Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 Kč
Dobry deň,
momentalne riešim vapenku u mojich anduliek a na internete som našiel tento ivermectin ( prekvapilo ma že sa da zohnať cez internet) https://www.petissimo.sk/pre-vtaky/okrasny-vtak/sh-ivermectin-light-spot-on.html. Recenzie má dobré ale ked sem date nejakú vašu skusenost budem rád.
A teraz co som sa chcel spýtať že v popise je napísané že sa má aplikovat každých 21 dní. Neni to nejaký dlhý čas. Tu niekde na ifaune som čítal že po 14 dňoch sa má dávka zopakovať. Je tam ešte písane že jedna kvapka ivermectinu by mala stačiť na 20 g zivej váhy. Takže jej dvakrát kvapnem ivomec a po 21 dňoch znova chapem to správne?
Za všetky slušné odpovede ďiky.
Hm neviem presne poradiť, nepoužívam tento prípravok ale prikladám popis z letáku a ak je to tak, osobne pre mňa to nemá cenu.
"Produkt nemá žiaden účinok na vajíčka ektoparazitov, takže ošetrenie sa má opakovať s ohľadom na dobu vyliahnutí vajíčok. K odstráneniu hlíst zo skupín vtákov musia byť všetky zvieratá ošetrovaná každé tri týždne po dobu šiestich mesiacov."
canar
napsal(a):
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ivermektin-leci-covid-19-ale-v-cesku-nesmi-proc-40351613#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=5NLV0NTGFyP-202102200723&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tohle je všeobecně známo, ale tady jsme u ptactva!!
Jamro
napsal(a):
Staci dat do vyhladavaca tu na fore ivermektin. Naco stale dookola tie iste temy. 🤦
Hej len ja sa nepýtam na ivermectin všeobecne ale konkrétne na tento. Ale iné diskusie som si pozrel aj keď som tam nič co by mi pomohlo nenasiel. Cezarko hej bolo tam napísané že neúčinkuje na vajíčka parazitov. Ja som najskôr chcel že im to budem natierat olejom ale keď som nasiel tento ivermectin tak urcite to bude pre ne menej stresujúce a aj učinnejšie. Akurát ešte si niesom istí či mu ďalšiu dávku dám po 3 týždňoch alebo po dvoch. Vyskúšam a uvidím.
Valentko
napsal(a):
Hej len ja sa nepýtam na ivermectin všeobecne ale konkrétne na tento. Ale iné diskusie som si pozrel aj keď som tam nič co by mi pomohlo nenasiel. Cezarko hej bolo tam napísané že neúčinkuje na vajíčka parazitov. Ja som najskôr chcel že im to budem natierat olejom ale keď som nasiel tento ivermectin tak urcite to bude pre ne menej stresujúce a aj učinnejšie. Akurát ešte si niesom istí či mu ďalšiu dávku dám po 3 týždňoch alebo po dvoch. Vyskúšam a uvidím.
Nevím proč, ale nemám konkrétně k tomuto výrobku důvěru. Já nevím, kolik andulek máte, ale spíš bych to řešila u veta. Možná jsem ale zbytečně skeptická.
Jednou se mi docela rozjela vápenka u andulek a to jsem jich měl cca 100 kusu a představa že bych je měl všechny chytat a ručně mazat mě zabíjela :-) neměli to všechny ale pro prevenci jsem je chtěl přeléčit Ivermectinem který jsem aplikoval do pitné vody a po cca 3 týdnech ani známka po Vápence a mohu jen doporučit za mě super
Valentko
napsal(a):
Poslal som sukromnu správu.
eli22
napsal(a):
Tohle je všeobecně známo, ale tady jsme u ptactva!!
Kdyby někoho kdysi nenapadlo zkusit ivermectin určený injekčně savcům na střevní parazity, tak by nám vymřely chovy amainy Gouldové na plicní roztoče, na tehdy tzv. prskavku.
Ano, jsme u ptactva, ale všechno souvisí se vším
. A kladný výsledek je pro mě důležitější než prostředky jeho dosažení.
Moudivláček
napsal(a):
Kdyby někoho kdysi nenapadlo zkusit ivermectin určený injekčně savcům na střevní parazity, tak by nám vymřely chovy amainy Gouldové na plicní roztoče, na tehdy tzv. prskavku.
Ano, jsme u ptactva, ale všechno souvisí se vším
. A kladný výsledek je pro mě důležitější než prostředky jeho dosažení.
Jsem Vás nějak nepochopila. Já jen chtěla říci, že ten odkaz, co dával pán je na lék proti Covidu pro lidi, ale zadavatel se ptá na konkrétní výrobek na odčervení ptactva.
eli22
napsal(a):
Jsem Vás nějak nepochopila. Já jen chtěla říci, že ten odkaz, co dával pán je na lék proti Covidu pro lidi, ale zadavatel se ptá na konkrétní výrobek na odčervení ptactva.
Máte pravdu,le mám dojem, že Ivermectin je znám 40let pro zvířata, snad se nemýlím, mohl jsem se podívat a pak odpovídat. Když, tak to někdo uvede na pravou míru. Použít ho proti Covidu je novum stejně jako Covid.
Nevidím zas tak příliš velký rozdíl při působení na ptáky nebo šlověka. Uvádí se že se v organizmu neukládá, přebytku se tělo zbaví, pokud má zdravá játra.
eli22
napsal(a):
Ivermectin jako účinné antiparazitikum je znám skutečně již řadu let. Sám jej mám stále k dispozici v lékárničce pro případ potřeby. Pradávno se kupoval od Biovety pod obchodním názvem Ivemoc, jistě ho takto zná mnoho kolegů. Že účinná látka , tj. Ivermectin může být účinným nástrojem v boji s aktuální pandemii covidu, mi připadala natolik zajímavá informace, že jsem výše zmíněný odkaz vložil.. byť se zadavatel ptá na konkr.pripravek...pořád je v meritu věci tématem ivermectin.. a věřím že jeho proticovidový účinek "všeobecně znám" není.. 😁😁🤭🤭
canar
napsal(a):
Ivermectin jako účinné antiparazitikum je znám skutečně již řadu let. Sám jej mám stále k dispozici v lékárničce pro případ potřeby. Pradávno se kupoval od Biovety pod obchodním názvem Ivemoc, jistě ho takto zná mnoho kolegů. Že účinná látka , tj. Ivermectin může být účinným nástrojem v boji s aktuální pandemii covidu, mi připadala natolik zajímavá informace, že jsem výše zmíněný odkaz vložil.. byť se zadavatel ptá na konkr.pripravek...pořád je v meritu věci tématem ivermectin.. a věřím že jeho proticovidový účinek "všeobecně znám" není.. 😁😁🤭🤭
Ale já myslím, že právě je, nebo jsem si myslela teda, když se s ním léčil Sars a spousta mých známých ho má doma. V Polsku se dostane úplně v pohodě, nevím, proč u nás ne. Tak jestli je to tak, v tom případě pardon.
eli22
napsal(a):
Ale já myslím, že právě je, nebo jsem si myslela teda, když se s ním léčil Sars a spousta mých známých ho má doma. V Polsku se dostane úplně v pohodě, nevím, proč u nás ne. Tak jestli je to tak, v tom případě pardon.
Tak potom je velká škoda, že "všeobecně známé účinky" ivermectinu nezná naše vláda a nevyužil ani jeden z odborníků na židli ministra zdravotnictví.. 🤔
canar
napsal(a):
Tak potom je velká škoda, že "všeobecně známé účinky" ivermectinu nezná naše vláda a nevyužil ani jeden z odborníků na židli ministra zdravotnictví.. 🤔
Tak Isoprinosine taky pomáhá, což je prokázáno, a taky ho nikdo z vlády "nezná". Tak možná to bude stejný důvod. Já mám Neosine Forte, což je podobné jako Isoprinosine a doufám, že ho nebude má celá rodina NIKDY potřebovat. Já kdybych čekala, co zná nebo pozná vláda, tak nevím. Člověk se musí vždy postarat sám o sebe, nikdo to za něj neudělá.
canar
napsal(a):
Ivemoc, nebo Ivomec?
Používam slabší Galmektin jak na kožu tak do vody. Opakujem po týždni. Pôsobí jak na kožné tak aj na pľúcne roztoče. Momentálne som však v rozpakoch keďže som niekde zachytil informáciu že by sa pred podaním mal riedit , na kožu propylenglykolom a do vody alkoholom.
Čo sa týka ivomecu pri liečbe kovidu, tak som tiež v rozpakoch. Tý čo ho použili osobne jak na sebe(lekári) a pribuznych hovoria že funguje a lekári v správach zas že to až taká bomba nieje. Este spomeniem že ivomec pre zvieratá je trochu odlišný od humanneho, hlavne kvalitou- špeciálne čisteny. A forma sa odporúča tabletkova.
Joid
XXX.XXX.16.21
Dobrý den, dá se teď někde sehnat?
Ivomek maji veterináři, je to injekční forma k odčervené skotu, prasat , ovcí a koní. Je to olejovitá látka ve vodě tvoří kuličky což je nebezpečné pro ptáky na dávkování do vody a tudíž jej natřeme na kůži pod křídlem nebo za krkem Podle velikosti ptáka 1 -2 kapky i více. Do vody jsem jej rozpustil ve slivovici 52 a tu jsem smíchal s vodou. Jinak dnes se neoficiálně dováží S 76, který obsahuje stejnou látku jako Ivomec a je pouze do vody v koncentraci 2,5 ml na l litr vody, tj na 10 ml vody dávám 0,15ml tj na 1 l 1,3 ml. Výhodou je že zasahuje všechny parazity u ptáka a to jak roztoče, plicní červy, střevní červy, krevní červy, čmelíky a perožrouty. Nepůsobí na vajíčka cizipasníků je nutné to po týdnu opakovat po jejich vylíhnutí. Mám jej 250 ml a sál mě 2300, Kč. Dříve se nechal objednat na internetu z USA. S-76 není u nás SUKL povolen.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!