Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2021 11:54
ottová

XXX.XXX.118.140

Hezký den. Určitě se mezi vámi najde někdo s problémem hlučnosti papoušků a nevrlým sousedem. Ten můj se rozhodl místo slušné osobní domluvy použít plašič ptáků, který umístil na svůj pozemek a nasměroval ho na voliéry s papoušky. Zatím jsem nevypozorovala, jestli ptákům zvuk vadí. Vzhledem k počasí jsou venku jen občas, když vysvitne slunce. Soused však nelení a okamžitě plašič ihned spustí. Jde mi o to, zda je možné takové zařízení, které ruší jak ptáky ve voliérách a ve volné přírodě, ale i další sousedy takovým to způsobem používat. Je tu někdo, kdo má s tímto zkušenost? Děkuji za případnou reakci.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2021 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Úpřimně vás lituji-váš soused není nevrlý, ale magor.Mám podobného, zatím naštěstí bez plašiče,chce to hlavně pevné nervy.

8.3.2021 12:25
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Úpřimně vás lituji-váš soused není nevrlý, ale magor.Mám podobného, zatím naštěstí bez plašiče,chce to hlavně pevné nervy.

Ono ty sousedské vztahy jsou vždy na dvě strany. Sousedovi vadí hlasové projevy papoušků (nevím o jaké druhy jde a jak intenzivní jsou projevy). Nemyslím, že by pro to byl magor.

Kdyby si soused za plotem udělal dílnu, kde by hlučil, tak by se Vám to taky nelíbilo. A kdyby začal hlučit s rozedněním a nedejbože rovnou pod oknem Vaší ložnice, radostí by jste neskákal.

Nejlepší a nejtěžší je domluvit se. Hledat možnosti, jak chovat papoušky, aby co nejméně vadily sousedům (orientace voliér, protihlukové zábrany, volba méně hlučných druhů ...)

Ale to nebylo smyslem otázky ... ta zněla "má někdo zkušenosti s vlivem plašiče ptáků na chov papoušků?"

8.3.2021 13:32
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Štefan1 napsal(a):
Ono ty sousedské vztahy jsou vždy na dvě strany. Sousedovi vadí hlasové projevy papoušků (nevím o jaké druhy jde a jak intenzivní jsou projevy). Nemyslím, že by pro to byl magor.

Kdyby si soused za plotem udělal dílnu, kde by hlučil, tak by se Vám to taky nelíbilo. A kdyby začal hlučit s rozedněním a nedejbože rovnou pod oknem Vaší ložnice, radostí by jste neskákal.

Nejlepší a nejtěžší je domluvit se. Hledat možnosti, jak chovat papoušky, aby co nejméně vadily sousedům (orientace voliér, protihlukové zábrany, volba méně hlučných druhů ...)

Ale to nebylo smyslem otázky ... ta zněla "má někdo zkušenosti s vlivem plašiče ptáků na chov papoušků?"

Máte to pěkně napsané, ale co je horší papoušek s rozedněním, nebo celou noc štěkající čokl.
Těch rušivých věcí je spousta, nemusí to být jen ptactvo.
On i kosák dokáže udělat pěkný bordel.
Život na vesnici je velmi pestrý a člověk si holt musí zvykat na různé nástrahy.

8.3.2021 13:42
ottová

XXX.XXX.118.140

Děkuji za Vaše reakce. Dotaz však zní : Zda se taková zařízení, která ovlivňují život v okolí a ne jen na pozemku vlastníka zařízení mohou používat. Dohodnout se o vypouštění ptáků do venkovních voliér v určitých časech by jistě bylo možné, soused však o žádnou dohodu neprojevil zájem.

8.3.2021 13:58
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Ladamusa napsal(a):
Máte to pěkně napsané, ale co je horší papoušek s rozedněním, nebo celou noc štěkající čokl.
Těch rušivých věcí je spousta, nemusí to být jen ptactvo.
On i kosák dokáže udělat pěkný bordel.
Život na vesnici je velmi pestrý a člověk si holt musí zvykat na různé nástrahy.

Na vesnici žiji celý život, osobně zpěv kosa mému uchu lahodí, ale přiznávám, že mohou být i jiné názory. Na papoušky a celou noc štěkajícího psa jsem to "štěstí" neměl. Nemám taky ambici být tady soudcem - to co jsem chtěl říct je to, že každá mince má dvě strany a "dobrý soused nad zlato".

8.3.2021 14:05
Štefan1

XXX.XXX.208.238

ottová napsal(a):
Děkuji za Vaše reakce. Dotaz však zní : Zda se taková zařízení, která ovlivňují život v okolí a ne jen na pozemku vlastníka zařízení mohou používat. Dohodnout se o vypouštění ptáků do venkovních voliér v určitých časech by jistě bylo možné, soused však o žádnou dohodu neprojevil zájem.

Ne s každým je, bohužel, domluva. Ta Vaše otázka je pro právníka, ale opět se dá otočit. Používání plašiče je reakce na papoušky - je to ta obecní pravda "Vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého". Souseda ruší papoušky, Vás ruší plašička. Pokud se neumíte domluvit sami, na vesnicích bývá "mediátorem" starosta. Samozřejmě se taky můžete soudit a dělat si naschvály, ale to situaci obvykle nevyřeší. Někdo musí udělat vstřícný krok.

8.3.2021 14:58
Rotvik

XXX.XXX.176.249

ottová napsal(a):
Hezký den. Určitě se mezi vámi najde někdo s problémem hlučnosti papoušků a nevrlým sousedem. Ten můj se rozhodl místo slušné osobní domluvy použít plašič ptáků, který umístil na svůj pozemek a nasměroval ho na voliéry s papoušky. Zatím jsem nevypozorovala, jestli ptákům zvuk vadí. Vzhledem k počasí jsou venku jen občas, když vysvitne slunce. Soused však nelení a okamžitě plašič ihned spustí. Jde mi o to, zda je možné takové zařízení, které ruší jak ptáky ve voliérách a ve volné přírodě, ale i další sousedy takovým to způsobem používat. Je tu někdo, kdo má s tímto zkušenost? Děkuji za případnou reakci.

Není známo,jaký má váš soused typ plašiče,ale pro základní informace o funkčnosti třeba tento

https://shop.atoselektro.cz/odpuzovac-deramax-bird-plasic-ptaku_d122396.html

8.3.2021 14:58
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

ottová napsal(a):

Nejste sama s problémem rušení souseda křikem papoušků.
Já to řeším tak, že ptáky na noc zavírám do záletů, mám tak jen několik voliér. Je to pro mě obtížnější jít večer ven a zavírat zálety, ráno bych si taky jako důchodce pospal a musím jít otevřít. Ostatních 10 blokových voliér je krytých a hluk ven jde minimálně, ale nemohu nechat do rána otevřená ani větrací okna, už je to slyšet a amazoňani dovedou v toku za rozednění napružit sousedovi nervy. Ráno pouštím v 8 hod, v neděli v půl deváté. Křik se západem slunce neřeším. To bych ptáky umořil. Jestli někomu vadí i kos a ten za šera má silný tón, měl by se léčit nebo zavřít okno. Kolem poledne je klid, tak jako u papoušků v přírodě.
Plašiče jsou různé, nepíšete o jaký se jedná. S ultrazvukovými s dosahem až pár desítek metrů v prostoru vašich voliér by asi soused se dostal do problému sám. Ptáci si zvyknou na vše a soused může kupuvat další plašiče, až si na něj bude stěžovat jiný soused.
Zda je možné plašiče používat nevím..Jestli budou někoho rušit hlukem nebo ultrazvukem, musí si stěžovat, nechat udělat měření hlučnosti, to platí i u těch papoušků. Výsledek bude, že to je v normě.
Těžko radit. Máteli na to nervy, bojujte, dokud jeden nepadne. Nemáteli tu sílu, ustupte, jinak příjdete o zdraví. žádná norma vám nepomůže.
Papoušci by neměli rušit v 6 - 22 hod, v neděli bych toleroval delší klid. Pakliže obecní vyhláška nestanovila zákaz používání hlučných strojů v sobotu nebo v neděli, je vše na osobní dohodě.

