Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2021 12:35
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Chci se zeptat, jestli můžu chovat zebřičky doma v bednové kleci 75x45x45cm?
Dcera by je chtěla mít v pokoji a pokusit se odchovat mladé.

27.1.2021 12:41
ayman

XXX.XXX.245.214

Ano

27.1.2021 17:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Kachna11 napsal(a):
Chci se zeptat, jestli můžu chovat zebřičky doma v bednové kleci 75x45x45cm?
Dcera by je chtěla mít v pokoji a pokusit se odchovat mladé.

V takové kleci bude pár zebřiček spokojen a i dcera, pokud je mladší školák..
Do zadního rohu dejte budku. Pro kontrolu by byla vhodnější na přední stěnu zvenku, ale kazí to estetiku. Bednová klec může mít vpředu sklo nebo mřížky. Dovnitř nejen 2 bidla, ale nějakou rozvětvenou větvičku jako křoví.Může to být i zavěšená jakoby stromeček od stropu, ptáci pak mají pružný dopad na větvičky jako v přírodě.
Ve větším chovu stačí menší klec, 3 bidla a pak jsou u výkupu fronty. Ale to není váš případ.
Přeji hodně radosti z pozorování těchto nejobyčejnějších krásných ptáčků.

27.1.2021 19:56
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Moudivláček napsal(a):
V takové kleci bude pár zebřiček spokojen a i dcera, pokud je mladší školák..
Do zadního rohu dejte budku. Pro kontrolu by byla vhodnější na přední stěnu zvenku, ale kazí to estetiku. Bednová klec může mít vpředu sklo nebo mřížky. Dovnitř nejen 2 bidla, ale nějakou rozvětvenou větvičku jako křoví.Může to být i zavěšená jakoby stromeček od stropu, ptáci pak mají pružný dopad na větvičky jako v přírodě.
Ve větším chovu stačí menší klec, 3 bidla a pak jsou u výkupu fronty. Ale to není váš případ.
Přeji hodně radosti z pozorování těchto nejobyčejnějších krásných ptáčků.

Děkuji za odpověď klec zakoupíme od odborníka jen se chci ještě zeptat jak je to se světlem?

28.1.2021 12:53
Valentko

XXX.XXX.226.187

Kachna11 napsal(a):
Děkuji za odpověď klec zakoupíme od odborníka jen se chci ještě zeptat jak je to se světlem?

Klietku dajte na miesto kde dostatočne svieti slnko. Ale zase tam nesmie svietiť slnko celý deň ( by sa upražili ).

8.2.2022 19:31
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Dobrý den,nejspíš hloupá otázka,ale mám párek Zebříček,respektive malý,ale veškera starost padá spíš na moji hlavu což mi ani nevadí :) Pořídím jim trošku komfortnější klec 100x50x40,d,v,s .... Budu to mít jen na párek Zebříček,což považuji dle informací na internetu za luxus pro jeden pár.Cetl jsem,že buď jeden pár,nebo tři ... Bylo by hezké tam mít víc ptáčků,ale když se to začne množit ... nemám odbyt. co třeba pořídit k nim ... nenáročného? Další Žebříčky,nebo třeba Chůvičky? Děkuji za rady ...

8.2.2022 20:06
Kachna11

XXX.XXX.134.212

Ondra1891 napsal(a):
Dobrý den,nejspíš hloupá otázka,ale mám párek Zebříček,respektive malý,ale veškera starost padá spíš na moji hlavu což mi ani nevadí :) Pořídím jim trošku komfortnější klec 100x50x40,d,v,s .... Budu to mít jen na párek Zebříček,což považuji dle informací na internetu za luxus pro jeden pár.Cetl jsem,že buď jeden pár,nebo tři ... Bylo by hezké tam mít víc ptáčků,ale když se to začne množit ... nemám odbyt. co třeba pořídit k nim ... nenáročného? Další Žebříčky,nebo třeba Chůvičky? Děkuji za rady ...

Zdravim, pokud jim nedate material na stavbu hnizda, hnizdo a nebo budku, tak se vam mnozit nebudou. A zustal bych u zebricek. Ale pokud jste je nechtel mnozit, mel jste si poridit nekolik samecku.....

8.2.2022 23:30
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

No mám pocit,že jsou ještě mladé,jinak budku mají,je zima,takže jim dávám jen papírový kapesník a občas nějaký ten mech pokud najdu ...

9.2.2022 09:43
eli22

XXX.XXX.181.33

Ondra1891 napsal(a):

Mně se to teda pro jeden pár zdá akorát.

9.2.2022 10:24
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Ok,tak jo,člověka láká pořídit si ještě něco,ale proč bydlet v malé garsonce,když můžu bydlet v domku se zahradou :) Ještě snad dotaz,když budou malé,můžu je nechat spolecne s rodiči? Jen aby nenastala nějaká degradace skrz incest :)

9.2.2022 12:43
eli22

XXX.XXX.96.227

Ondra1891 napsal(a):
Ok,tak jo,člověka láká pořídit si ještě něco,ale proč bydlet v malé garsonce,když můžu bydlet v domku se zahradou :) Ještě snad dotaz,když budou malé,můžu je nechat spolecne s rodiči? Jen aby nenastala nějaká degradace skrz incest :)

Nějaký čas určitě, ale ne napořád. Může se stát, že samice bude chtít znovu zahnízdit a bude mladé škubat, aby "nepřekáželi."

vlaštovička

9.2.2022 14:26
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

A nebo vyměňte samici za samce a máte klid. V budce nocují, takže jim ji můžete nechat. Mech na stavbu hnízda radši ne. Nejsou to sýkory. Dejte jemné seno, kokosová a sisalová vlákna. A lepší by bylo, když budou ti samci aspoň tři, abyste zamezil zbytečným šarvátkám.

9.2.2022 16:11
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Dobrý den,myslíte tři samce a samičku,nebo dohromady tři samce ? Jinak se musím přiznat,že mě docela láká vychovat malé Žebříčky,nebo ne vychovat,ale když se poštěstí tak se jich dočkat,nejde mi ani o mnozirnu a peníze jako spíš zážitek a radost z chovu.

9.2.2022 16:31
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Jinak budku mají zatím takovou líbivou a přijde mi,že se jim zrovna moc nelíbí.Je kupovaná ze Zverimexu,vypadá jako spletena z kapradin,nebo to je ... podotýkám,že jsem ji nekupoval :) Navrhoval jsem,že si ji vyrobil sam,že na tom nic není ... No každopádně když jsem jim tam třeba trošku kapesníčku naskubaneho na malé kousky,tak jsem několikrát přistihl samičku,jako by si stavěla hnízdečko z těch kousků na budce cosi ne v budce,ale proti gustu ...

9.2.2022 17:34
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.3.143

Ač je trend chovat droboť v malých klecích (tomu odpovídá i velikost mláďat) určitě je lepší zvolit klec větší, 100cm dlouhá 50hluboká a třeba 70cm vysoká, pokud vás neomezuje prostor určitě jim dopřejte spokojenější život.

9.2.2022 19:28
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

No uvidíme,prostor je diskutabilní.Sice mám domeček se zahrádkou,ale Žebříčky zatím budou bydlet s námi doma.Cetl jsem pár článků,kde tvrdí,že venkovní chov není problém,ale zaprvé měl bych strach ze zimy a zadruhé žádnou voliéru nemam.Ptemyslel jsem třeba nad kompromisem,na zimu rozumné velkou voliér na zimu třeba do skleníku,nevim.Zatim jim mohu nabídnout klec bednovou 100x50x40.Myslim,že k nim nebudu kupovat nic dalšího a raději jim nechám maximum místa ikdyz vím,že i ta největší klec je málo.

