Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2021 17:55
2005

XXX.XXX.168.1

Dobrý den, potřeboval bych radu. Zimuji aratingy sluneční asi tak při 5 stupních. Dnes mě napadlo se podívat do budky v které nocují a našel jsem tam teplé vajíčko. Bohužel nemám možnost jim výrazněji přitopit. Je to jejich první hnízdění a tak mě vůbec nenapadlo, že by mohli teď nasednout.
Co dělat ?
Děkuji.

2.2.2021 18:16
kareta

XXX.XXX.84.6

2005 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych radu. Zimuji aratingy sluneční asi tak při 5 stupních. Dnes mě napadlo se podívat do budky v které nocují a našel jsem tam teplé vajíčko. Bohužel nemám možnost jim výrazněji přitopit. Je to jejich první hnízdění a tak mě vůbec nenapadlo, že by mohli teď nasednout.
Co dělat ?
Děkuji.

Co dělat ? To záleží jen na vás. Když jim budete chtít přitopit, tak se vždy nějaké řešení najde. A když ne, tak z toho nic nebude. Rada snadná a jednoduchá.

2.2.2021 21:13
V.N.

XXX.XXX.62.2

2005 napsal(a):
Co dělat ?
Děkuji.

Dobrý večer řešení je a to koupit vyhřívací podložku pro teraristy.a vložit pod hobliny do budky a na ni vložit rámeček z pletiva at podložku neprokoušou nebo odebrat vajičko a vložit do líhně....Aratingove jendaj a sluneční nasedali běžně prosinec,leden,unor....

3.2.2021 08:34
misimisi

XXX.XXX.24.99

Nebo nechat vysedet a hned jak se budou lihnout odebrat do tepla na dokrmeni...

3.2.2021 08:47
JoPe

XXX.XXX.82.6

Nejjednodušší řešení je vyhřát budku, jak doporučili přede mnou, posléze dle potřeby voliéru(zavětrovat a zmenšit podle potřeby prostor) a pokud to ptáci zvládají, tak neodebírat a NEDOKRMOVAT zbytečně, jen vyjímečně z důvodu záchrany.

3.2.2021 09:22
V.N.

XXX.XXX.62.2

misimisi napsal(a):
Nebo nechat vysedet a hned jak se budou lihnout odebrat do tepla na dokrmeni...

Dobrý den....je unor...teplota může klesnout pod bod mrazu a zarodek zahyne,nebot ze spodu budky se vajíčko zachladí....

3.2.2021 10:04
kareta

XXX.XXX.175.138

2005 napsal(a):
Co dělat ?
Děkuji.

Taky vám ještě nikdo nenapsal, že můžete klidně přijít i o samici - zadržení vejce, když jim nezajistíte vyšší teplotu.

3.2.2021 17:05
2005

XXX.XXX.168.1

Kolik stupňů by stačilo ? Z toho zadrženého vajíčka mám také obavy.

3.2.2021 17:21
pan.

XXX.XXX.36.220

Rady jsou tady dobré,z mé zkušenosti s aratingou zlatohlavou a nandaji jsou jiné.Před lety mi hnízdily ve venkovní voliéře už v lednu a bez problému odchovaly i když teploty v noci klesaly až na minus 16 stupňů.Se zlatohlavými jsem měl problém s kontrolou,byly v citesu a hnízdily třikrát do roka,odchov 10-12 kusů,při registraci mi nechtěli věřit,že mám jen jeden pár.
Přeji hodně zdaru.

4.2.2021 05:39
misimisi

XXX.XXX.243.14

Mám topení na nejslabší, to mi většinou udržuje teplotu kolem 14 - 16 C, v týdnu, kdy samice klade vejce, topení zesílím tak na 16 - 18 C, pak opět uberu.

mussasa

4.2.2021 06:13
mussasa

XXX.XXX.201.122

2005 napsal(a):
Kolik stupňů by stačilo ? Z toho zadrženého vajíčka mám také obavy.

To je takový problém zajistit větší teplotu. Chápu, že zimujete při nějaké teplotě, ale dnes je tisíc způsobů jak zajistit v místnosti větší teplotu. Nevím jaké máte zimoviště, ale když chováte Brazílii tak musíte přemýšlet už dopředu.
I zimování na Vámi zmiňovaných 5 stupńů je Brazílie málo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík