Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vendym23

8.2.2021 19:57
Vendym23

XXX.XXX.168.6

Dobrý den,
od léta (tedy půl roku) mám andulku, pohlaví nevím, každopádně jsem ji sehnala od nějakého chovatele přes známou, aby byla krotká a zvyklá na lidi. Bohužel od začátku má strašný problém se vším co najde v klekci, za všechny hračky tahá a klove do nich dokud nespadnou, takže teď už nechávám v kleci jen bidlo a papír na zemi, který je věčně také rozervaný na malé kusy.
Ze začátku jsem i pouštěla, občas sedla na prst a nechala se hladit, ale potom časem, když už nebylo tolik času a prostoru na to ji hladit celé dny, jsem ji vždy pustila, aby se prolétla a pak ji nechala, ať mi vleze na prst a dala do klece. Potom už mi na prst nevlezla, protože asi věděla, že půjde do klece, takže se nedala chytit a musela jsem čekat několik hodin dokud nezaletěla sama do klece a rychle zavřít. Od té doby ji nepouštím, protože se bojim, že ji zas nechytnu, a teď už je to v tom stádiu, že jakmile dám do klece jen prst, útočí na něj.
A poslední dobou (cca 2 týdny) má kolem klece hodně peří, což dřív nemívala, tak se bojim, jestli ji nechybí nějaký kontakt třeba a nebo zda si nějak neubližuje.
Proto mě zajímá, zda je nějaký způsob, jak ji ještě ochočit, nebo už bude jen takhle zlobivá a nevychovaná?
Děkuji mnohokrát za případné rady 😊

8.2.2021 20:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

welfare zvířete vám zřejmě VŮBEC nic neříká, evidentně jste si o chovu nic nenastudovala, (vsadím se, že návod na mobil prostudovaný máte )
proč by se "radostně" měla vracet do vězení, když v něm nemá co dělat ?.

.. takže ji vcelku úspěšně týráte...

Proč jste si ji pořizovala, když se jí nevěnujete ? Rychle ji darujte někomu empatičtějšímu ...

vendym23

10.2.2021 09:17
vendym23

XXX.XXX.225.10

Vaše odpověď mi tedy moc neporadila, ale stejně děkuji.
Pro Vaši informaci mám ještě jednu andulku (starší asi o 2 měsíce) a ta je velmi hodná. Nechá se hladit, je s náma u stolu, chodí se sprchovat ke kohoutku jakmile ho kdokoliv zapne, a i když ví, že půjde do klece, stejně před náma neulítne sotva nás vidí. Agresivní ma své hračky taky není a neničí vše na co narazí.
Jestli jsem vaše přirovnání pochopila správně, andulka tedy v kleci vůbec být nemá jo? Je totiž zvláštní, že všechni které znám, andulky do té klece zavírají, ale já jsem tady za to napomenuta.
A věnuji se ji, jen nechci mít proklovamé prsty skrz na skrz, proto jsem prosila o radu, kterou se vy ani nesnažíte mi dát.
A k vaši narážce na návod na telefon, v dnešní době se k telefonu návod na mobil ani nedostává už😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2021 09:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky moc nechápu, proč ji tedy máte. A to jí máte teda v kleci zvlášť? Že jednu pustíte a druhou ne? Vám by se líbilo být zavřená v malé místnosti sama? Teď ještě i bez hraček. Každý papoušek si svou klec hlídá. Prostě ji otevřete klec a nechte ji, ať si sama vyleze. Dle popisu vám nevěří. Někde bude chyba (a v andulce to nebude).

Proč jim nepořídíte velkou klec a nedáte je spolu? Ať si dělají společnost navzájem. Tak budou šťastné obě.

A vůbec není agresivní - andulky si rády hrají. Je to pro ně přirozené si hrát a zkoušet, co je co.

10.2.2021 10:14
JoPe

XXX.XXX.82.6

Vendym23 napsal(a):
Dobrý den,
od léta (tedy půl roku) mám andulku, pohlaví nevím, každopádně jsem ji sehnala od nějakého chovatele přes známou, aby byla krotká a zvyklá na lidi. Bohužel od začátku má strašný problém se vším co najde v klekci, za všechny hračky tahá a klove do nich dokud nespadnou, takže teď už nechávám v kleci jen bidlo a papír na zemi, který je věčně také rozervaný na malé kusy.
Ze začátku jsem i pouštěla, občas sedla na prst a nechala se hladit, ale potom časem, když už nebylo tolik času a prostoru na to ji hladit celé dny, jsem ji vždy pustila, aby se prolétla a pak ji nechala, ať mi vleze na prst a dala do klece. Potom už mi na prst nevlezla, protože asi věděla, že půjde do klece, takže se nedala chytit a musela jsem čekat několik hodin dokud nezaletěla sama do klece a rychle zavřít. Od té doby ji nepouštím, protože se bojim, že ji zas nechytnu, a teď už je to v tom stádiu, že jakmile dám do klece jen prst, útočí na něj.
A poslední dobou (cca 2 týdny) má kolem klece hodně peří, což dřív nemívala, tak se bojim, jestli ji nechybí nějaký kontakt třeba a nebo zda si nějak neubližuje.
Proto mě zajímá, zda je nějaký způsob, jak ji ještě ochočit, nebo už bude jen takhle zlobivá a nevychovaná?
Děkuji mnohokrát za případné rady 😊

Dobrý den, jsou to pro vás záhady a nedokážete si její chování vysvětlit. Podle popisu projevů to bude asi samice, ty se takto často chovají a něktré jsou pěkné potvory. Nejsou příliš vhodné pro vaše účely. U zvířat, je to vlastně stejné jako u lidí, někomu jde to, někomu ono a někomu nic. Dnešním "držitelům" zvířat chybí ta svatá trpělivost a pozorovací schopnost, kterou byly obdařeny a vytrénovány generace našich předků. Myslím si, že s tímto ptákem nenavaříte, tak ho dejte k někomu do páru, nebo do hejna a budete spokojeni oba. Jednu andulku přece už máte, tak se jí věnujte na plno. Není potřeba si dělat zbytečné zásoby a je to cesta nejmenšího odporu.

10.2.2021 18:04
eli22

XXX.XXX.58.43

JoPe napsal(a):
Dobrý den, jsou to pro vás záhady a nedokážete si její chování vysvětlit. Podle popisu projevů to bude asi samice, ty se takto často chovají a něktré jsou pěkné potvory. Nejsou příliš vhodné pro vaše účely. U zvířat, je to vlastně stejné jako u lidí, někomu jde to, někomu ono a někomu nic. Dnešním "držitelům" zvířat chybí ta svatá trpělivost a pozorovací schopnost, kterou byly obdařeny a vytrénovány generace našich předků. Myslím si, že s tímto ptákem nenavaříte, tak ho dejte k někomu do páru, nebo do hejna a budete spokojeni oba. Jednu andulku přece už máte, tak se jí věnujte na plno. Není potřeba si dělat zbytečné zásoby a je to cesta nejmenšího odporu.

Já myslím, že má jen tuhle jednu. Žádná druhá "hodná" není..

Přidejte reakci

Přidat smajlík