9.2.2022 19:50
eli22

XXX.XXX.96.227

Ondra1891 napsal(a):
No uvidíme,prostor je diskutabilní.Sice mám domeček se zahrádkou,ale Žebříčky zatím budou bydlet s námi doma.Cetl jsem pár článků,kde tvrdí,že venkovní chov není problém,ale zaprvé měl bych strach ze zimy a zadruhé žádnou voliéru nemam.Ptemyslel jsem třeba nad kompromisem,na zimu rozumné velkou voliér na zimu třeba do skleníku,nevim.Zatim jim mohu nabídnout klec bednovou 100x50x40.Myslim,že k nim nebudu kupovat nic dalšího a raději jim nechám maximum místa ikdyz vím,že i ta největší klec je málo.

Určitě dalšího nic. Mohou mít mladé, s tím se musí počítat. A přes této klidně venku, jednoduchou volierku je snadné udělat.

vlaštovička

9.2.2022 20:12
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Myslela jsem jenom samce.
To Vám chválím, že se chcete pokusit o odchov. Přece jen je na co koukat. Ta bednová klec mi přijde pro jeden pár ideální, ale musíte počítat s tím, že mladé po osamostatnění musíte oddělit. Co se týká budky, tak na tu nejsou zebřičky vůbec náročné. Mně vyhnízdily v tom "proutěném košíku". Budka stačí překližková 10x10x10 popř. 10x10x15 cm (dxšxv.)
Ať se vám v chovu zebřiček daří.

9.2.2022 22:12
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Děkuji všem za rady,snažím se,aby se měli dobře,denně jablíčko,mrkev,hrozno sem tam,dnes dostali první sedmikrásky co vylezly že zeme a tak ... Čistá voda samozřejmostí ... Jsou teď v kleci po andulce chudáci ... To bych si nechal na mladé,kdyžtak si nejspíš vyrobil nějakou volierku venku.Jeste snad poslední otázku,pokud nebudu chodit na výstavy,vzájemně křížení jsou z toho problémy? Dekuji

10.2.2022 07:10
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.3.143

Venkovní chov je možný, celoročně venku ve voliéře bez záletu je chovám několik let, na podzim ale zadělám přední část plachtou, voliéra je ze tří stran zděná a téměř do jedné třetiny zastřešená. Do skleníku to není vůbec dobrý nápad i když se v něm vetra je tam vlhko.

10.2.2022 08:51
Ondra1891

XXX.XXX.51.4

Ještě snad otázka,máte fígl jak to vyřešit když bych třeba přemýšlel nad venkovní volierku a máme venkovní kočku? To bude asi problém ...

10.2.2022 10:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ondra1891 napsal(a):
Ještě snad otázka,máte fígl jak to vyřešit když bych třeba přemýšlel nad venkovní volierku a máme venkovní kočku? To bude asi problém ...

dvojité pletivo
chov přes zimu venku jen s možností přisvícení (ráno, večer) protože tma od 16 - 08
je moc dlouhá a trpí hlady

10.2.2022 16:19
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

lupus4 napsal(a):
dvojité pletivo
chov přes zimu venku jen s možností přisvícení (ráno, večer) protože tma od 16 - 08
je moc dlouhá a trpí hlady

Já bych jen zdůraznil, to co je výše napsáno.
Délka dne pro příjem potravy je velice důležitá. Pořád se diskutuje teplota, mráz. Nevadí, spí v budkách . Ale to hladovění v Austrálii, kde ani v zimě není tak dlouhá noc nemají. Platí i pro papoušky.
Proto reaguji na výše uvedené.

Jen dodám, že z důvodu bezpečnosti při svícení jsem spínání světla nastavil na ráno v 5 hodin. Zhasne se v 8 30, kdy už je světo a nemusím řešit postupné večerní stmívání. Technicky i finančně nejlepší varianta

Přidejte reakci

Přidat smajlík