Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Katka127
XXX.XXX.157.165
Zdravim vsechny, mam na Vas otazku.
Andulku mam uz 4 mesice, bohuzel jsme na Vanoce zjistili, ze ma vapenku, takze jsme ji zacali lecit Ivomecem, jedna kapicka pod kridelka, opakovali jsme 2x, klec vydenzifikovali a mazali zobacek sadlem. Rozhodne se to zlepsilo o 95%, ale zobacek se mi porad nezda. Nevite nekdo co by to mohlo byt?
Jeste mi zbylo trochu leku, neuskodilo by mu, kdybych opakovala lecbu?
Dekuji moc vsem za rady ☺️
Katka127
napsal(a):
Andulku mam uz 4 mesice, bohuzel jsme na Vanoce zjistili, ze ma vapenku, takze jsme ji zacali lecit Ivomecem, jedna kapicka pod kridelka, opakovali jsme 2x, klec vydenzifikovali a mazali zobacek sadlem. Rozhodne se to zlepsilo o 95%, ale zobacek se mi porad nezda. Nevite nekdo co by to mohlo byt?
Andulka má stále vápenku.
Katka127
napsal(a):
Jak výše napsali, i mně se ozobí jeví dobré, ale fotky jsou zrádné.
K dotazu opakovat Ivomec. Můžete, nic nepokazíte, ale pozor. Jak máte naředěný preparát ?
1 : 10 nebo 1 : 3 ? V prvém případě je kapka málo, ve druhém by měla stačit.
Kapku 1 : 10 jsem dával amadinám Gouldové a to jsou proti andulce drobečci.
Katka127
XXX.XXX.157.165
To slysim rada, takze mam jeste jednu otazku. Proc ma takto bile ozobi? Je to jen nedostatek vitaminu? Nechce mi zatim moc jist zeleninu a ovoce, mohlo by to byt tim?
Je to moje prvni andulka, a tak nechci neco pokazit.
Dekuji predem za odezvu :)
Katka127
napsal(a):
To slysim rada, takze mam jeste jednu otazku. Proc ma takto bile ozobi? Je to jen nedostatek vitaminu? Nechce mi zatim moc jist zeleninu a ovoce, mohlo by to byt tim?
Je to moje prvni andulka, a tak nechci neco pokazit.
Dekuji predem za odezvu :)
Může to být ještě dozvuk té vápenky, ale celkově je ozobí dobré. Určitě dáváte sepiovku, grit,senegal, mrkev, dobrá je brokolice, špenát, na jaře pak pampelišku, sedmikrásky, kopřivy.... V létě ji dávejte ven do polostínu. A ozobí sledujte, jestli se nehorší.Pak by měla být ok. Možná bych koupila takové ty perličky na podporu přepeřování, koukám, že jí rostou nová pírka, tak aby se přepeření ulehčilo, protože i to léčení vápenky, stejně jako vápenka samotná, není nic lehkého pro organizmus.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mně přijde, že se vylupuje od té vápenky. Má možnost se koupat? Možná má ten zobák i dost suchý...
Ovo-zel zkoušejte různé druhy. Něco určitě zachutná. U nás vedou jablka, mrkev, červená řepa - krájim na kousky. V sezóně zelené a bobuloviny (rybíz, josta, arónie, jeřáb, atd.)
Má k dispozici grit a sépiovou kost? Jestli ne, doplnit. A přidala bych i sypané vitamíny - Roboran, Mikros exot, apod. Ty zmiňované perličky moc kvalitní nejsou.
Nebo dělají vitamíny i do vody, ale tam není tak vysoká stravitelnost.
napsal(a):
Mně přijde, že se vylupuje od té vápenky. Má možnost se koupat? Možná má ten zobák i dost suchý...
Ovo-zel zkoušejte různé druhy. Něco určitě zachutná. U nás vedou jablka, mrkev, červená řepa - krájim na kousky. V sezóně zelené a bobuloviny (rybíz, josta, arónie, jeřáb, atd.)
Má k dispozici grit a sépiovou kost? Jestli ne, doplnit. A přidala bych i sypané vitamíny - Roboran, Mikros exot, apod. Ty zmiňované perličky moc kvalitní nejsou.
Nebo dělají vitamíny i do vody, ale tam není tak vysoká stravitelnost.
Ono zase když je zadavatelka začátečník, tak aby to s těmi vitamíny nepřehnala. Je to teda off topic, ale teď se jeden známý předávkoval vitamínem D, protože ho v kapslích jedl po hrstech. Kvůli Covidu, jako že ho to ochrání. Jo, možná ano, ale není na přírodní formu.
eli22
napsal(a):
Ono zase když je zadavatelka začátečník, tak aby to s těmi vitamíny nepřehnala. Je to teda off topic, ale teď se jeden známý předávkoval vitamínem D, protože ho v kapslích jedl po hrstech. Kvůli Covidu, jako že ho to ochrání. Jo, možná ano, ale není na přírodní formu.
Jasný, určitě to chce jen jedny a s mírou. To mě ani nenapadlo, že by někdo dál víc preparátů najednou.
Fakt? Kam dal hlavu?