Rosela penant genetická kalkulačka

Rosela penant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fišta

7.2.2021 13:23
Fišta

XXX.XXX.151.42

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jak zadám do genetické kalkulačky žlutého penanta štěpícího do pastelu?
Děkuji za slušné odpovědi.

7.2.2021 14:55
JoPe

XXX.XXX.82.6

žlutá - štěpí na dilute

Fišta

7.2.2021 15:52
Fišta

XXX.XXX.151.42

Moc děkuji a pokud mi v kalkulačce vyjde dilute skořicová, znamená to zlatý pastel ?

7.2.2021 16:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

JoPe napsal(a):
žlutá - štěpí na dilute

já bych tedy zadal žlutá štěpí na pastel, protože pastel není totéž co dilute , jestli to chápu blbě , prosím o vysvětlení

7.2.2021 17:18
JoPe

XXX.XXX.82.6

lupus4 napsal(a):
já bych tedy zadal žlutá štěpí na pastel, protože pastel není totéž co dilute , jestli to chápu blbě , prosím o vysvětlení

U penantů je to tak, že ti ptáci u kterých se bavíme lidově jako o pastelech jsou vlastně jednou z forem recesivní mutace dilute. L - Pastel je podle GK Co - dominantní mutaci vůči NSLino. Když to zkusíte zadat, tak zjistíte, že to tak je. Asi před 3 lety jsem se ptal písemně p.Raška, zda je správně zadat u "zlatého pastela" dilute skořicová a bylo mi odpovězeno, že by to tak mělo být. Alespoň takové mám informace já a v odchovech se mi potvrzují.

7.2.2021 17:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

že ti ptáci u kterých se bavíme lidově jako o pastelech jsou vlastně jednou z forem recesivní mutace dilute.

čili opět jen "bordel" v názvosloví, jde o to jen poznat , zda to zadavatel pojmenoval správně či postaru či "obchodně" či úplně jinak

Takže díky

PS. dědičnosti dilute i NSLino- pastel je mi známa

Fišta

7.2.2021 20:39
Fišta

XXX.XXX.151.42

Zadavatel to myslel přesně tak, jak pan "JoPe" odpověděl. Moc děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík