Pokud plánujete odchov,tak dělit
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3704753/papousek-zpevavy-spolecny-chov
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Voliéra má perfektní rozměry-pokud to finace dovolí dal bych zajímavější osazenstvo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Více párů zpěvavých nedávejte-jsou to rváči.
ek
napsal(a):
Papoušků zpěvavých
andul - ano
korel - ano
zpěváky nedoporučuji žádný alespoň u mne vždy zabijáci, ale u LJ prý ano, takže určitě to ale bude o konkrétních jedincích a já je míval jen v 3 x 1 x 2...
křepelky jen 1x 1,1 a hlídat, anče mě na nich jezdili a škubali jim hlavy...
šel by i 1,1 rýžovníků
Se zpěváky bych zbytečně neriskoval, jsou opravdu nevyzpytatelní. Jeden pár se dá ještě snést ale dva to je opravdu holé šílenství. Čím víc je toho ve voliéře tím jsou agresivnější. Lepší by opravdu byli papoušci nádherní a těch by jste mohl mýt i víc párů. I kakariki dokáží svou přátelskou povahou voliéru výrazně oživit. Je možné je i snadno ochočit. Jsou snášenliví pokud máte jen jeden pár.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ek
napsal(a):
Jsou nároční? Nemám moc zkušeností a nechci papoušků ubližovat tím že nebudu vědě co s nimi.
Papoušek nádherný i horský nijak nároční nejsou. Ty zvládne i začátečník. 😉 Oba druhy jsou snášenlivé, není problém je mít společně s andulkami i korelami. Nebo místo andulek neofémy. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kakariki bych z vlastní zkušenosti do společné voliéry nedala.