Andulky Příbram

Prodám Andulku vlnkovanou - Loňské kroužkované andulky z celoroční venkovní...
250 Kč
Prosím o určení mutace, koupila jsem jako fialovou, což je podle toho, co jsem četla prý snad jen ztmavující faktor, nevím, ale podle některých o fialovou nejde, takže teď váhám a ptám se, jde o světlemodrou, tmavomodrou nebo kobalt perlovou 1F?
Nebo tam ta fialová může být? Čekala jsem, až aspoň jednou přepeří, i když to přepeření nebylo úplně mohutné, moc peří jsem neposbírala a letku jen jednu, ted je mu 5 měsíců a 3 týdny. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
strnecka
napsal(a):
Prosím o určení mutace, koupila jsem jako fialovou, což je podle toho, co jsem četla prý snad jen ztmavující faktor, nevím, ale podle některých o fialovou nejde, takže teď váhám a ptám se, jde o světlemodrou, tmavomodrou nebo kobalt perlovou 1F?
Nebo tam ta fialová může být? Čekala jsem, až aspoň jednou přepeří, i když to přepeření nebylo úplně mohutné, moc peří jsem neposbírala a letku jen jednu, ted je mu 5 měsíců a 3 týdny. Děkuji.
Pěkný modrý perlový samec. ;)
Fialová opravdu vypadá jinak, sama je chovám. ;) Teď nejsem na PC, abych vám dala foto.
strnecka
napsal(a):
Že není fialová mi nevadí :-) Jenom teď nevím, jaká modrá to je.
Je to tmavě modrá. :)
U andulek je světle modrá a tmavě modrá, a pak fialová, mauve, atd.
Hezky popsané včetně fotek např. zde: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/5505/kouzelne-barvy-andulek/
PS: Kobalt je třeba u aymar, u andulek se toto označení nepoužívá. :)
Vzhledem k barvě na hlavičce je to možné, že si nese fialový faktor po jednom z rodičů.
Přidávám pár fotek mých "fialek". :)
strnecka
napsal(a):
Mockrát děkuji. Fialová opravdu vypadá jinak. Je asi možné, že tam něco fialového bude, nevidím proč by to jinak říkala, když mi o to nešlo. Nevadí, takže tmavomodrá perlová, děkuji.
Není zač. ;)
AlaAlice
napsal(a):
Jaká je toto mutace, prosím.
Máte více fotek? Ideálně celé bříško a pak zeshora celá záda včetně ocasu. ;)
AlaAlice
napsal(a):
Děkuji za odpověď, barva mu už zůstane, nebo se ještě změní? 🙂
Tak barvou si tedy jistá nejsem. Prve bych řekla světle modrá perlová, ale je na to ještě moc světlá. 🤔
Barva by ji asi už měla zůstat. Dle fotek je to kluk cca 5 měsíců starý bych tipla. Uvidíte po přepeření.