Papoušek nám sedá na hlavu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Žako-Kiko

2.3.2021 12:21
Žako-Kiko

XXX.XXX.2.192

Dobrý den, zhruba před dvěma týdny jsme si pořídili papouška žako, náš papoušek je holka a jak už jsem řekla máme ji jen zhruba dva týdny, od nikoho se nenechá pohladit a kdokoliv se ji pokusí pohladit kousne ho... avšak celou naši rodinu štve že nám neustále sedá na hlavu (hlavně když někdo jí) ze začátku nám to moc nevadilo ale postupem času nám začala brát jídlo z talíře i z pusy když nám seděla na hlavě, už nevíme co dělat, ani trénovat se nám ji moc nedaří, prosím o radu, co máme a nebo naopak v případě dělat nemáme?

2.3.2021 13:27
klasterec

XXX.XXX.127.80

Žako-Kiko napsal(a):
Dobrý den, zhruba před dvěma týdny jsme si pořídili papouška žako, náš papoušek je holka a jak už jsem řekla máme ji jen zhruba dva týdny, od nikoho se nenechá pohladit a kdokoliv se ji pokusí pohladit kousne ho... avšak celou naši rodinu štve že nám neustále sedá na hlavu (hlavně když někdo jí) ze začátku nám to moc nevadilo ale postupem času nám začala brát jídlo z talíře i z pusy když nám seděla na hlavě, už nevíme co dělat, ani trénovat se nám ji moc nedaří, prosím o radu, co máme a nebo naopak v případě dělat nemáme?

Chudinka žakoušek. U vás mu asi moc dobře nebude

2.3.2021 16:49
jarat

XXX.XXX.205.181

Dejte mu větší průměr bidel.

2.3.2021 17:32
bayka

XXX.XXX.113.251

jarat napsal(a):
Dejte mu větší průměr bidel.

A přírodních s kůrou.

2.3.2021 18:51
jariss

XXX.XXX.20.53

Měli jste si pořídit mládě.

2.3.2021 20:04
Rotvik

XXX.XXX.68.166

Žako-Kiko napsal(a):

Máte vůbec nějaké zkušenosti s chovem ??

Žako-Kiko

3.3.2021 08:38
Žako-Kiko

XXX.XXX.2.192

Je jí 6 měsíců ;-)

Žako-Kiko

3.3.2021 09:02
Žako-Kiko

XXX.XXX.2.192

Omlouvám se ale nevypadá že by jí u nás bylo špatně, normálně se o ní staráme a děláme vše aby se u nás nijak nebála, na psy je zvyklá protože ta chovatelka psy měla, ani není v nijaké opuštěné místnosti ale v obýváku kde jsme celé dny celá rodina, klec jí denně uklízíme plus jí denně dáváme čerstvou vodu, nové ovoce a semínka, v oknech máme síťky takže když je teplo otevřeme aspoň jedno okno aby z něj mohla koukat, už nevím co všechno mám napsat, promiňte, nevím proč by měla být chudáček a u nás by jí mělo být špatně :-D

3.3.2021 11:15
Karlosara

XXX.XXX.161.224

Dobrý den, pořídili jste papouška který snad ze všech nejhůře snáší změny. Z tohoto důvodu se musíte obrnit trpělivostí, načíst co nejvíce literatury (to mělo předcházet koupi papouška) a v žádném případě ji nesmíte trestat za její chování. Papoušek není pes, ptáci obecně hlazení nemají rádi.
Tady přispívají většinou chovatelé, zkuste si najít na jiných fórech skupinu kde se zabývají "mazlíčky".

3.3.2021 11:24
Amykk

XXX.XXX.191.210

Žako-Kiko napsal(a):

Keď si na hlavu sadne skúste ňou zatriasť aby si zapamätala, že na Vašej hlave nemá rovnováhu Držím palce s výcvikom

3.3.2021 11:30
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Skúste si prečítať napr. Osobnost papouška šedého (Psittacus erithacus)
a její stabilita v čase
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE
Autor: Tereza Habešová
Vedoucí práce: Mgr. Jitka Lindová, Ph.D.
Praha
Dá sa to priamo stiahnuť z internetu v pdf formáte.
Možno ešte sa dá niekde zohnať aj Žako papoušek šedý od Annette Wolterová,
Papoušek šedý (Ellen Uittenbogaard), Žako papoušek šedý - Jak na to
Hildegard Niemann.
Parrotclub má tiež fórum http://forum.parrotclub.sk/viewtopic.php?t=10791

https://vse-pro-zviratka.cz/papousek-zako/
Dobre je si vypočuť https://pardubice.rozhlas.cz/zako-sedy-je-nejcasteji-chovanym-papouskem-pritom-je-velmi-problemovy-6472431

Je toho veľa lebo je to druh, ktorý sa stáva ošklbaným až do krvi.

3.3.2021 11:31
Froli-1

XXX.XXX.76.219

Žako-Kiko napsal(a):
Omlouvám se ale nevypadá že by jí u nás bylo špatně, normálně se o ní staráme a děláme vše aby se u nás nijak nebála, na psy je zvyklá protože ta chovatelka psy měla, ani není v nijaké opuštěné místnosti ale v obýváku kde jsme celé dny celá rodina, klec jí denně uklízíme plus jí denně dáváme čerstvou vodu, nové ovoce a semínka, v oknech máme síťky takže když je teplo otevřeme aspoň jedno okno aby z něj mohla koukat, už nevím co všechno mám napsat, promiňte, nevím proč by měla být chudáček a u nás by jí mělo být špatně :-D

Tak špatně možná ne, ale docela jste podcenili přípravu na takového papouška, už podle těch bidel. Vyměňte je za přírodní, nedávejte jen ovoce, ale i zeleninu, doplňujte vápník a rozhodně jí nedovolte, aby vám kradla VAŠE jídlo z talíře, jinak bude mít zdravotní problémy a problémy s játry.
V čase jídla ji zavírejte do klece. Důležitá je socializace a jistá výchova, která se musí nastavit, papoušek tím bude vědět co smí a co už ne.Někdy stačí důrazné ne!!! někdy je lepší za trest vrátit do klece.Toto prosím nepodceňujte a trvejte na svém, jinak se s ní za nějaký čas nedomluvíte a pro její nezvladatelnost ji budete chtít dát radši pryč.Je spoustu knih, které vám v tom pomůžou, či se jedná o výchovu, chov a co je pro žaka to nejlepší.Musíte studovat!!Toto je základní chyba, kterou lidi dělají, nejdříve pořídí a pak mají spoustu otázek. Ať se daří!.

3.3.2021 13:36
eli22

XXX.XXX.58.43

Froli-1 napsal(a):
Tak špatně možná ne, ale docela jste podcenili přípravu na takového papouška, už podle těch bidel. Vyměňte je za přírodní, nedávejte jen ovoce, ale i zeleninu, doplňujte vápník a rozhodně jí nedovolte, aby vám kradla VAŠE jídlo z talíře, jinak bude mít zdravotní problémy a problémy s játry.
V čase jídla ji zavírejte do klece. Důležitá je socializace a jistá výchova, která se musí nastavit, papoušek tím bude vědět co smí a co už ne.Někdy stačí důrazné ne!!! někdy je lepší za trest vrátit do klece.Toto prosím nepodceňujte a trvejte na svém, jinak se s ní za nějaký čas nedomluvíte a pro její nezvladatelnost ji budete chtít dát radši pryč.Je spoustu knih, které vám v tom pomůžou, či se jedná o výchovu, chov a co je pro žaka to nejlepší.Musíte studovat!!Toto je základní chyba, kterou lidi dělají, nejdříve pořídí a pak mají spoustu otázek. Ať se daří!.

Přesně tak, hlavně je třeba pevný řád! Já často říkám, že k papouškům je třeba se chovat trochu jako k autistům.

3.3.2021 14:20
Froli-1

XXX.XXX.8.228

eli22 napsal(a):
Přesně tak, hlavně je třeba pevný řád! Já často říkám, že k papouškům je třeba se chovat trochu jako k autistům.

👍A žaci jsou přesně ten případ.

3.3.2021 14:49
eli22

XXX.XXX.58.43

Froli-1 napsal(a):
👍A žaci jsou přesně ten případ.

Přesně. Nechci se opakovat, ale náš mníšek (a není to žako), tak pokud se s ním nerozloučíme stejným postupem, tak není v klidu. Pokud to uděláme, je v pohodě. Takže jednou přítel chvátal a nerozloučil se tak, jak "se má". Já byla doma. Po deseti minutách řevu jsem mu musela zavolat, aby se stavil pořádně se rozloučit. Potom už byl papouch v klidu. Ne všichni mi to budou věřit, ale je to tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík