobí (bez blesku)

25.1.2021 15:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

je to 0,1

25.1.2021 15:25
PetrStone

XXX.XXX.134.53

Co to znamena? Nejak nechapu.

25.1.2021 15:26
JoPe

XXX.XXX.82.6

lupus4 napsal(a):
je to 0,1

To je moc odborné

25.1.2021 15:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

samice

zkus se trochu vzdělávat alespoň ohledně toho, co chováš

1,0 samec, 0,1 samice, 0,0,3 3mláďata bez určení pohlaví

hejno 5,3,8 zkus sám

25.1.2021 15:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

JoPe napsal(a):
To je moc odborné

sem chtěl ušetřit písmena ...marně

Neregistrovaný uživatel

25.1.2021 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

PetrStone napsal(a):
Co to znamena? Nejak nechapu.

A tohle by měli být jednou nástupci starších chovatelů??Bože ochraňuj mimo jiné exotické ptactvo.

25.1.2021 17:30
PetrStone

XXX.XXX.134.53

Nejsem nastupce starsich chovatelu. Za toho se urcite nepovazuji.
Jsem zacatecnik a ucim se za pochodu. Nechci hned vse hledat na internetu, ale pro jistotu se zeptam tady.

Ale kdyz jsem mel tu cest videt nektere chovatele, jak chovaji v kurnicich korely o velikosti 30vx100dx60h oproti tem co chovaji ptaky ve volierach, tak nevim.

Nebo kdyz jedu za chovatelem pro svoji andulku, ktera je hezka i kdyz samicku jsem nechtel, ale samecka a chovatel si nebyl jist a pouzil provazek s tezitkem na zjisteni pohlavi, tak nevim, kde je chyba.

25.1.2021 17:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

kdybys měl nastudováno dopředu, tak pohlaví poznáš sám a nenecháš se oblbnout jakýmsi "černokněžníkem"
teď už je to jedno a hlavně buď na ni HODNEJ a TRPĚLIVEJ
najdi si klikr trénink u papoušků a pak budeš za "šamana" (v dobrém) ty

25.1.2021 18:17
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

PetrStone napsal(a):
Nejsem nastupce starsich chovatelu. Za toho se urcite nepovazuji.
Jsem zacatecnik a ucim se za pochodu. Nechci hned vse hledat na internetu, ale pro jistotu se zeptam tady.

Ale kdyz jsem mel tu cest videt nektere chovatele, jak chovaji v kurnicich korely o velikosti 30vx100dx60h oproti tem co chovaji ptaky ve volierach, tak nevim.

Nebo kdyz jedu za chovatelem pro svoji andulku, ktera je hezka i kdyz samicku jsem nechtel, ale samecka a chovatel si nebyl jist a pouzil provazek s tezitkem na zjisteni pohlavi, tak nevim, kde je chyba.

Tak ta andulka na fotce je odrostlé mládě. Po přepelichání mají přírodní andulky čelo bílé nebo žluté. Ozobí se vybarvuje - samec modré, samice bílé v době vyspívání hnědne. U mutací to doslova neplatí.
Určování pohlaví tzv. kyvadélkem bylo desítky let diskutováno. Někteří lidé mají tu schopnost. Je to jako s proutkaři hledajícími pramen. Mně tak pramen našli a pohlaví se většinou trefili. i mně se to většinou podařilo. To není šarlatánství, to je mimo vědu.
PetrStone, nevím kolik je mu let, ale diskutuje velice rozumně a na negativní reakce neodpovídá agresivně, za což má u mě bod.
K tomu, jak udává, chov korel v "kurnících" jen dodám, že rozměr metr délky, budka zvenku, bude korela spokojeně odchovávat. Skromná potrava atd. Lze si o tom přečíst moře textů. Dnes je to skoro domestikovaný druh.
Internet je vynikající pomocník, ale je též plný nekomentovaných nesmyslů. Jak se vtom má začátečník vyznat?
A když se na tyto stránky někdo obrátí o radu považuji to spíš za plus.
Jak zde bylo napsáno, trpělivost. Žádné tresty!. Potrestáte sami sebe. Ale jsou jedinci jako u lidí, kdybyste modré s nebe snesli, nic z nich nebude.

25.1.2021 18:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno, existenci proutkařů nikdo nepopírá, ale používat "kyvadélko" u běžné mutace andul, mě normální tedy nepřipadá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík