Zebřička pestrá - otrava pokojovou rostlinou

Zebřička pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2021 13:50
Martináč

XXX.XXX.236.148

Dobrý den,
existuje prosím nějaká rychlá první pomoc pro zebřičku v případě otravy pokojovou rostlinou? Zebřička několikrát klovla do kalanchoe... prý jsou snad tyto rostliny pro zvířata toxické, ačkoliv jsem se dočetla i to, že pro člověka jsou to naopak rostliny s blahodárnými účinky.
Cca 45 minut poté, co rostlinu ochutnala, začala zvracet, teď sedí na bidýlku, je načepýřená, apatická, nehýbe se, neozývá se, má zavřené oči. Byla se akorát párkrát napít - udělala jsem jí heřmánkový čaj. Mohu udělat ještě něco?

Předpokládám, že v případě takhle malého ptáčka, je asi zbytečné jezdit na veterinu.

Nerozebírejme, prosím, to, že je to má chyba a rostlinu jsem v bytě neměla mít. Vím, že je to moje chyba, ale zatím žádný z ptáků, kterého jsem doma měla, si pokojovek nevšímal. Podcenila jsem to a velmi mne to mrzí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2021 14:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

no, v podstatě buď to rozchodí nebo ne.

ani veterinář by nepomohl, není žádný protijed.

6.2.2021 14:22
Martináč

XXX.XXX.236.148

Chodí akorát pít... tak budu doufat, že z toho bude mít průjem, něco vyzvrací a snad to dá. :( Nejradši bych si nafackovala.
Dočetla jsem se, že v případě otrav u holubů se vyplachuje vole inj. stříkačkou, ale v případě takhle drobného ptáčka mi přijde jako nejlepší možnost jenom čekat. Navíc není zvyklá na ruku, byl by to akorát silný stres.

13.3.2021 18:58
Martináč

XXX.XXX.236.148

Tak zebřička to zvládla... měla jsem strach, ale naštěstí je v pohodě. Kytka už je mimo dosah.

Přidejte reakci

Přidat smajlík