Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2021 23:12
strnecka

XXX.XXX.92.2

Dočetla jsem se, že u mutace, která se snad jmenuje evropská žlutolící 2F se po prvním přepeření změní barva andulky z modré na zelenou a snad dost dramaticky. Měl byste někdo prosím příklad takové dramatické změny, tedy foto mláděte a dospělého jedince?

27.1.2021 08:05
JoPe

XXX.XXX.82.6

strnecka napsal(a):
Dočetla jsem se, že u mutace, která se snad jmenuje evropská žlutolící 2F se po prvním přepeření změní barva andulky z modré na zelenou a snad dost dramaticky. Měl byste někdo prosím příklad takové dramatické změny, tedy foto mláděte a dospělého jedince?

Změna zbarvení u této mutace je normální záležitost. Barva se mění na "modro žlutou", ne na zelenou,prostupuje žluť do modré a zrovna tak do šedé, nebo fialové.Trefně to někde nazvali "mořskou pěnou". U recesivních strak se bílá mění na žlutavou, také když se podíváte na mladé duhovky, tak vypadají jinak než dospělé.Takle to funguje u všech kombinací s touto mutací, jen na zelené to není moc vidět, Jestli najdu nějaké fotky, tak sem něco dám. Mám perlové žlutolící opalíny tohoto typu, na profilu je jedna fotka mláděte.

27.1.2021 14:11
vabl

XXX.XXX.0.251

Evropská 2f žlutolící v modré barvě je vizuálně normální belolici. Australská žlutolící se po přepeření mění do tyrkysova

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2021 14:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady dospělý samec. V PC zkusím najít jeho foto jako mláděte. Byl klasicky modrý. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík