Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2021 16:42
strnecka

XXX.XXX.80.40

Prosím o určení mutace, koupila jsem jako fialovou, což je podle toho, co jsem četla prý snad jen ztmavující faktor, nevím, ale podle některých o fialovou nejde, takže teď váhám a ptám se, jde o světlemodrou, tmavomodrou nebo kobalt perlovou 1F?
Nebo tam ta fialová může být? Čekala jsem, až aspoň jednou přepeří, i když to přepeření nebylo úplně mohutné, moc peří jsem neposbírala a letku jen jednu, ted je mu 5 měsíců a 3 týdny. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2021 20:56

strnecka napsal(a):
Prosím o určení mutace, koupila jsem jako fialovou, což je podle toho, co jsem četla prý snad jen ztmavující faktor, nevím, ale podle některých o fialovou nejde, takže teď váhám a ptám se, jde o světlemodrou, tmavomodrou nebo kobalt perlovou 1F?
Nebo tam ta fialová může být? Čekala jsem, až aspoň jednou přepeří, i když to přepeření nebylo úplně mohutné, moc peří jsem neposbírala a letku jen jednu, ted je mu 5 měsíců a 3 týdny. Děkuji.

Pěkný modrý perlový samec. ;)

Fialová opravdu vypadá jinak, sama je chovám. ;) Teď nejsem na PC, abych vám dala foto.

26.1.2021 21:38
strnecka

XXX.XXX.92.2

Že není fialová mi nevadí :-) Jenom teď nevím, jaká modrá to je.

26.1.2021 22:22

strnecka napsal(a):
Že není fialová mi nevadí :-) Jenom teď nevím, jaká modrá to je.

Je to tmavě modrá. :)

U andulek je světle modrá a tmavě modrá, a pak fialová, mauve, atd.

Hezky popsané včetně fotek např. zde: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/5505/kouzelne-barvy-andulek/

PS: Kobalt je třeba u aymar, u andulek se toto označení nepoužívá. :)

26.1.2021 22:25
strnecka

XXX.XXX.92.2

Aha, popis kobalt jsem viděla na webu, omlouvám se. Moc díky za určení. Kdybyste příležitostně měla fotku fialové, budu ráda. Dekuji

26.1.2021 22:34
strnecka

XXX.XXX.92.2

Děkuji za link. Ta fialová je matoucí. Mohlo by jít o andulku s jedním fialovým faktorem? Je mi to jedno, ale chovatelka mi říkala, že jde o fialovou i když můj jediný požadavek byl, že chci modrobílou,
tedy že nechci nic ze žluté řady,takže nebyl důvod to přikrášlit.

27.1.2021 14:06

Vzhledem k barvě na hlavičce je to možné, že si nese fialový faktor po jednom z rodičů.

Přidávám pár fotek mých "fialek". :)

27.1.2021 16:41
strnecka

XXX.XXX.80.41

Mockrát děkuji. Fialová opravdu vypadá jinak. Je asi možné, že tam něco fialového bude, nevidím proč by to jinak říkala, když mi o to nešlo. Nevadí, takže tmavomodrá perlová, děkuji.

27.1.2021 18:14

strnecka napsal(a):
Mockrát děkuji. Fialová opravdu vypadá jinak. Je asi možné, že tam něco fialového bude, nevidím proč by to jinak říkala, když mi o to nešlo. Nevadí, takže tmavomodrá perlová, děkuji.

Není zač. ;)

2.2.2021 14:01
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

2.2.2021 15:29

AlaAlice napsal(a):
Jaká je toto mutace, prosím.

Máte více fotek? Ideálně celé bříško a pak zeshora celá záda včetně ocasu. ;)

2.2.2021 15:54
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Mám ještě takové fotky, jestli to pomůže.

2.2.2021 18:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

z fotky určovat je pofiderní, ale tohle z těch dvou dalších (jestli je opravdu tak světlá) mi připadá jako 1,0 dilute modrá
ruku do ohně nedám

2.2.2021 18:42
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Děkuji za odpověď, barva mu už zůstane, nebo se ještě změní? 🙂

5.2.2021 10:40

AlaAlice napsal(a):
Děkuji za odpověď, barva mu už zůstane, nebo se ještě změní? 🙂

Tak barvou si tedy jistá nejsem. Prve bych řekla světle modrá perlová, ale je na to ještě moc světlá. 🤔

Barva by ji asi už měla zůstat. Dle fotek je to kluk cca 5 měsíců starý bych tipla. Uvidíte po přepeření.

5.2.2021 19:07
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Děkuji za odpověďi

Přidejte reakci

Přidat smajlík