8.3.2021 16:25
exotchov

XXX.XXX.168.151

Normalnim lidem krik papousku vadi,plasice jou povoleny.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2021 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Myslím že nedocílíte ničeho,souseda nepředěláte a sobě budete ničit nervy.Pro klid se budete muset vzdát papoušků,jsou tací kterým vadí i pár andulek,udělat jezírko,nasadit rybičky a dívat se na souseda jak je spokojený.

8.3.2021 18:58
stewe5

XXX.XXX.186.147

No když to tak čtu tak ještě že nemám sousedy V Krkonoších a sám..co je lepšího jen pár chalupářů na víkend ale ty mam na háku a navíc nejbližší jsou 100 metrů..tohle nikomu nezávidim,řešit bych to nechtěl..at vám to dobře dopadne

8.3.2021 19:03
maxichov

XXX.XXX.225.46

exotchov napsal(a):

plašiče jsou povolené jen na volně žijící ptactvo,ale tam kde jsou ptáci ve voliérách a klecích jsou zakázané

8.3.2021 19:37
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím u mně zatím sousedi bez problému akorát jeden brblá ale není to soused. Bydlí asi o 4 baráky vedle a ještě tím směrem nejsou voliéry. Ale taky mu vadí kokrhání kohouta, ranní zpěv kosáků. Je to taky výmrza který se přistěhoval z města. Tak asi tak.

8.3.2021 20:24
klasterec

XXX.XXX.127.80

Lidi jsou fakt hnusný. Měla jsem souseda, kterému vadilo štěbetání ptáčků v keřích pod oknem a tak vzal pilu a všechny keře uřezal. Vadilo mu i moje krmítko za oknem. Některým vadí kokrhání kohouta, zvuky od perliček, psí štěkot..Takovým psychopatům bude vadit všechno, mají rádi jenom sebe. Jejich radostí jsou drony, čtyřkolky.. a podobné zhovadilosti. Normální člověk se vždycky se sousedem domluví, s blbem se nedomluvíte, i kdybyste se rozkrájel. Rušička na ptáky mně v blízkosti volier s papoušky připadá přímo zrůdná

8.3.2021 20:28
klasterec

XXX.XXX.127.80

exotchov napsal(a):

Normálním lidem? Vy normální nejste, už podle vašeho vyjádření, jak jste likvidoval andulky nakažené cirkovirozou. Fuj. Vy nejste člověk!

9.3.2021 05:50
exotchov

XXX.XXX.168.151

klasterec napsal(a):
Normálním lidem? Vy normální nejste, už podle vašeho vyjádření, jak jste likvidoval andulky nakažené cirkovirozou. Fuj. Vy nejste člověk!

Tak ty andule ste si mohl-la vzit.Normalnim lidem vzdy neco vadi,kdyz budete mimo tak vam nebude vadit nic.

9.3.2021 08:58
lada 4

XXX.XXX.21.250

Ono taky záleží na tom jak se i chovatel chová k sousedům . Sám chovám ptactvo už 50 let. a neměl sem žádný problém snima. A to teď žiji posledních 10 let v paneláčku. Tak mám jen pár kusů na balkoně. agap. r. A žádnej problém nemám . Ale věřím že kdybych dal 20 párů tak se problém obě ví. Znám hodně chovatelů že nekoukají na okolí a nakoupí hromady hlučných papoušků . A pak si stěžují že sousedé to neustojí. Ale ad si uvědomí že když člověk přijde po noční rád by si odpočinul ! A jak zde bylo psáno že kosák umí bejt taky hodně hlasitej ,ano toje pravda. Ale když s pívá pod okny hodí se bačkora a odletí sousedovi. Ale Papouškové jsou stálý , a opravdu musí mýt chovatel 40 párů agap + odchov. a jiných papoušků pro radost ? Pokud ano muže přejít na méně hlučné. Taky sem nechoval vše po čem sem toužil , měl sem i mnichové dříve pro radost 2 páry. I když by se mě líbilo velké hejno...

9.3.2021 09:04
Froli-1

XXX.XXX.76.219

Špatné sousedské vztahy jsou vždycky problém a nemusí se jednat jen o chov papoušků.Pokud je to takový člověk, že není spokojený se svým životem, nemá rád lidi, natož zvířata a hledá si pořád dokola nějakou záminku, aby se mohl hádat nebo si dokola někde stěžovat, tak s tím člověk nic neudělá..tady nějaký kompromis nepomůže, bude mu vadit všechno!!
Já mám takovou sousedku, věčně zamračená, odmítala se domluvit a pořád dělala naschvály.Rádio pěkně nahlas pouštěla od rána do večera hned za naší terasou u plotu, čekala až uspím v kočárku malou a pak hudbu pěkně osolila, nadávala dětem, když skákali na trampolíně a věčně sledovala a čekala, co dělám na zahradě, aby to mohla sprostě komentovat. Prostě blázen! A to nemáme žádné ukřičené papoušky, kdy by měla důvod.
Pomohl další plot, bez souhlasu souseda na hranici do výšky max.dva metry..vyšel nový zákon.Od té doby nevím, že mám sousedku, nevidí k nám a navíc to odhlučnilo 😁

9.3.2021 10:39
JoPe

XXX.XXX.82.6

Přidám též svou osobní zkušenost. Nemusí to být o papoušcích, je to spíš o lidech. Staré pořekadlo také říká, že kdo chce psa bít, vždy si hůl najde a to druhé, že jak se do lesa volá , tak se z něj ozývá. Sousedka pracovala v minulém režimu v trafice vedle VB a bylo byla známa "předáváním Informací." Před pár lety jsem byl jednoho velmi pozdního večera venčit psa u rybníka a ona se tam nečekaně objevila se psem a ti se poprali. Musel jsem je od sebe roztrhnout, ale nic se žádnému nestalo, omluvil jsem se ještě, že jsem jí ve 23 h nečekal u rybníka no a zákonem schválnosti asi za měsíc jdu večer za vrata se psem opět po tmě a ona 20m za vraty se psem v křoví. Co tam dělala nevím, je to zde na konci města málo obydlené a v noci kolem domu nikoho moc neočekávám. Opět konflikt psů a samozřejmě i majitelů a znovu bez újmy na zdraví. Za dva dny ve schránce předvolání k přestupkové komisi, tam z její strany velká komedie, dohady,výmysly se vzniklými škodami, nestačil jsem se divit, co jsem zač.....No a závěr byl 500 kč pro oba za porušení místní vyhlášky o "volném pobíhání " psů bez náhubku a doporučení sousedce od přestupkové komise, aby nezhoršovala cíleně sousedské vztahy Od té doby je pokoj,psa už žádného nemá, dva roky mi neodpověděla na pozdrav a nyní to vypadá, jako by se snad nikdy nic nestalo.

9.3.2021 13:01
Valentko

XXX.XXX.114.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslím že nedocílíte ničeho,souseda nepředěláte a sobě budete ničit nervy.Pro klid se budete muset vzdát papoušků,jsou tací kterým vadí i pár andulek,udělat jezírko,nasadit rybičky a dívat se na souseda jak je spokojený.

Toto je veľmi zly pristup. Nemôžete sa len tak vzdavať. Ja by som na vasom mieste spravil to čo moudivláček zavret ich na noc do záletou a potom ráno otvoriť. Ale keď mate bezohladného suseda tak vždy si nájde nieco čo mu bude vadiť. Mozno by som sa skusil obrátiť na policiu az je to pravda že plašič sa môže používať iba na volne žijúce vtáctvo tak by sa s tým podla mna dalo niečo robiť. Hádam to dobre dopadne.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2021 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Valentko napsal(a):
Toto je veľmi zly pristup. Nemôžete sa len tak vzdavať. Ja by som na vasom mieste spravil to čo moudivláček zavret ich na noc do záletou a potom ráno otvoriť. Ale keď mate bezohladného suseda tak vždy si nájde nieco čo mu bude vadiť. Mozno by som sa skusil obrátiť na policiu az je to pravda že plašič sa môže používať iba na volne žijúce vtáctvo tak by sa s tým podla mna dalo niečo robiť. Hádam to dobre dopadne.

Zavírání na noc v tomto případě nemá smysl protože ptáci jsou aktivní ve dne a v noci stejně soused chrápe.Pokud by se tímto případem vůbec policie zabývala mohlo by to mít i opačný efekt.Kdo má "dobrého" souseda ví o čem to je.

10.3.2021 08:36
Rotvik

XXX.XXX.176.249

No ať je to jak chce,pokud to nedopadne jinak,plašička nebude pro papoušky,kteří nemohou tomu zvuku uletět,nic moc..

10.3.2021 09:04
JoPe

XXX.XXX.82.6

ottová napsal(a):

Šlo by udělat nějaké protihlukové stavební úpravy u voliér, které by omezily ptačí zvuky, aby byl soused spokojenější ? Třeba by to uklidnilo situaci, jinak se obávám, že si budete časem dělat navzájem "protiopatření" , pak následně běhat po úřadech a problémů se nezbavíte.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2021 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

JoPe napsal(a):
Šlo by udělat nějaké protihlukové stavební úpravy u voliér, které by omezily ptačí zvuky, aby byl soused spokojenější ? Třeba by to uklidnilo situaci, jinak se obávám, že si budete časem dělat navzájem "protiopatření" , pak následně běhat po úřadech a problémů se nezbavíte.

= drahý začarovaný kruh.

10.3.2021 13:04
stewe5

XXX.XXX.186.147

Pokud je možnost vysadte zivy plot ze sibirskeho jilmu...je to rychlerostoucí živy plot,prvni rok vyroste az do 1,60 cm a druhy rok je z nej protihlukova bariera,sazi se i kolem silnic proti hluku https://www.zazracny-plot.cz/

11.3.2021 08:13
Froli-1

XXX.XXX.76.219

stewe5 napsal(a):
Pokud je možnost vysadte zivy plot ze sibirskeho jilmu...je to rychlerostoucí živy plot,prvni rok vyroste az do 1,60 cm a druhy rok je z nej protihlukova bariera,sazi se i kolem silnic proti hluku https://www.zazracny-plot.cz/

My ho máme taky...😊
1.fotka- pětiletý brest kvůli manipulaci s betonovými deskami zkrácen na cca 20cm
2.fotka- o tři měsíce později
Výhody- vypadá super, odhluční taky, úžasně rychle roste
Nevyhody- časté zastřihávání, opadá, takže na podzim/zimu opět otevřený prostor pro oko souseda( pokud je za ním jen pletivo)

11.3.2021 09:20
mara35

XXX.XXX.32.188

Froli-1 napsal(a):
My ho máme taky...😊
1.fotka- pětiletý brest kvůli manipulaci s betonovými deskami zkrácen na cca 20cm
2.fotka- o tři měsíce později
Výhody- vypadá super, odhluční taky, úžasně rychle roste
Nevyhody- časté zastřihávání, opadá, takže na podzim/zimu opět otevřený prostor pro oko souseda( pokud je za ním jen pletivo)

Dobrý den zajímalo by mě jak daleko od toho plotu jste to sadili. Chystám se to taky nasadit kolem plotu sice ne kvůli hluku ale spíše kvůli soukromí.

11.3.2021 09:53
Froli-1

XXX.XXX.76.219

mara35 napsal(a):
Dobrý den zajímalo by mě jak daleko od toho plotu jste to sadili. Chystám se to taky nasadit kolem plotu sice ne kvůli hluku ale spíše kvůli soukromí.

My první řadu sadili tehdy tak 70cm od plotu, aby sousedka nenadávala, že ji tam něco trčí přes pletivo. Nasaďte to ve dvou řadách přesně podle návodu prodejce..bude to husté a nebude vidět. Hlavně je potřeba že začátku hodně zkracovat, aby brest našel jen do výšky, ale do široka, takže se toho nebát!

5008

12.3.2021 19:31
5008

XXX.XXX.228.41

Froli-1 napsal(a):
My první řadu sadili tehdy tak 70cm od plotu, aby sousedka nenadávala, že ji tam něco trčí přes pletivo. Nasaďte to ve dvou řadách přesně podle návodu prodejce..bude to husté a nebude vidět. Hlavně je potřeba že začátku hodně zkracovat, aby brest našel jen do výšky, ale do široka, takže se toho nebát!

Ze zákona můžete sázet nejblíže 2 metry od hranic pozemku, jinak vás to soused pitomec může nechat vytrvat

12.3.2021 20:12
mara35

XXX.XXX.12.233

5008 napsal(a):
Ze zákona můžete sázet nejblíže 2 metry od hranic pozemku, jinak vás to soused pitomec může nechat vytrvat

No nevím dva metry od plotu to určitě sázet nehodlám nasadím to tak 40cm od plotu za ním je obecní komunikace a na druhe straně pozemku od souseda se ani ptát nebudu jestli to tam můžu nasadit tomu to bude jedno .

12.3.2021 20:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

5008 napsal(a):

hloupost
2m se týkají staveb

5008

12.3.2021 20:57
5008

XXX.XXX.228.41

lupus4 napsal(a):
hloupost
2m se týkají staveb

Žádná hloupost, je to nějaký rok co to uzákonili a to právě kvůli sousedským sporům

12.3.2021 21:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

5008 napsal(a):
Žádná hloupost, je to nějaký rok co to uzákonili a to právě kvůli sousedským sporům

tož zacitujte

5008

12.3.2021 21:12
5008

XXX.XXX.228.41

lupus4 napsal(a):
tož zacitujte

Cituji co mi řekli na stavebním úřadě

12.3.2021 21:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak logický je, že tak daleko, abych ho mohl z obou stran opečovávat a nelézt přitom sousedovi na pozemek. Čili dle druhu dřeviny. Strikní vzdálenost je myslím daná jen u stromů nad 3m výšky, ale nepřu se.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2021 22:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

5008 napsal(a):
Cituji co mi řekli na stavebním úřadě

Každej úředník nakeca jiný kra viny.

12.3.2021 22:29
Rotvik

XXX.XXX.68.166

Podle zákona platí, že stromy, které jsou vyšší než 3 metry, musí být vysázeny minimálně 3 metry od hranice se sousedem. U stromů,nebo keřů,které jsou nižší, pak platí minimální vzdálenost 1,5 metru.

5008

12.3.2021 23:54
5008

XXX.XXX.228.41

Rotvik napsal(a):
Podle zákona platí, že stromy, které jsou vyšší než 3 metry, musí být vysázeny minimálně 3 metry od hranice se sousedem. U stromů,nebo keřů,které jsou nižší, pak platí minimální vzdálenost 1,5 metru.

A sakra to jsem se sekl o půl metru. Proto soused tak zuřil když zjistil že jsem mu to vzal motorovkou u země

13.3.2021 08:54
Míra1960

XXX.XXX.214.165

Dobrý den,
Z mých zkušeností se domnívám, že váš soused je ten problém. Sám mám velmi hlučné papoušky a sousedovi nevadí. Z druhé strany pozemku mám velkou hlučnou firmu a papouškům to nevadí z další strany fotbalové hřiště a taky jim to nevadí. Můj názor je, podotýkám, že můj nikomu ho nevnucuji, že ptáci si na hluk časem zvyknou. Co je dokáže vyplašit je nečekaná událost. Petarda, blesk, hrom, výfuk, výkřik a pod. Vím není to ideální situace ale všechna zvířata včetně lidí si na hluk zvyknou. Na dolech nám tu hnízdí na rypadlech, která jsou navíc v pohybu, poštolky na kominech sokol a to nemluvím o holubech. Takže bude problém vtom, že na hluk si zvyknete ale na souseda ne. Znám pár chovatelů, kteří díky sousedovi s koníčkem skončili. Pokud je to nějaký nervák, bude vymýšlet další věci aby vám uškodil. Mimochodem protihlukové stěny jsem vysazoval také. Když moji ptáci začnou s ranním a večerním koncertem, slyší je kamarád chovatel cca kilometr ode mne. Přeji hodně štěstí. M

13.3.2021 16:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Míra1960 napsal(a):
Dobrý den,
Z mých zkušeností se domnívám, že váš soused je ten problém. Sám mám velmi hlučné papoušky a sousedovi nevadí. Z druhé strany pozemku mám velkou hlučnou firmu a papouškům to nevadí z další strany fotbalové hřiště a taky jim to nevadí. Můj názor je, podotýkám, že můj nikomu ho nevnucuji, že ptáci si na hluk časem zvyknou. Co je dokáže vyplašit je nečekaná událost. Petarda, blesk, hrom, výfuk, výkřik a pod. Vím není to ideální situace ale všechna zvířata včetně lidí si na hluk zvyknou. Na dolech nám tu hnízdí na rypadlech, která jsou navíc v pohybu, poštolky na kominech sokol a to nemluvím o holubech. Takže bude problém vtom, že na hluk si zvyknete ale na souseda ne. Znám pár chovatelů, kteří díky sousedovi s koníčkem skončili. Pokud je to nějaký nervák, bude vymýšlet další věci aby vám uškodil. Mimochodem protihlukové stěny jsem vysazoval také. Když moji ptáci začnou s ranním a večerním koncertem, slyší je kamarád chovatel cca kilometr ode mne. Přeji hodně štěstí. M

13.3.2021 22:00
danica1971

XXX.XXX.120.2

Poustejte si na zahradě celej den dobrej metal a on si rád radši sem tam poslechne papousky

14.3.2021 17:05
lada3

XXX.XXX.58.3

danica1971 napsal(a):
Poustejte si na zahradě celej den dobrej metal a on si rád radši sem tam poslechne papousky

Lepsi je GRINDCORE

Neregistrovaný uživatel

14.3.2021 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

danica1971 napsal(a):

A jak budu reagovat na metal papoušci?!

5.6.2022 08:18
kakapo2

XXX.XXX.31.220

danica1971 napsal(a):

Mám obdobný velký problém Chování tam papousky 15 let a teprve minulý rok sousedé zjistili,že jim to vadí a začali mi moje papoušky plašit bílými hadry na velké palici... Házení kamenů na voliéry..Udali mne na stavební úřad za nepovolené stavby.. Vyřizují se teď potřebné dokumenty na kterých budu potřebovat jejich podpis...sousedí z jedné strany v pohodě a ti druzí hrůza.. dokázali půl hodiny mlátit na plechovou konev palicí...mám vše natočené na kameře,ale nedá se to sem uložit aby jste viděli,tak aspoň fotku. Za celou tu dobu jsem to z nervama vydržel a jen jednou jedinkrát jsem jim slušně řekl,že přece nemůžou házet kameny na cizí majetek .Odpověď mi byla,že si ty ptáky mám vzít do ložnice...Nabídl jsem jim zaplacení venkovních rolet jaké mám na oknech já a ráno o mojich papoušcich ani nevím.. odmítly...tak jsem v minulém týdnu při dalším plašení zapl hodně nahlas mé oblíbené Americké deathmetalove rádio Death.FM....běžně si jej venku nepouštím.....Nechal sem to hrát asi půl hodiny a pak byl klid, odešli domů...A to mám v záloze ještě 800w kvalitní zesilovač a velké repro pod pergolou...

5.6.2022 13:26
Pepa123

XXX.XXX.237.190

Dobrý den. Máte dvě možnosti. Nahlásit na úřad a poskytnout nahrávku co vám soused provádí a s tím co jste mu nabídl k možnému řešení. Ale to je na dlouho a výsledek v nedohlednu. Nebo druhá možnost dělat to co dělá on a čekat kdo to déle vydrží. Naštěstí já takové problémy nemám. Schrnuti vás lituji a soused je MAGOR. Držte se a pevné nervy.👍👍👍

5.6.2022 13:33
kakapo2

XXX.XXX.75.210

Pepa123 napsal(a):
Dobrý den. Máte dvě možnosti. Nahlásit na úřad a poskytnout nahrávku co vám soused provádí a s tím co jste mu nabídl k možnému řešení. Ale to je na dlouho a výsledek v nedohlednu. Nebo druhá možnost dělat to co dělá on a čekat kdo to déle vydrží. Naštěstí já takové problémy nemám. Schrnuti vás lituji a soused je MAGOR. Držte se a pevné nervy.👍👍👍

Bohužel je to sousedka a to je ještě horší případ...

5.6.2022 13:39
exotchov

XXX.XXX.168.151

A neb,jak se do lesa vola,tak se zneho i ozyva.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2022 15:06

Ja som povedal bud budu tolerovat papagaje alebo sa dom preda ciganom a mam pokoj.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2022 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Je velká smůla,že sousedy si nemůžeme vybrat!

5.6.2022 21:48
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

ottová napsal(a):

Uběhl rok a já radím. Vydržte . Kdo vydrží, ten zvítězí. Ale ráno v 5 hod nesmí vaši křičet, musí být uvniř. Nevím, kdy odjíždíte do práce.
I já mám problém, když je v neděli pustímj v 9 hod, je zle, že ruší spánek souseda.

květen11

6.6.2022 09:41
květen11

XXX.XXX.97.184

někdy je to k pláči jaké člověk má sousedy :( náš střílí po ptácích ,že mu sedají na dům a ušpiní fasádu. O zvířatech ,které mu vadí ani nemluvím :( chci pořídít všude aspon kamery aby se člověk měl možnost podle toho zařídit , ale doufám,že ho to nikdy nenapadne :

7.6.2022 09:22

kakapo2 napsal(a):
Mám obdobný velký problém Chování tam papousky 15 let a teprve minulý rok sousedé zjistili,že jim to vadí a začali mi moje papoušky plašit bílými hadry na velké palici... Házení kamenů na voliéry..Udali mne na stavební úřad za nepovolené stavby.. Vyřizují se teď potřebné dokumenty na kterých budu potřebovat jejich podpis...sousedí z jedné strany v pohodě a ti druzí hrůza.. dokázali půl hodiny mlátit na plechovou konev palicí...mám vše natočené na kameře,ale nedá se to sem uložit aby jste viděli,tak aspoň fotku. Za celou tu dobu jsem to z nervama vydržel a jen jednou jedinkrát jsem jim slušně řekl,že přece nemůžou házet kameny na cizí majetek .Odpověď mi byla,že si ty ptáky mám vzít do ložnice...Nabídl jsem jim zaplacení venkovních rolet jaké mám na oknech já a ráno o mojich papoušcich ani nevím.. odmítly...tak jsem v minulém týdnu při dalším plašení zapl hodně nahlas mé oblíbené Americké deathmetalove rádio Death.FM....běžně si jej venku nepouštím.....Nechal sem to hrát asi půl hodiny a pak byl klid, odešli domů...A to mám v záloze ještě 800w kvalitní zesilovač a velké repro pod pergolou...

Tak to je síla. :(

Jinak za mě - nechte si udělat měření hluku od papoušků a ideálně zavírání do záletů tak, aby bylo od 22. a 6.hod. ráno ticho. Tj. nebylo to rušení nočního klidu.

Pak bych klidně sousedy nahlásila na úřad - včetně těch videí jako poškozování majetku. A ideálně předtím nechat sepsat právníka dopis, ve kterém je vyzvete, aby nynější chování utli. Bode to i dobré jako důkaz toho, že jste se snažil to vyřešit domluvou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík