Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2021 22:15
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Dobrý den,
mám andulku samečka asi měsíc. Chtěla bych si ho ochočit, v kleci mi jde na prst zatím jen s prosem (mimo klec i bez ňamky), ale v kleci bez ňamky zobe do prstů a jako by útočí, sice to není do krve, ale někdy to dost zabolí. Hodně si oblíbil hračku se zvonečkem, pořád do něj klove, povídá mu i nadává, dokonce u něj i usíná večer přilepený na kleci.
Tak přemýšlím, jestli už mu pořídit samičku, nebo ještě chvíli vydržet a počkat. Chtěla bych, aby si mě i tak všímal a vnímal.
Prosím o radu a názory...
Děkuji.

9.2.2021 22:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

A klec má jaké rozměry ?

9.2.2021 23:21
odrovice

XXX.XXX.120.95

Pokud chcete ochočit, tak nedávejte další andulku. Stačí jen když na sebe pískají a už se neochočí.Moje zkušenosti

9.2.2021 23:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

odrovice napsal(a):
Pokud chcete ochočit, tak nedávejte další andulku. Stačí jen když na sebe pískají a už se neochočí.Moje zkušenosti

nesmysl, s trochou trpělivosti můžete mít krotkých i víc jedinců

pták s negativní zkušeností (chytání, honění ...atd) pochopitelně člověku nedůvěřuje

10.2.2021 08:09
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Klec máme zatím asi 60 šířka a 70 výška, ale chceme kupovat větší s délkou 80 a výškou stejnou. Ještě mě napadlo, co k němu přidat místo samičky samečka, bylo by ochočení lehčí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2021 09:29

Nejdříve ochočit jednoho a pak až pořídit druhého. On to pak i odkouká, že není důvod se bát a ochočí se rychleji.

Pokud nechcete chovat, tak je ideální další sameček. ;)

11.2.2021 19:08
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Tak jsem pořídila samičku, po tom, co sameček usnul nalepený na kleci s hlavou na zvonečku. Dnes ji máme druhý den a už mi oba seděli na prstu a zobali proso 🙂 přikládám foto na upřesnění, jestli jde opravdu o mladou samičku... Děkuji

12.2.2021 06:57
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

AlaAlice napsal(a):
Tak jsem pořídila samičku, po tom, co sameček usnul nalepený na kleci s hlavou na zvonečku. Dnes ji máme druhý den a už mi oba seděli na prstu a zobali proso 🙂 přikládám foto na upřesnění, jestli jde opravdu o mladou samičku... Děkuji

Dobrý den,
ano mladá samička, jen v kleci uberte hraček, ať mají více prostoru

12.2.2021 07:43
AlaAlice

XXX.XXX.254.48

Dnes mi přijde nová větší klec, už se na ni moc těším, bude mít na délku 80,tak to bude lepší, navíc celý den mívají otevřená dvířka, mohou ven. 😄

12.2.2021 10:01

AlaAlice napsal(a):

Ano, je to mladá samička.

Větší klec chválím. Část hraček bych přesunula na ptačí strom ven, pokud ho v pokoji máte. A bidla přírodní, různých průměrů, ať si obrušují drápky. Ne to hoblované.

Přidejte reakci

Přidat smajlík