andulka Texas žlutolici

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím texasky žlutohlavé možné složit nepribu...
Vendym23
XXX.XXX.168.6
Dobrý den,
od léta (tedy půl roku) mám andulku, pohlaví nevím, každopádně jsem ji sehnala od nějakého chovatele přes známou, aby byla krotká a zvyklá na lidi. Bohužel od začátku má strašný problém se vším co najde v klekci, za všechny hračky tahá a klove do nich dokud nespadnou, takže teď už nechávám v kleci jen bidlo a papír na zemi, který je věčně také rozervaný na malé kusy.
Ze začátku jsem i pouštěla, občas sedla na prst a nechala se hladit, ale potom časem, když už nebylo tolik času a prostoru na to ji hladit celé dny, jsem ji vždy pustila, aby se prolétla a pak ji nechala, ať mi vleze na prst a dala do klece. Potom už mi na prst nevlezla, protože asi věděla, že půjde do klece, takže se nedala chytit a musela jsem čekat několik hodin dokud nezaletěla sama do klece a rychle zavřít. Od té doby ji nepouštím, protože se bojim, že ji zas nechytnu, a teď už je to v tom stádiu, že jakmile dám do klece jen prst, útočí na něj.
A poslední dobou (cca 2 týdny) má kolem klece hodně peří, což dřív nemívala, tak se bojim, jestli ji nechybí nějaký kontakt třeba a nebo zda si nějak neubližuje.
Proto mě zajímá, zda je nějaký způsob, jak ji ještě ochočit, nebo už bude jen takhle zlobivá a nevychovaná?
Děkuji mnohokrát za případné rady 😊
welfare zvířete vám zřejmě VŮBEC nic neříká, evidentně jste si o chovu nic nenastudovala, (vsadím se, že návod na mobil prostudovaný máte )
proč by se "radostně" měla vracet do vězení, když v něm nemá co dělat ?.
.. takže ji vcelku úspěšně týráte...
Proč jste si ji pořizovala, když se jí nevěnujete ? Rychle ji darujte někomu empatičtějšímu ...
vendym23
XXX.XXX.225.10
Vaše odpověď mi tedy moc neporadila, ale stejně děkuji.
Pro Vaši informaci mám ještě jednu andulku (starší asi o 2 měsíce) a ta je velmi hodná. Nechá se hladit, je s náma u stolu, chodí se sprchovat ke kohoutku jakmile ho kdokoliv zapne, a i když ví, že půjde do klece, stejně před náma neulítne sotva nás vidí. Agresivní ma své hračky taky není a neničí vše na co narazí.
Jestli jsem vaše přirovnání pochopila správně, andulka tedy v kleci vůbec být nemá jo? Je totiž zvláštní, že všechni které znám, andulky do té klece zavírají, ale já jsem tady za to napomenuta.
A věnuji se ji, jen nechci mít proklovamé prsty skrz na skrz, proto jsem prosila o radu, kterou se vy ani nesnažíte mi dát.
A k vaši narážce na návod na telefon, v dnešní době se k telefonu návod na mobil ani nedostává už😉
Uživatel s deaktivovaným účtem
Taky moc nechápu, proč ji tedy máte. A to jí máte teda v kleci zvlášť? Že jednu pustíte a druhou ne? Vám by se líbilo být zavřená v malé místnosti sama? Teď ještě i bez hraček. Každý papoušek si svou klec hlídá. Prostě ji otevřete klec a nechte ji, ať si sama vyleze. Dle popisu vám nevěří. Někde bude chyba (a v andulce to nebude).
Proč jim nepořídíte velkou klec a nedáte je spolu? Ať si dělají společnost navzájem. Tak budou šťastné obě.
A vůbec není agresivní - andulky si rády hrají. Je to pro ně přirozené si hrát a zkoušet, co je co.
Vendym23
napsal(a):
Dobrý den,
od léta (tedy půl roku) mám andulku, pohlaví nevím, každopádně jsem ji sehnala od nějakého chovatele přes známou, aby byla krotká a zvyklá na lidi. Bohužel od začátku má strašný problém se vším co najde v klekci, za všechny hračky tahá a klove do nich dokud nespadnou, takže teď už nechávám v kleci jen bidlo a papír na zemi, který je věčně také rozervaný na malé kusy.
Ze začátku jsem i pouštěla, občas sedla na prst a nechala se hladit, ale potom časem, když už nebylo tolik času a prostoru na to ji hladit celé dny, jsem ji vždy pustila, aby se prolétla a pak ji nechala, ať mi vleze na prst a dala do klece. Potom už mi na prst nevlezla, protože asi věděla, že půjde do klece, takže se nedala chytit a musela jsem čekat několik hodin dokud nezaletěla sama do klece a rychle zavřít. Od té doby ji nepouštím, protože se bojim, že ji zas nechytnu, a teď už je to v tom stádiu, že jakmile dám do klece jen prst, útočí na něj.
A poslední dobou (cca 2 týdny) má kolem klece hodně peří, což dřív nemívala, tak se bojim, jestli ji nechybí nějaký kontakt třeba a nebo zda si nějak neubližuje.
Proto mě zajímá, zda je nějaký způsob, jak ji ještě ochočit, nebo už bude jen takhle zlobivá a nevychovaná?
Děkuji mnohokrát za případné rady 😊
Dobrý den, jsou to pro vás záhady a nedokážete si její chování vysvětlit. Podle popisu projevů to bude asi samice, ty se takto často chovají a něktré jsou pěkné potvory. Nejsou příliš vhodné pro vaše účely. U zvířat, je to vlastně stejné jako u lidí, někomu jde to, někomu ono a někomu nic. Dnešním "držitelům" zvířat chybí ta svatá trpělivost a pozorovací schopnost, kterou byly obdařeny a vytrénovány generace našich předků. Myslím si, že s tímto ptákem nenavaříte, tak ho dejte k někomu do páru, nebo do hejna a budete spokojeni oba. Jednu andulku přece už máte, tak se jí věnujte na plno. Není potřeba si dělat zbytečné zásoby a je to cesta nejmenšího odporu.
JoPe
napsal(a):
Dobrý den, jsou to pro vás záhady a nedokážete si její chování vysvětlit. Podle popisu projevů to bude asi samice, ty se takto často chovají a něktré jsou pěkné potvory. Nejsou příliš vhodné pro vaše účely. U zvířat, je to vlastně stejné jako u lidí, někomu jde to, někomu ono a někomu nic. Dnešním "držitelům" zvířat chybí ta svatá trpělivost a pozorovací schopnost, kterou byly obdařeny a vytrénovány generace našich předků. Myslím si, že s tímto ptákem nenavaříte, tak ho dejte k někomu do páru, nebo do hejna a budete spokojeni oba. Jednu andulku přece už máte, tak se jí věnujte na plno. Není potřeba si dělat zbytečné zásoby a je to cesta nejmenšího odporu.
Já myslím, že má jen tuhle jednu. Žádná druhá "hodná" není..