Kakariki rudočelý, samec

Prodám Kakariki rudočelého - Prodám mladého samce kakariki, odchov ve venko...
350 Kč
Zdravím, máme takový problém,
můj pár kakariki mají druhou snůšku, první proběhla naprosto bez problémů, ale teď nám samice snesla první vejce a samec ji nenechá jít do budky a když už tam je po chvíli jí jde vyhnat a je tam on u vletového otvorů a jen okusuje dřevo.
Má někdo radu co s tím? Jak zabránit tomu aby ji vyháněl? Jen ještě dodám že samec tam vydrží být i dvě hodiny a déle aniž by tam samičku pustil sedět na vejci. Celou dobu se jinak normálně pari a samec samici krmí.
Nevím si rady a na internetu nic není.
Týnuš_17
napsal(a):
Zdravím, máme takový problém,
můj pár kakariki mají druhou snůšku, první proběhla naprosto bez problémů, ale teď nám samice snesla první vejce a samec ji nenechá jít do budky a když už tam je po chvíli jí jde vyhnat a je tam on u vletového otvorů a jen okusuje dřevo.
Má někdo radu co s tím? Jak zabránit tomu aby ji vyháněl? Jen ještě dodám že samec tam vydrží být i dvě hodiny a déle aniž by tam samičku pustil sedět na vejci. Celou dobu se jinak normálně pari a samec samici krmí.
Nevím si rady a na internetu nic není.
Ubrat na krmeni,nepodavat zadna drazdiva krmeni jako ovoce zeleninu ,vajecinu a pod. nezabere -lito vymenit samce.
Týnuš_17
napsal(a):
Děkuji za radu zkusím a nějaký důvod proč to začal dělat? Říkám první hnízdění bylo velmi vydařené q takovéhle problémy nebyly.
Bohuzel duvodu muze byt i vic. jelikoz je tez chovam ,v nekolika parech,vzdy se najdou nejake vijimky. me napriklad samice vzdy po zasednuti na vajicka odrovnala samce. Ono z pravidla se neda nic delat a musi se par rozdelit a znovu sparovat. Chovam ptaky skoro jiz 40let a kazdy rok se u nejakeho paru-osvedceneho najde nejaky ten problem.
Týnuš_17
napsal(a):
Tak jsem je rozdělila druhou klec se samcem jsem dala hned vedle voliéry a samice už spokojeně sedí v budce budu je pouštět k sobě jen před den pod dohledem.
Samice jestli je sama a ma klid vysedi i odchova mlade sama. Me nekolikrat samice odchovavaly sami kdyz napriklad prisly o samce nebo kdyz jsem ho musel oddelit. Nepoustejte je k sobe ,akorad by ji zase vyrusoval.