Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám krásné opeřené mladé andulky jsou asi 5...
130 KčOkurka
XXX.XXX.120.26
Dobrý den, mám doma samce andulky vlnkované (8 let) a poslední dobou neustále zavírá oči, tulí se mi k ruce. Přes noc nespí na bidýlku, ale na dně klece. Trus taky není dobrý. Ze začátku se mu začínal lepit okolo řitního otvoru. Momentálně má spíše průjmy. A zdá se mi i let podivný. Nevím, co s mou andulkou je. (Neustále je ve spící poloze viz.foto) Prosím o rady, či odpovědi co by mé andulce mohlo být.
Děkuji.
Okurka
napsal(a):
Dobrý den, mám doma samce andulky vlnkované (8 let) a poslední dobou neustále zavírá oči, tulí se mi k ruce. Přes noc nespí na bidýlku, ale na dně klece. Trus taky není dobrý. Ze začátku se mu začínal lepit okolo řitního otvoru. Momentálně má spíše průjmy. A zdá se mi i let podivný. Nevím, co s mou andulkou je. (Neustále je ve spící poloze viz.foto) Prosím o rady, či odpovědi co by mé andulce mohlo být.
Děkuji.
Kapnou na zilku pod kridlo 1-2kapky Biomec. Ptaka umistit do vetsiho tepla a vlhka,vhodna UVlampa. Jestli se stav do druheho dne nezlepsi tak nastane KO.
Kumišová
XXX.XXX.205.172
Dobrý den , náš papoušek se začal takto chovat taky šly jsme k veterináři dostali jsme antibiotika Enrobactin a ta zabrala andulka už na tom byla tak špatně ,že vážila jen 0,25 g teď má už 0,35 g a stále přibírá !!!
Okurka
napsal(a):
Děkuji.
Zdravím,
kapat něco bez určení nemoci je nesmysl, léčit podle fotografie je nesmysl. I když spousta lidí si na tom založila živnost.
Odeberte trus a urychleně zajděte na veterinu, po rozboru trusu budete moudřejší.
Okurka
napsal(a):
Děkuji.
Dobrý den, pták je to již poměrně starý, ale pokud má průjem, tak zkuste udělat těchto několik základních kroků kterými nic nezkazíte.
Udělejte odvar z špetky kmínu a vlažný dávejte k pití. Je možné použít i černý čaj.
Jako krmivo dejte směs prosa s lesknicí, nebo ještě lépe senegalské v klasech a nic jiného.
Zakryjte klec , aby pták nebyl ničím rušen,dejte na klec infra červenou žárovku ať se pěkně vyhřeje.
Jestli máte známého veterináře, tak se domluvte na širokospektrálním antibiotiku a jeho dávkování.
Nikam ho nenoste, tím mu způsobíte stres, který ho odrovná rychleji.
Na rovinu řečeno - naděje umírá naposled. Dejte vědět za pár dní, jak to dopadlo.