Ručně dokrmená mláďata Žako Kongo

Prodám Žaka velkého - Prodám ručně dokrmená mláďata Žako Kongo, samci i sam...
15000 KčProblem
XXX.XXX.157.150
Dobry den,
nemuze mi nekdo poradit – pri nakrmeni asi mesicnich mladat zako, 3 sourozenci.
Trva to cca 4dny mladata po nakrmeni vyzvraci smes, bud vice nebo mene.
Stalo se to nekomu?
Odpoledne jedu na veterinu. Teplota smesi i v inkubatoeu v poradku.
Problem
napsal(a):
Dobry den,
nemuze mi nekdo poradit – pri nakrmeni asi mesicnich mladat zako, 3 sourozenci.
Trva to cca 4dny mladata po nakrmeni vyzvraci smes, bud vice nebo mene.
Stalo se to nekomu?
Odpoledne jedu na veterinu. Teplota smesi i v inkubatoeu v poradku.
Když už napíšete dotaz, tak napište vše. Jakou směs používáte, jaké množství dáváte 30tidenním mládatům., jakou má kaše teplotu při podávání, teplota v inkubátoru atd. Když jsem byl jednou v nemocnici, tak manželka musela taky dokrmovat mladé žaky a volala mě, že jí to některá mládata vyvrhují. Když jsem přijel za 3 dny domů, tak jsem chtěl aby mi ukázala jak je krmí. Evidentně je přecpávala a proto to šlo za chvilku z nich ven. Možná se vám zdá , že děláte vše dobře, ale někde je chyba. Některá mládata budou brát kaši do té doby, dokud to z nich po chvilce nevyjde ven. Některá si vezmou tolik. kolik mají. Dokrmujete poprvé ?
Problem
XXX.XXX.157.150
Ptaci jsou dokrmovani od veku nejmladsiho kdy mel 3dny. Je mozne ze jsem je nevedomky precpaval.. Byli krmeni nutribirdem, po situaci se zvracenim po nakrmeni, zvraceli ikdyz nemeli vole plne ani z pulky, jsem presel na kayete cca 4-5 dnu zpatky, kminovy vyvar jsem zkousel. Nicmene porad stejne. Jedina vec co me napadla je dlouho pouzivana varna konvice s povlakem vevnitr. Frekvence krmeni ted 5x denne. Strikacky jsem mival max 24h v lednici. Pri vetsim zahusteni smesi se me zda ze se to trochu zlepsilo. Po konzultaci s veterinou, zvysit frekvenci krmeni, po malinkychch davkach, prevarovat vodu na sporaku, co namichas hned skrm,zadna lednice. (Ikdyz nsem to delal x let bez problemu)Muzou mit jiz podrazdenou sliznici. Teplota v ink. ted 29-30C. Smes kolem 38C, v pondeli se mam ozvat. Mladata nevypadaji vizualne nijak spatne,trus pekny,bez zapachu a travi taky ukazkove. S zadnymi jinymi ptaky do kontaktu neprisly. Tak uvidime
Zkoušel jste i něco na okyseleni? 24 hodin hotové směsi je hodně. Zvlášť, pokud jí tam dáte teplou a ještě jí třeba uzavřete. Kaše by se měla do dvou hodin konzumovat. Častější a řidší dávky kaše budou fain, ještě můžete přidat trošku jablečné šťávy, aloe vera nectaru nebo jablečného octa. Směs skladujete kde? Není příliš v teple nebo stará, že by v ní obsažené tuky mohly zežluknout?
pan.
napsal(a):
S kayte máme velice špatné zkušenosti,mládé cca po měsíci bez varování uhynuly,špatně trávily.Teplota v odchovně je zbytečně vysoká,my máme v tomto stáří teplotu 25 stupňů.Každá krmná dávka je připravena čerstvá,hned je skrmena a nikde se neskladuje.
25 stupňů pro třicetidení mláďata žaků se mi zdá dost málo.